Saturday, 24 June 2017

Kesän festarisuunnitelmat

Kuten kaikki tietää, festarit on kesän ja elämän suola, joita ilman kesä olis tyhjä. Vuodesta 2008 lähtien oon käyny festareilla joka kesä ja niitä onkin tainnu mahtua jokaiseen kesään useampi kappale. Vuosien varrella mukaan on mahtunut kaikkea jo kuolleesta ja kuopatusta Sauna Open Airista aina yhtä aurinkoiseen Ruisrockiin. Festareilla on tullu käytyä yksin, kavereiden kanssa, poikaystävän kanssa ja siskon kanssa ympäri Suomen ja myös Briteissä asti. Perusfestaroijan lisäksi oon hengaillut niissä talkoolaisena, mediana ja tehnyt opparinikin festarille, joten lienee selvää, että mun ja festareiden välillä on erottamaton suhde. Ajattelinkin siis tuoda julkisuuteen tulevan kesän festarisuunnitelmat ja kuvia menneiltä vuosilta!

Download Festival 2014, Iso-Britannia

Kuopio RockCock 2016

1. Guns N' Roses 1.7. Ensimmäinen tän kesän festari, tai oikeestaan massiivinen keikka, on jo ens viikolla Hämeenlinnassa, kun vanha kunnon Gunnarit tulee vihdoin ja viimein Suomeen! En oo koskaan muuten käyny millään näin massiivisella yksittäisellä keikalla, sillä kaikki Mötley Crüet, Aerosmithit ja muut vastaavat legendat oon nähny festareilla. Tänne mennään poikaystävän ja meidän kavereiden kanssa.

2. Karjurock 14-15.7. Karjurock on entuudestaan mulle tuntematon, Uudenkaupungin maaseudulla järjestettävä festari, jonne ostettiin liput jo ennen joulua siskon ja kaverin kanssa hyvästä alennuksesta. Kun esiintyjinä on muun muassa Michael Monroe, Santa Cruz, Sonata Arctica ja Antti Tuisku, ei naurettavan halpojen lippujen ostoa tarvinnut kauaa miettiä. Karjurockissa päästään pitkästä aikaa myös "nauttimaan" vanhasta kunnon leirinnästä, joten peukut pystyyn, että sää suosii meitä!

Ruisrock 2015

Porispere 2016

Kuopio RockCock 2016

3. Qstock 28-29.7. Reilu viikko sitten mietittiin kaverin kanssa, ettei meidän kesäsuunnitelmissa oo tarpeeks festareita, joten ruettiin miettimään minne mentäis. Jotenkin kummaltakin oli menny aiemmin ohi Qstockin huikea tarjonta, johon sisältyy Alice Cooper, Danko Jones, Disco Ensemble, Santa Cruz, Amaranthe ja vaikka mitä muuta mielenkiintosta! Päätettiin siltä istumalta, että heinäkuun lopulla meitä kutsuu Oulu ja heti seuraavana päivänä varattiin Airbnb-majotus. Qstockissa oon käynyt pari kertaa aiemmin ja se on noussu yheks mun lempifestareista kivan alueen, rennon meiningin ja hyvän hinta-laatusuhteen takia. Ainoa miinus Qstockissa on alueen ahtaus, joka korostuu anniskeluissa ja kahden suurimman lavan väliin muotoutuvassa pullonkaulassa, joka tukkeutuu esiintyjien välillä yleisön liikkuessa lavalta toiselle. 

4. WaterXfest 2.9. Jyväskylän WaterXfest järjestetään vesiurheilutapahtuman yhteydessä ja tämä on vasta festarin kolmas vuosi. Käytiin tapahtumassa viime vuonna ekaa kertaa mielettömän hyvän line-upin houkuttelemina ja kun ystävänpäivänä liput myytiin kaks yhden hinnalla, ostettiin ne, vaikkei esiintyjiä tiedettykään. Onneks ostettiin sika säkissä, sillä esiintyjinä on Backyard Babies, Von Hertzen Brothers, Santa Cruz, Shiraz Lane ja Disco Ensemble, eli ihan huikeita bändejä kaikki!

Ruisrock 2015

Porispere 2016

Näiden festarisuunnitelmien lisäks Tammerfestiin meno on vielä auki ja ainahan on mahdollisuus lähtee extemporena käymään vaikkapa jollain pikkufestareilla.

Miltä teidän kesäsuunnitelmat näyttää festareiden osalta?

2 comments:

  1. Festarit on kyllä mahtavia! Mulla vaan tais nyt tulla eka kesä ilman festareita sen jälkeen kun niissä aloin käymään :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, sitten sun pitää vaan keksiä jotkut festarit mille haluat ja lähteä extemporena niihin! Pikkufestaritkin on kivoja ja parempi mennä vaikka yksin, kuin jättää kokonaan välistä. :)

      Delete