Sunday, 12 February 2017

Kirjasuosituksia

Oon aina lukenut paljon ja rentoutunut kirjojen parissa. Varsinkin lomilla ja viikonloppuisin tulee luettua paljon, mutta kyllä kirjaan tulee tartuttua arkisinkin lähes joka ilta - edes 10 minuutin ajaksi. Aiemmin luin melkeinpä vaan chick litiä ja muuta "hömppää", mutta myös elämäkertoja on tullut luettua mukavasti. Nyttemmin repertuaari on laajentunut muun muassa Millennium-trilogian myötä. Joskus 11-13 -vuotiaana luin myös kauhua, enää ei tulis kyllä mieleenkään. :D Koska kirjoja on kahlattu kiitettävä määrä, ajattelin vinkata mun mielestä parhaista. Romaaneissa taidan olla ennalta-arvattava, sillä kaikki vinkkaukset on myyntimenestyksiä ja siihen on kyllä syynsä. En oo pitkiin aikoihin törmännyt mihinkään erityisen hyvään romaaniin, joten sekin selittää, miksi valinnat on vanhoja suosikkeja.

Romaanit

Stieg Larsson - Millennium-trilogia
Kaipasin jotain muuta luettavaa, kuin chick litiä ja asiakirjallisuutta, jolloin koulukaveri suositteli mulle Stieg Larssonia. Vaikken aiemmin juuri ookaan dekkareista tykännyt, kävin pian lainaamassa ensimmäisen osan Millenium-trilogiasta ja koukutuin. Näitä ei voi laskea käsistään! Myös neljäs, David Lagercrantzin kirjoittama Se mikä ei tapa on mielenkiintoinen ja koukuttava, muttei tietenkään yllä aivan Larssonin tasolle.


Cecelia Ahern - P.S. Rakastan sinua
Koskettavasta kirjasta on tehty myös leffa, jota ei voi katsoa liikuttumatta. Kaunis tarina, hauskoja yksityiskohtia ja sulavaa kerrontaa. Varmaan paras romanttinen kirja koskaan.

J.K. Rowling - Harry Potterit
Eihän tätä nyt ees tarvii perustella! Suosittelen myös aikuisille.


Muu kirjallisuus

Timothy Ferriss - 4 tunnin työviikko
Hauska, oivaltava kirja siitä, miten vähemmälläkin työnteolla voi pärjätä erittäin hyvin. Sai mut oivaltamaan, ettei elantoaan tienatakseen tarvitse vetää itseään piippuun ja tehdä 80 tuntista työviikkoa, vaan ennemminkin olla kekseliäs ja käyttää aikansa tehokkaasti. Tietysti kirjassa on paljon kärjistystä - eikä tuo 4 tunnin työviikko nyt taida olla kovinkaan realistista - mutta ainakin kirja herättää ajatuksia!

Satu Rämö - Islantilainen voittaa aina
Islanti <3 Kävin vuonna 2014 Islannissa ja oon suunnilleen noista ajoista lähtien myös lukenut Reykjavíkissa asuvan Satun blogia, mutta hänen kirjoittaman kirjan sain luettua vasta tänä talvena. Toisista kulttuureista oppiminen on aina mielenkiintoista, mutta tästä löytyy lisäksi tarinallisuutta. Satu kertoo hauskan kuplivasti omakohtaisia kokemuksiaan Islannissa asumisesta, eikä tätä voi pokkana lukea loppuun.

Terho Puustinen & Mika Mäkeläinen - Taivas+Helvetti
Tarinoita monenlaisista yrittäjistä, onnistumisista ja epäonnistumisista. Oon tainnut lukea ainoastaan ensimmäisen, originaalin Taivas+Helvetti -kirjan, vaikka näitä on sen jälkeen ilmestynyt useampia.


Rolf Dobelli - Selkeän ajattelun taito
Tämän kirjan sain ylioppilaslahjaksi ja pitkään sitä kirjahyllyssä haudoin. Kun vihdoin kirjan avasin, taisin sen lukea yhdellä istumalla loppuun. Dobelli kuvaa kirjassaan 52 ajatusvirhettä, joihin jokainen meistä syyllistyy. Parhaiten mieleen on jäänyt ajatusvirhe ajan hukkaamisesta. Jos rupeat katsomaan leffaa tai lukemaan kirjaa ja toteat puolen tunnin päästä sen olevan huono, kannattaa katsominen tai lukeminen lopettaa. Usein ajatellaan, että jos sen keskeyttää, on puoli tuntia mennyt hukkaan, mutta parempi niinkin, kuin käyttää monta tuntia huonoon elokuvaan tai kirjaan.


Ari Lahdenmäki, Riku Rantala & Tuomas Milonoff - Kansainvälisen seikkailijan opas
Ihan loistava kaikille ainaista matkakuumetta poteville reissaajille, jotka eivät vaadi matkoiltaan viiden tähden hotellia. Käytännönvinkkejä muun muassa eri maanosiin, matkalle valmistautumiseen, rinkan pakkaamiseen ja kulttuurieroihin. Vahva suositus kaikille Madventuresin kaksikon kirjoille!


Ottaisin mielelläni vastaan myös teidän parhaat kirjasuositukset, joten nyt kommenttiboksi laulamaan!

No comments:

Post a Comment