Sunday, 14 June 2015

Helvetinkolu

Nyt on vihdoin uus kone! Armoton opparin kirjotus voi siis alkaa, kun vaan sais itteensä niskasta kiinni ja alotettua. Kirjoja kävin jo lainaamassa, vielä kun sais niitä pläräiltyä ja kirjotusohjelman avattua niin oisin jo hyvässä alussa. Vietän nyt viikon maalla porukoiden luona muun muassa opparia kirjottaen ja kavereita nähden.Viikonloppu menikin mummolassa ja serkun rippijuhlissa Pohjanmaalla.

Ajettiin perjantaina siskon ja äidin kanssa mummolaan meiltä Tampereelta, ja poikettiin matkalla Helvetinkolun kansallispuistossa Ruovedellä. Parkkipaikalta itse Helvetinkolulle piti kävellä opasteiden mukaan noin kahen kilsan matka, mutta se oli varmasti pidempi. Itikoita oli törkeen paljon ja meillähän ei tietenkään ollu eräjormavarustusta mukana, joten käveltiin suhteellisen rivakasti koko matka. :D Suosittelen siis ottamaan kunnon peittävät vaatteet ja hyttysmyrkkyä mukaan, jos tonne lähtee. Parkkipaikan vierestä löyty myös ravintola, mistä olis saanu 500 metrin päässä olleella tilalla kasvatettujen villisikojen (ja ilmeisesti myös strutsien?) lihaa. Vessat ja suihkutkin löyty.


Matka jatku Virroille syömään ja siitä ostoshelvettiin, eli Tuurin kyläkauppaan, eli Keskiselle. Täällä on tullu käytyä suhteellisen usein mummolan sijaitessa parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä, mutta onhan se silti aika juntti paikka. Tuntuu, että shoppailuvalikoimaki on huonontunu vuosi vuodelta, tai sit oon tullu nirsommaks. 

Keskiseltä jatkettiin sit mummolaan ja lauantaina rippijuhliin. Meillä meinas olla siskon kanssa muistettavaa tatuointien peittämisessä, sillä ei jaksettu kuunnella vanhanaikasen mummon valitusta aiheesta. Mun reiden ympäri menevä teksti nyt piilottuu suhteellisen helposti helman alle, mutta siskon käsissä ja yläselässä olevien tatuointien piilotus onkin ärsyttävämpää. Mulle olis ihan sama kuunnellakin niitä valituksia, mut niitä joutuis kaikki muutkin aina äitiä myöten sitten kuuntelemaan. Helpompi vaan säästää vanhat järkytyksiltä. :D


Sellasta kotimaanmatkailua tällä kertaa, samantyylistä sepustusta on varmaan luvassa enemmänkin kesän mittaan. Seuraava ulkomaanmatka on näillä näkymin vasta syyskuussa ja suuntautuu Tanskaan, mut siitä lisää myöhemmin. :)

No comments:

Post a Comment