Friday 23 February 2018

Havannan kaupunkikierros amerikanraudalla

Kun Kuubassa ja Havannassa kerran oltiin, oli meidän pakko päästä ajelemaan jenkkiautolla. Yllättäen amerikanrautoja käytettiin myös normaalien taksien tapaan, joten ennen kiertoajelua oltiin päästy jo istumaan vanhan auton kyydissä, muttei avoauton.







Meidän Airbnb-host oli kertonut, että tunnin kiertoajelusta sopiva hinta on 30 pesoa, eli noin 25 euroa. Tämä mielessä lähdettiin tinkaamaan 50 pesolla kaupiteltua elämystä ja yllättävän helposti hinta oikeisiin lukemiin putosikin, jonka jälkeen päästiin valitsemaan meitä miellyttävä auto pitkästä autorivistä. Kaikki kuskit näyttivät ajavan tismalleen saman reitin, johon kuului muun muassa entinen hallituksen rakennus El Capitolio, Plaza de la Revolución, kiinalainen kaupunginosa ja Malecónin rantakatu. Kuski kertoi ajamisen ohessa eri rakennuksista ja Plaza de la Revoluciónin luona pidettiin pieni kuvaustauko. Pakko kyllä todeta, että vallankumousaukio oli mulle pienoinen pettymys, sillä se oli todellakin vain suuri aukio, jonka laidalla pönöttää yksi torni ja kuvat Che Quevarasta ja Fidel Castrosta talojen seinissä. Kiertoajelulla näkee kätevästi tärkeimmät turistikohteet, mutta saa myös yleiskuvan kaupungista, minkä vuoksi se onkin varmasti yksi suosituimmista elämyksistä turistien keskuudessa. Hiuksien hulmuaminen avoauton kyydissä keskellä aurinkoista Havannaa tuntuu niin epätodelliselta, että sitä ei kannata jättää väliin. 


2 comments:

  1. Me tykättiin myös tästä kierroksesta. Ainoa että autoista puuttui V8:n murina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyt on mulle tuntematon asia toi V8:n murina :D ymmärrän autoista lähinnä niiden merkin ja ulkonäön lisäks sen, miten ne pääpiirteittäin toimii.

      Delete