Saturday, 10 June 2017

3 x meitsi

Törmäsin Natan blogissa tähän haasteeseen, jossa paljastetaan itsestä osa-alueittain kolme faktaa. Tää oli haasteiden aatelia, joten nappasin tän heti itselleni ja rupesin täyttelemään.

3 x paha tapa:
 1. Kiroilu. Kiroilen näemmä melkein missä vaan ja vieläpä kuin merimies. Yritän päästä tavasta eroon ainakin töissä ja kirkossa ollessa.
 2. Valittaminen. Surkuttelen ja valitan lähes päivittäin ainakin sitä, etten ehdi nukkua tarpeeksi tai sitä, ettei päivässä ollut tarpeeksi tunteja. Oon tosin oppinut valittamaan vähemmän, mutta samanhenkisessä valittajaseurassa tuppaan palaamaan vanhoihin tapoihin.
 3. Ihon näplääminen. Nytkin, kun kirjoittaessa pidän mietintätaukoja, huomaan näplääväni sormilla kasvojen ja kaulan ihoa. Tästä tavasta pitäis ehdottomasti päästä eroon, sillä ei se ainakaan helpota iho-ongelmia.
3 x outo tapa:
 1. Selän naksauttelu. Meillä on selän naksauttelua varten ihan oma väline, eli kaksi jesarilla yhteen teipattua tennispalloa. Sen kun laittaa lattialle ja menee makaamaan siihen päälle yläselkä tennispallohärpäkkeen kohdalla, saa ihanaa rutinaa aikaan.
 2. Nukkumisajan laskeminen. Nykyään herätystä puhelimeen asettaessa se kertoo pyytämättä, paljonko herätykseen on aikaa, mutta sitä ennen laskin aina suurpiirteisesti, paljonko ehdin nukkua. Alle 9h yöunet on mulle kammotus.
 3. Suunnitelmien teko päässä. Suunnittelen aina viimeistään edeltävänä päivänä, mitä aion tehdä seuraavana päivänä, missä järjestyksessä teen ne ja miten paljon mihinkin menee aikaa. Suunnitelmiin sisällytän useimmiten kotityöt, urheilun, kauppakäynnit ja kavereiden näkemisen. Tälleen tulee myös etukäteen asennoiduttua siihen, että huomenna pitää vaikkapa pyykätä ja käydä lenkillä, jolloin ne tulee todennäköisimmin myös tehtyä.

3 x parasta peilikuvassa:
 1. Kädet. Mulla on pitkät sormet ja kynnet, joita ei usein uskota omiksi. Pidän kynnet aina ja ikuisesti lakattuina ja lakkausprojekti toistuu noin kerran viikossa.
 2. Muodot. Oon luonnostaan hoikka, mutta mulla on kuitenkin leveä lantio ja muutenkin sopivasti muotoja.
 3. Silmät. Tykkään mun erikoisesta silmienväristä, joka näyttää välillä vihreeltä ja välillä ruskeelta.
3 x paras paikka, jossa käynyt:
 1. Budapest. Kerrasta osu ja uppos. Mielettömän kaunis kaupunki täynnä tekemistä ja näkemistä, plussana halpa hintataso ja hyvä ruoka. Jätskikojujen jäätelö on herkullista ja liikkuminen helppoa.
 2. Download Festival. Iso-Britannian Leicestershiressä järjestettävä massiivinen festari, jossa käytiin siskon kanssa vuonna 2014. Huikeat esiintyjät, brittien rento meininki ja alue, josta löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä. On omaa ruokakauppaa ja tivolia, eikä palvelut maksa maltaita, vaikka itse festariliput kalliita ovatkin.
 3. Brasilia. Vuonna 2015 vietettiin opiskeluporukalla kolme viikkoa Brasiliassa meidän loppunäytön parissa. Mieletön reissu kolmessa eri kaupungissa, joista suurimpana sydämen vei Salvador. Hotellin ovesta ulos astuessa pari askelta ja olit upealla, suojaisalla rannalla. Tapiocaletut oli taivaallisen hyviä; nään vieläkin niistä päiväunia.

