Tuesday, 9 June 2015

Liebster Award: 11 vastausta matkustamisesta

Sain Metallia Matkassa -blogista matkailublogien Liebster Award -haasteen, jossa vastataan 11 matkailuun liittyvään kysymykseen. Kiitos haasteesta ja tässäpä siis tulee mun vastaukset!

1. Minne et haluaisi missään nimessä matkustaa ja miksi?

- Mihinkään, missä on sillä hetkellä sota tai muuten liian levoton tilanne. Pelottaisi liikaa, enkä voisi nauttia reissusta.

2. Mitä ilman et lähde reissuun?
- (Migreeni)lääkkeet, aurinkolasit, mp3 ja kirja.

3. Suositko suoria lentoja vai menetkö useammalla pompulla ja miksi?
- Toki suorat lennot on mukavampia, mutta jos hintaeroa on useampia kymppejä eikä välilaskut liian pitkiä, valkkaan ennemmin välilaskullisen. En oo lentäny kovin kauas, joten suoriin lentoihin on myös tottunu. Lentokentillä hengailu on keskimäärin tylsää ja ruoka kallista, eli no thanks. :D

4. Missä ja miten näet itsesi matkustamassa 10 vuoden päästä?
- Ainakin hotellit on varmaan vähän parempitasoisia, kuin nyt! Matkustan myös varmaan vähän kauemmas, eli käyn eksoottisemmissa paikoissa. Nyt valitsen hotellin ja lennot halvimmasta päästä, mutta työssäkäyvänä on varmaan varaa valita jotain muutakin, kuin halvinta. Silti en varmasti valitse luksushotelleita tai -reissuja, sillä oon kuitenkin säästäväinen. Mielenkiintosta nähdä, mihin lentomatkustaminen ja matkustaminen ylipäätään tästä kehittyy.

5. Matkalaukku vai rinkka? Miksi?
- Matkalaukku; tavarat on helpommin saatavissa ja mukaan mahtuu enemmän. En ees omista rinkkaa nyt. Rinkkakin on kyllä kätevä ja sellanen pitäis hankkia hajonneen tilalle jossain vaiheessa.

6. Mikä on ollut suurin seikkailusi matkailun saralla?
- Bulgarian vaihto, sillä matkustin ekaa kertaa yksin ulkomailla ja asuin siellä neljä kuukautta.


Nessebar, Bulgaria 


Sunny Beach South, Bulgaria

7. Jos saisit valita yhden maan, jossa voisit enää matkustaa, mikä se olisi?
- Varmaan Suomi, koska täällä kuitenkin asun ja käyn keikoilla, kavereiden ja vanhempien luona jne. Aika tylsää elämästä tulis, jos täällä ei vois enää liikkua Tamperetta kauemmas! Olis se kyllä tylsää myös, jos ei ulkomaille pääsis. Jos Suomea ei laskettais mukaan, niin varmaan Britannia. 

8. Mikä on mielestäsi maailman eniten turistirysämäisin kohde ja miksi?
- Kanaria. Siellä on tullu käytyä useesti ja turisteja piisaa. Englantia osaamatonkin pärjää ja valtaosa lomalaisista on pohjoismaalaisia ja brittejä, jotka on pakettimatkalla ja osallistuu matkatoimiston ylihintasille retkille. Monissa Kanarian kohteissa ei oo kauheesti historiallisia nähtävyyksiä tai ylipäätään nähtävyyksiä, eli sinne mennään enimmäkseen vaan löhöömään. En silti vähättele Kanariaa lomakohteena; auringonpalvontaan ja rentoiluun oikein passeli kohde. :)

9. Minkälaiset kengät sinulla on reissuilla mukana? Lähdetkö yhdellä parilla vai useammalla?
- Yleensä noin kolmet, joista yhet on tennarit joilla on hyvä kävellä ja tarkenee liikkua myös Suomen päässä, vaikka olis talvi. Sen lisäks otan yleensä ballerinat ja sandaalit, joilla on myös hyvä kävellä. Valtaosa matkoista on suuntautunu lämpimiin kohteisiin, joten siks näin kesäisiä kenkiä. :D En ota korkokenkiä matkoille, vaikka niitä rakastankin.

10. Oletko koskaan matkustanut ulkomaille festareille/keikalle? Jos olet, minne ja mitä tykkäsit / Jos et, haluaisitko ja minne?
- Joo! Britteihin kahdesti, viime kesänä käytiin siskon kanssa Download Festivalilla ja vuonna 2011 kaverin ja poikaystävän kanssa Lontoossa kattomassa Reckless Lovea. Molemmat oli siistejä kokemuksia, mut etenkin Download oli uskomaton! Tollanen massiivisen iso festari, yöpyminen leirinnässä, huippubändejä ja brittien rento meininki oli niin parasta! Brittien lisäks Tukholman ja Tallinnan laivalla on kans tullu käytyä useemmalla keikalla.


