Friday, 20 January 2017

Kaikki työpaikkani

Ajattelin raottaa mun nykyistä ja mennyttä työelämää. Haluan pitää nykyisen työn tarkat tiedot blogin ulkopuolella, mutta jonkun verran voin kertoa siitäkin, mitä teen nykyään.

Kaikki pitää tietysti aloittaa opinnoista! Valmistuin yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomiksi reilu vuosi sitten Proakatemialta, joka on Tampereen ammattikorkeakoulun yksikkö. Proakatemialla opiskelu tapahtuu tiimiyrityksissä, eli "luokkakavereiden" kanssa oikeaa yritystoimintaa pyörittäen. Ennen korkeakouluopintoja kävin lukion Lapinlahdella. Valitsin lukion ja tradenomiopinnot sen vuoksi, etten oo koskaan tiennyt, mitä haluaisin tehdä työkseni. En vieläkään tiedä, mitä haluan tehdä isona, mutta olis huikeeta, jos työhön sisältyis kirjottamista tai valokuvaamista. Haluaisin myös olla (yksin)yrittäjä jossain vaiheessa elämääni.


1. Kesätyöt + TET-harjoittelut
En oo oikeastaan ollut varsinaisissa kesätöissä, sillä ei meillä maalla juuri ollut kesätöitä tai mahdollisuuksia kulkea kymmenien kilometrien päähän töihin. Autoinkin siis kotona maatilalla ja vuokramökkibisneksessä tarvittavissa hommissa, eli esimerkiksi aitojen teossa ja mökkien siivoamisessa. Olin myös joinain kesinä lomittajana porukoilla. Sen lisäks oon ollut lapsenvahtina parin viikon ajan joskus vuosia sitten. Yläasteen TET-harjoittelujaksot vietin Citymarketissa hyllyttämässä ja paikallislehdellä toimittajaharjoittelijana. Kyseiselle paikallislehdelle oon muuten tehnyt TET:in jälkeenkin, ihan lähivuosina, juttuja festareilta!

2. Myyjänä opiskeluaikana 
Tampereelle muutettua ja ensimmäisen opiskelijakesän lähestyessä alkoi työpaikan hankkiminen olla ajankohtaista, joten olinkin ensimmäisen AMK-vuoden loppuvaiheessa ja ensimmäisen kokonaisen Tampere-kesän töissä kaupan kassalla. Olin osa S-ryhmän henkilöstöpankkia, eli sain työvuoroehdotuksia tekstiviesteillä, joista valitsin itselleni sopivat vuorot. Parasta työssä oli mukava esimies ja vapaus valita itselle sopivat vuorot, mutta ihan pelkästään kassalla olon koin puuduttavaksi. Tykkäsin eniten sellasista (harvinaisista) päivistä, kun pääsin osaks päivää myös hyllyttämään. Voisin hyvin olla tulevaisuudessa töissä jossain mielenkiintosessa erikoisliikkeessä!


Pitsitoppi - Lindex
Jakku - Seppälä
Leggingsit - Asos
Kengät - Citymarket


3. Yrittäjyysopinnot
Proakatemialla opiskellessa tuli tehtyä monenlaisia töitä meidän yrityksen kautta, joista parhaiten mieleen on jäänyt erään hyväntekeväisyyskonsertin projektipäällikkyys, lapsiperhetapahtuman järjestäminen ja rakettien myyminen. Lisäks tein jonkun verran promohommia ja markkinointia. Näistä projekteista opin kyllä eniten koskaan ja jouduin kantamaan paljon vastuuta. Epäonnistumisia mahtu joukkoon, mutta siitä huolimatta asiakkaat oli pääasiassa tyytyväisiä.

4. Työnsuunnittelija
Mun nykyinen titteli on työnsuunnittelija. Tradenomiks valmistumisen jälkeen olin kolme kuukautta työttömänä, jona aikana hain töitä vaatekaupoista ja tapahtumatuotannon ja markkinoinnin parista, sekä erilaisia toimistotöitä. Sitten sain yllättäen tarjouksen nykyiseen työhöni. Käytän tässä työssä suomen lisäks englantia ja asiakastyön lisäksi myös yritys- ja muu verkostoyhteistyö on tärkeä osa työtäni. Parasta tässä työssä on tietynlainen vapaus oman työn suunnitteluun ja tekemiseen sekä yhteistyö eri verkostojen kanssa, mutta huonointa organisaation jäykkyys ja byrokratian määrä.

Millasia työpaikkoja teillä on ollut?

Kuvat: Henri Mutanen
Kuvien muokkaus: minä

No comments:

Post a Comment