3 x paikka, johon haluat:
 1. Pohjois-Korea. Haluaisin nähdä, onko siellä oikeesti sellasta, kun mediassa näytetään. Olis varmasti ainakin erikoinen reissu.
 2. Etelä-Afrikka. Huhujen mukaan sieltä löytyy sopivana sekoituksena kaupunkia, rantaa ja eksoottista luontoa. Kapkaupungin lisäks haluaisin kiertää myös muissa osissa maata, jottei näkemys Etelä-Afrikasta perustu ainoastaan kaupunkielämään.
 3. Gardajärvi. Italiakin on vielä koskematta ja jostain syystä Gardajärvi on kiehtonut mua niin kauan, kuin vaan muistan. Kuvien perusteella upea ja monipuolinen paikka, josta toivottavasti yhä löytyy aitoa pikkukylien tuntua. Roadtrip Italiassa, kohteena Gardajärvi, ei kuulosta yhtään huonommalta vaihtoehdolta!
3 x sillon hävetti:
 1. Projektin tappio. Laskelmat ja arviot pettivät, joten jäätiin projektista miinukselle ja koin, että se oli mun vastuulla.
 2. Liikenteessä törttöily. Harvoin tulee törttöiltyä, mutta joskus ajatuksissaan meinaa tehdä virheen. Viimeisimpänä, kun meinasin vaihtaa kaistaa ja huomasin vasta viime hetkellä toisen auton olevan kuolleessa kulmassa. 
 3. Ajattelemattomat huomautukset, joilla nolaa toisen. Puhun joskus (=usein) ennen kuin ajattelen ja saatan sanoa vaikka, miten kamalia crocsit on ja keskustelukumppanilla sattuu olemaan crocsit jalassa. Tollanen nyt ei oo niin paha tilanne, mutta vastaavia, pahempia tilanteita on sattunu eteen monesti.
3 x eniten ärsyttää:
 1. Maiskuttavat ihmiset. MIKSI?!?
 2. "Tämä". Tällä hetkellä ärsytystä aiheuttaa se, kun porukka jakaa Facebookissa linkkejä, joiden saatetekstiksi kirjoitetaan ainoastaan "Tämä". Voi jumaliste oikeesti.
 3. Lammasmaiset ihmiset. Tällä tarkoitan tyyppejä, jotka on automaattisesti asioista samaa mieltä kuin enemmistö, eivätkä käytä aivojaan. Esimerkkinä median lietsoma Venäjä-viha, jonka takia monet pitää Venäjää ja Putinia paskoina, mutteivat osaa perustella mielipidettään sitten mitenkään.
3 x parasta maailmassa:
 1. Nukkumaanmeno. Kun pääsee kaatumaan pehmeään, lämpimään sänkyyn pitkän päivän päätteeksi ja seuraavalle päivälle on tiedossa jotain niin kivaa, ettei malttaisi odottaa huomista.
 2. Matkustaminen. Tähän voisi listata kliseitä, kuten maailmankuvan avartuminen, mutta tyydyn sanomaan, että matkustaminen piristää ja ruokkii mielikuvitusta, eli tekee onnelliseksi.
 3. Festarit. Mukana hyvä ystävä tai mielellään ystäväporukka ja festareilla esiintymässä lempparibändejä. Hyvä keli ja mun ja siskon bravuuri, "tissiviina", kruunaa kaiken. Myös festarikuvaus kuuluu lemppareihin!

3 x lempitavara:
 1. Simpukka Egyptistä. Kun olin noin 10-vuotias, oltiin perheen kanssa reissussa Egyptin Sharm el-Sheikhissä ja yhtenä päivänä rannalla ollessa huomattiin paikallinen perhe etsimässä simpukoita. Pian he löysivätkin ison, upean simpukan. Siitä innostuneena mekin ruettiin etsintöihin vähän matkan päässä heistä, muttei löydetty mitään. Paikallinen perhe huomasi sen ja suunnilleen mun ikäinen tyttö tuli antamaan mulle sen heidän löytämänsä simpukan. Ihan mieletön teko ja se kaunis simpukka on tälläkin hetkellä meidän kirjahyllyn päällä!
 2. Johnny Depp -taulu. Henri piirsi mulle meidän ensimmäisenä seurusteluvuotena joululahjaks Johnny Deppin, joka on kehystettynä meidän kirjahyllyn päällä. Ihan mielettömän hieno ja ajatuksella ja vaivalla tehty. <3
 3. Kamera. Ostin Olympus OM-D E-M10 -järkkärin valmistujaislahjaks saamillani rahoilla puolitoista vuotta sitten. Rakastuin nopeasti sen keveyteen, kuvanlaatuun ja helppokäyttöisyyteen. Vanhan Nikonin jälkeen tän käyttäminen tuntuu ihanalta ja manuaalilla kuvaaminen on tehty ilahduttavan mukavaks.

Huomasin tätä täyttäessä, ettei mulla oikeestaan oo suuria tunnesiteitä juuri tiettyjä tavaroita kohtaan. Jos tavarat vaikkapa tuhoutuis tulipalossa, pystyis valtaosan niistä kuitenkin korvaamaan ajan ja rahan kanssa. Kaks ensimmäistä valintaa on sellaisia harvinaisuuksia, joihin mulla on muodostunu tunneside ja joita ei pysty korvaamaan kaupasta ostamalla.

3 x lempivaate:

 1. Havaianakset. Havaianakset takaremmillä on parasta koskaan. Olin epäileväinen Havaianaksia kohtaan, mutta Brasiliassa niitä sovitettuani totesin, että pakko ostaa. Ei hierrä tai läpsy kuten normaalit varvassandaalit, eikä jalkaa tarvitse jännittää takaremmin ansiosta. Näiden hankkimisen jälkeen en juuri muita kesäkenkiä ookaan käyttänyt ja aion hommata lähitulevaisuudessa uudet.
 2. Villakangastakki. Facebook-kirppikseltä ostettu takki on melkein täydellinen, sillä se on sopivan pitkä, siinä on suuri huppu ja taskut ja takki näyttää kivalta, sillä se ei oo liian pelkistetty. Ainoa pieni miinus siitä, ettei vetoketju ulotu yhtä alas, kuin takin helma. 
 3. Punainen mekko. Budapestistä kirppikseltä ostettu mekko on päässyt lemppariksi ihanan mallin, värin ja niittiyksityiskohtien takia. Kellohelma on kätevä ja kaunis, eikä juhlasyömingeistä pömpöttävä mahakaan näy. :D
Kuvaus: Henri Mutanen
Kuvien jälkikäsittely: minä

2 comments:

 1. Tää oli hauska postaus, ja hei ihana asu! :) Voin samaistua muutamaankin kohtaan, erityisesti tohon ärsytykseen maiskuttavia ihmisiä kohtaan... :D Sait myös musta uuden lukijan!

  Elli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja tervetuloa seurailemaan! Nappaa vaan haasteesta kiinni, jos tällasen täytteleminen kiinnostaa. :) Maiskuttaminen (ja myös muut ärsyttävät äänet) saa kyllä heti pulssin nousemaan, eikä varmasti olla ainoita, joita se ärsyttää!

   Delete