Siskon kanssa Downloadissa kesällä 2014


Download Festival 2014


11. Paketti- vai omatoimimatka? Miksi?
- Omatoimi, koska kaiken voi räätälöidä ja valita itse. Näitä matkoja voi tehä myös turistikauden ulkopuolella ja erilaisiin kohteisiin. Pakettimatkatkin on kieltämättä käteviä ja usein tosi halpoja, varsinkin äkkilähdöt esimerkiks Kreikkaan.
Haastan mukaan Nuppineulat kartallaniIt happens in Barcelona ja One with Alpenglow. Muita en nyt keksi, mutta vastatkaa toki muutkin tähän, jos kiinnostaa. Linkittäkää omat vastauksenne tän postauksen kommentteihin, jotta pääsen lukemaan niitä ja löytämään ehkä uusia, seurattavia blogeja. :)

Säännöt:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä  ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.


Mun kysymykset nimitetyille:

1. Pisin reissu, minkä olet tehnyt?
2. Oletko koskaan matkustanut ulkomailla yksin? Jos olet, niin mitä tykkäsit ja jos et, niin miksi?
3. Mieleenpainuvimmat ruokakokemukset matkustaessa?
4. Oletko koskaan asunut ulkomailla?
5. Ensimmäinen muistosi reissusta?
6. Mihin kohteeseen et menisi enää uudestaan ja minne haluaisit palata?
7. Mikä on paras kotimaankohde, jossa olet käynyt?
8. Turhin asia, minkä pakkaat matkoillesi mukaan?
9. Kuunteletko paljon musiikkia ja luetko kirjoja reissussa? Jos vastaus on kyllä, niin onko musiikki- ja kirjallisuustyylit samanlaisia, joita suosit arkena?
10. Top 3 vinkkisi muille matkustajille, liittyipä se sitten pakkaamiseen, matkojen varaukseen tai itse reissuun?
11. Paras reissulöytösi, eli paras hinta-laatusuhde tai paras äkkilähtö?

4 comments:

 1. Kiva kun vastasit haasteeseen! :)

  Tota Download festivaalista on moni tuttu puhunut. Alan kyllä itse olla aika kyllästynyt Suomen festarikuvioihin (ja hintoihin), että mieluummin hakisi rahoilleen vastinetta ulkomailta. Tuska nyt on ainut, joka on sellainen "must" juttu joka vuonna, mutta muissa ei oo juuri tullut enää vuosiin käytyä. Viime kesänä oltiin Montrealissa hevifestareilla ja nähtiin edullisesti isoja nimiä (mm. Metallica, Slayer). Pari vuotta sitten Saksassa oltiin myös festaroimassa ja viiden päivän (!!) festarilippu + leirintä, jonne sai viedä auton, maksoi jotain 90 euroa per nuppi.. Ei ollenkaan paha.. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varsinkin noi Suomen festareiden hinnat on törkeet, eikä valikoimakaan aina niin hyvä. Ite tykkään monista suomalaisista ja ruotsalaisista bändeistä, niin siks suomalaiset festarit on vielä voittanu, tietysti sen lisäks, että ei se ulkomaille matkustaminen ihan ilmasta oo. Tosin ei toi Downloadikaan oo ihan halvimmasta päästä, mut valikoimassakin on rahoille vastinetta. Kuulostaa kyllä hyvältä viiden päivän festari, vois vaan kunto loppua kesken :D

   Delete
 2. Jee, kiitos haasteesta! Kamera lepää laakereillaan ihan hajalla niin tämä haaste on hyvä tekosyy iskea tekstin joukkoon täysin sinne kuulumattomia, satunnaisia kuvia pitkän ajan takaisilta reissuilta ;)

  Yhyy festarit! Oon niin kateellinen kaikille, jotka pääsee nauttimaan festarikesästä Suomessa, nyt Ruississa ja Provinssissa olisi niiiiin huippukattaus, ja itken salaa verta sillekin, että Nightwish tekee Suomen kiertueen, kun olen täällä. Tulee ne tännekin, mutta jollekin kämäisille ja ylihintaisille festareille ja tiedän kokemuksesta, ettei yhtyeen festarikeikat todellakaan yllä omien keikkojen tasolla. Holopainen on haukkunutkin festareilla keikkailun moneen otteeseen (ja joskus kehunut, ihme tyyppi). Pidä hauskaa kaikkien meidän jäävien ulkosuomalaisten puolesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä, laitahan linkkiä tulemaan kun haasteeseen on vastattu! :)

   Ääk, no olishan toi kyllä kauheeta olla pääsemättä Suomen festareille, vaikka niitä välillä haukunkin. :D Ruissi ja Kuopiorock on lempparit ja niihin taitais tänäkin kesänä nokka näyttää. Lupaan postata niistä, jos se vähän helpottais festari-ikävää (vai pahentaako entisestään..)? Pidän varmasti :)

   Delete