Széchenyistä löytyy 3 ulkoallasta ja 15 sisäallasta. Altaiden vesi tulee kuumista lähteistä ja runsasmineraalista vettä pidetään yleisesti parantavana. Kylpylän uusbarokkinen rakennus on rakennettu jo vuonna 1913 ja olihan se upea!
Széchenyihin mentiin illalla joskus kuuden aikaan eläintarhareissun jälkeen ja jouduttiin jonottamaan lippuluukulle noin vartin verran. Liput maksoi arkena noin 15 euron verran, eikä opiskelija-alennusta ollut. Ehdittiin käydä vähän lillumassa sisäaltaissa ja testailemassa saunoja, ennen kuin osa sisätiloista suljettiin. Loppuaika vietettiin sit lämpimimmässä ulkoaltaassa, jonka luona oli muuten olympialaisia pyörittävä screen! Rakennus itsessään oli upea, mutta suihkutilat aika rähjäiset. Sisällä olevien pukukaappien lisäksi ulkona altaiden luona oli säilytyslokeroita, joihin me jätettiin arvotavarat. Ne toimi samalla rannekkeella, joilla pukukaapitkin avattiin.
Palatinuksen kylpylään mentiin viikonloppuna ja melkosen paljon porukkaa oli sielläkin! Sisäänpääsy maksoi vajaan 10 euroa ja poikaystävä sai opiskelija-alennuksen ihan suomalaisella opiskelijakortilla. Palatinus on Margitin saarella, keskellä Tonavaa ja me mentiin sinne ja takasin polkupyörillä, joiden vuokraus maksoi alle 4 euroa kahdelta henkilöltä. Palatinus ei oo samanlainen kylpylä kun muut Budapestin kylpylät siinä mielessä, ettei se oo vanha ja se on ulkoaltaineen auki vain kesällä. Siellä oli vesiliukumäkiä, lastenaltaita, nurmikkoa auringonottoon ja ravintoloita, eli kaikkea löyty. Kannattaa muuten Budapestissä maistaa langoksia, eli uppopaistettua leipää/pannaria, jonka päälle heitetään joko suolasta tai makeaa.
Palatinus nousi näistä kahdesta meidän lemppariksi kaiken tuon tilan ja siistimmän yleisilmeen vuoksi. Myös sisäänpääsy oli edullisempi, eikä lipunmyyntiin ollu niin kauheita jonoja. Loistava paikka kauniista kesäpäivästä nauttimiseen!
No comments:
Post a Comment