Saturday, 14 January 2017

Överihauska, vakavasti otettava Cabaret

Eilisen teatterikäynnin jälkeen on päällimmäisenä mielessä ollut ihmetys, että miksen mä käy useemmin teatterissa. Nyt viimeisen reilun vuoden sisällä oon tosin nähnyt neljä näytelmää, mutta sitä ennen vierähti useampi vuosi ilman yhtäkään. Nautin niin paljon siitä tunteesta, kun uppoudun huikeaan näytelmään ja unohdan kaiken muun. Katson lumoutuneena mahtavien näyttelijöiden työtä, puvustusta, maskeerausta ja lavasteita samalla, kun aika vierähtää kuin siivillä.

Juuri tällainen ja paljon enemmän oli Tampereen Työväen Teatterin Cabaret-musikaali, jonne ilokseni sain liput ihanalta TTT:n väeltä. Musikaali oli mukaansatempaava ja tunteita herättävä, jota katsoessa ei voinut muuta kuin nauraa tai hymyillä onnesta hölmönä 95% ajasta. Näyttelijät oli kuin osiinsa luotuja ja loistavia laulajia, joita katsoessa muistin taas, miksi haaveilin koko lapsuuteni näyttelijän työstä. 
 Kuva: Tampereen Työväen Teatteri  Kuva: Tampereen Työväen Teatteri

Joskus musikaalit on vedetty niin överiksi, että ne rupeaa ärsyttämään teennäisyydellään, mutta niin ei Cabaretin kohdalla käynyt. Vuosien 1929 ja 1930 Berliiniin sijoittuva musikaali oli överihauska, mutta kuitenkin vakavasti otettava, eikä mikään pellemäinen komedia. Mulle tuli tästä mieleen Chicago, jonka näin Kuopion kaupunginteatterissa vuosia sitten ja joka on siitä asti ollut paras näkemäni näytelmä. Pakko myöntää, että Cabaret pääsi jaetulle kakkossijalle legendaarisen Chicagon kanssa! 
Onneks aamulla ja päivällä vaivannut mahakipu ehti lieventyä ennen teatteria, niin ei tarvinnut perua menoa tai kärventyä kivussa. Kaikin puolin siis huippuilta, etenkin kun sain yhden parhaista kavereistani, Eleonooran, tulemaan Jyväskylästä meille teatteri-iltaa houkuttimena käyttäen! Hyvässä seurassa on aina miljoona kertaa hauskempaa, kuin yksin. Jopa kännisten keski-ikäisten seuraaminen väliajalla oli viihdyttävää, vaikka ei kyllä kumpikaan ymmärretty sitä, miks kukaan tulee teatteriin vetämään lärvit. :D

No comments:

Post a Comment