Sunday, 4 December 2016

Joulu Tampereella: Joulutori ja Tallipiha

Eilen Tampereella vietettiin Joulutorin avajaisia ja myös Kauppahalli avasi joulukautensa, joten minähän menin koko päiväksi kaupungille joulufiilistelemään. Joulutori järjestetään Keskustorilla ja se on auki päivittäin aina 22.12. saakka. Paikalle on tuotu pieniä mökkejä, joista löytyy monenlaista myyjää. Tämä vuosi on muuten ensimmäinen, kun mökkejä voi vuokrata lyhyemmäksi ajaksi, kuten pariksi päiväksi. Joulutori on yks ihan pakollisista vierailukohteista näin joulun alla!


Joulutorin ohella yks suosittelun arvosista paikoista joulutunnelman nostatukseen on Tallipiha. Tallipihalla on joulukauden aikaan karuselli, hevosajelua, lampaita, aasi ja viikonloppuisin myös oma Joulutori. Vaikka Tallipiha onkin ihana myös kesällä, on siinä jotain ihan erityisen tunnelmallista näin talvella. Harmi vaan, etten nähnyt lampaita ja aasia, enkä jaksanut lähteä niitä etsimään, sillä olin ihan jäässä tuossa vaiheessa.


Olin päättänyt jo hyvissä ajoin, että tänä vuonna menen Joulutorille heti avajaispäivänä. Mun onneksi samalle päivälle sattui muutakin hauskaa, sillä Kauppahallin joulukauden avauksessa oli esiintymässä Reckless Love! Ihan perussettiä nähdä oma lempibändi tonttulakeissaan soittamassa akustisena joululauluja Kauppahallin välikatolla. :D Tietysti mukaan mahtui myös omia biisejä. Tää ei muuten ollut ensimmäinen kerta, kun näin Reckless Loven kauppahallissa, sillä viime syksynä heillä oli kaks akustista settiä yhden päivän aikana, tismalleen samassa paikassa! Sillon ei kyllä ollut joulukuusta eikä joululauluja, joten tämä lauantainen keikka voitti kyllä vuoden takaiset omituisuudessaan. Tämän kaiken lisäks käväisin katsomassa Stockmannin joulupuodin, mutta hillitsin itseni enkä ostanut kuusenkoristeita, sillä eihän meille tule edes kuusta. Musta kyllä tuntuu, että käyn vielä uudestaan pyörähtämässä näissä paikoissa ennen joulua, sillä pakko saada munkki Joulutorilta ja päästä rapsuttamaan Tallipihan lampaita!

2 comments:

 1. Nää kuvat oli aivan ihania! Tuli vaan ihan kauhee ikävä Tamperetta näitä kuvia katsellessa, mutta onneksi mäkin pääsen pian tsekkailemaan tuota Joulutoria ihan livenä.

  Written by Neea

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Kiva, että säkin pääset pian Tampereen Joulutorille, se on kyllä niin tunnelmallinen!

   Delete