Saturday, 26 November 2016

Bloggaajailta Tampereella 24.11.2016

Sain ilon osallistua torstai-iltana Tampereen Työväen Teatterin järjestämään bloggaajailtaan. Ohjelmassa oli ihan mielettömän hyvää ruokaa ravintola Tiiliholvissa, kanssabloggaajiin tutustumista ja Isän päivä -esitys. 
Ei ihan heti tule mieleen, milloin olisin ollut yhtä upeassa ravintolamiljöössä, kuin missä Tiiliholvi sijaitsee. 1901 rakennetussa, alkuperäisin pankkirakennuksena toimineessa talossa on tapahtunut esimerkiksi pankin konttorin johtajan Nils Idmanin tekemä, nykyrahassa 23 miljoonaa euroa vastaavan rahasumman kavallus. Se on yhä nykyäänkin rahallisesti suurin Suomessa tehty kavallus!

Kauniin miljöön ja hauskojen tarinoiden lisäksi meitä hemmoteltiin superhyvällä ruualla ja tarkkaan valikoiduilla viineillä. Illallinen tattikeittoineen, hanhenrintoineen ja muun muassa suklaapannacottaa ja suolapähkinäjäätelöä sisältäneine jälkiruokineen meni heittämällä yhdeksi parhaista syömistäni aterioista. Vielä kun osaisi nauttia viineistä ruuan maun täydentäjänä.. :D


En juurikaan tunne muita bloggaajia, joten oli mielenkiintoista tutustua kollegoihin. Joskus vielä kolme-neljä vuotta sitten olisin saattanut mennä lukkoon tällaisessa tilanteessa, jossa joudun viettämään illan täysin tuntemattomien ihmisten seurassa, mutta nyt nautin siitä. Tietysti olennaisimmin siihen ei vaikuttanut omassa sosiaalisuudessani tapahtunut muutos vaan fakta, että Tampereen Työväen Teatteri oli onnistunut kutsumaan paikalle hyvän porukan. Bloggaajailtaa kanssani viettivät Karri Man Made Lifestyle -blogista, Katri Paljon melua teatterista -blogista, Eija Kulttuuriluuta -blogista, Aksu omaa nimeään kantavasta Aksu Piippo -blogista, Heljä Tampester Teatro -blogista, Helmi itsensä mukaan nimetystä Helmi Hytti -blogista ja Annukka Mansen Muijat -blogista. Tampereen Työväen Teatterilta mukana oli tietysti oma edustus, ihanat Sari ja Mika. 

Hulppean Tiiliholvin illallisen jälkeen kipitimme nopeasti TTT-Klubille, jossa näimme Tuomas Kyrön käsikirjoittaman Linnateatterin vierailuesityksen Isän päivä. Esitys on monologi, jossa kotia hoitavan, omaa lapsuuttaan muistelevan isän roolissa nähdään Matti Ristinen. Kun tajusin esityksen olevan monologi, olin hieman huolissani siitä, voisiko yhden miehen show napata mukaansa. Rakastan hyviä teatteriesityksiä ja varsinkin Kuopion kaupunginteatterissa niitä on aikoinaan tullut nähtyä jonkin verran, mutta tämä oli ensimmäinen näkemäni monologi. Huoleni tylsyydestä osoittautu ihan turhaksi, sillä aika meni sukkelaan ja esitys oli hauska. Ainoa miinus siitä, että näin 90-luvun kasvatilla valtaosa 80-luvulla vietetyn lapsuuden muisteloista meni ihan ohi muun yleisön repeillessä huolella. TTT-Klubi on upea, kabareehenkinen paikka, jonne pienet näytelmät, stand up -keikat ja myös monet musakeikat sopii hyvin. Pistin merkille, että kevään aikana siellä esiintyy muun muassa Pelle Miljoona! TTT-Klubi oli mulle entuudestaan tuttu yhdestä stand up -esityksestä, joka siellä joskus nähtiin. Sen sijaan Tampereen Työväen Teatterissa en oo koskaan käynyt, mutta se virhe on korjattava kyllä pikaisesti. Teatterissa tulee käytyä ihan liian harvoin, vaikka nautin suuresti hyvästä näyttelemisestä, upeista lavasteista ja suuresta produktiosta. Teatterissa, leffassa ja keikoilla saa kunnolla nollattua, eikä niissä tule ajateltua mitään muuta, kuin edessä olevaa esitystä.Kiitos vielä TTT:n väelle hauskasta illasta ja Tiiliholville mahtavasta illallisesta!

No comments:

Post a Comment