Thursday, 28 May 2015

Nessebar

Toista päivää kotona, tuntuu niin hyvältä nukkua omassa sängyssä, höpistä poikaystävän kanssa ja olla omassa kodissa! Vikat päivät Bulgariassa ei kuitenkaan menny ihan niinku kuuluisassa Strömsössä, sillä mun läppäri pöllittiin hotellihuoneesta tokavikan päivän aikana. Kyseisenä päivänä olin siis Nessebarissa, minkä aikana mun huoneeseen oli menty mitä todennäköisimmin avaimilla ja pengottu laukkua, josta kone oli löytynyt.. Viimenen aamu kulukin poliisiasemalla, tehtiin rikosilmotus paikallisen kaverin avustuksella.

Oon varma, että ryöstön takana oli hotelli, sillä heillä oli avain huoneeseen ja he tiesivät, etten oo päivällä huoneessani. Kun menin kertomaan, että mun kone on pöllitty, jäivät he myös kiinni parista valheesta (esimerkiksi siitä, ettei heillä muka ole toista avainta huoneeseen, vaikka tiesin että on). He eivät myöskään antaneet mun katsoa valvontakameramateriaalia, eivätkä tulleet seuraavana päivänä poliisille mukaan, vaikka niin oli sovittu.  Suosittelen siis välttämään Burgas Rooms & Studios -nimistä hotellia/hostellia, helvetin röyhkeitä varkaita se väki!

Ei siis jääny parhaat lopetusfiilikset neljän kuukauden Bulgariassa olosta, mut toisaalta tällasta nyt voi tapahtua missä vaan. Koneen menetys sinänsä ei harmita, sillä se oli vanha ja hidas. Lähinnä kuvien ja muun materiaalin menetys harmittaa, sekä se, että tällasta ylipäätään tapahtuu. Onneks joitain kuvia on tallessa blogissa, teetettyinä valokuvina ja matkaseuralaisilla, sekä kuvat vuodesta 2012 taaksepäin löytyy ulkoselta kovalevyltä. Onni onnettomuudessa, ettei mitään muuta, kuten huoneeseen jättämääni, toista kameran putkea, oltu viety.

Mut nyt itse aiheeseen. Päätin käydä Nessebarissa Burgasista käsin. Matkaa tuli reilu 30km ja bussi maksoi 6 levaa, eli noin 3 euroa. Nessebar sijaitsee Sunny Beachin vieressä ja pistäydyinkin Sunny Beachin eteläpuolen rannalla ennen Burgasiin paluuta. Vierailuvaihtoehtoina mulla oli Nessebar ja Sozopol, mutta valitsin Nessebarin, sillä onhan se Unescon maailmanperintölistallakin! Kaverit oli myös suositellu paikkaa. Nessebarin historia yltää antiikin ajalle saakka. Vanha kaupunki on saaressa, erillään uudesta kaupungista. Vanhan ja uuden osan välillä kulkee silta, jota pitkin tallustin historiallista puolta katsomaan. Ensimmäiset ajatukset saaren nähtyäni olivat, että tänne kannatti tulla. Hienoin paikka, jossa olen Bulgariassa käynyt! Antaa kuvien puhua puolestaan.Oli muuten hassua mennä Nessebariin, sillä suomea kuulu niin paljon! Muualla Bulgariassa en oikeestaan ookaan suomalaisiin törmännyt, niin tuntu hassulta mennä turistikohteeseen ja kuulla omaa äidinkieltään.

Onko Nessebar tuttu paikka ja jos ei ole, niin heräsikö kiinnostus?

40 comments:

 1. Bulgariassa ihan parasta nuo vanhat kaupungit ja rauniot! Nessebarissa en ole ollut, mutta keskistä Bulgariaa kierrellyt. Niin ottaa aivoon sun puolesta. Kyllä pitäisi majapaikkaan voida luottaa. Argh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin onkin, harmi etten ehtiny käydä esimerkiks Sozopolissa ja monessa muussa paikassa. No, eihän 4 kuukaudessa millään ehdikään koko maata nähdä. Pitäisi pystyä luottamaan joo, mutta taas matkustellessa oppii tärkeän opetuksen, eli tuntemattomiin et voi luottaa.

   Delete
 2. Hienoja kuvia! Ärsyttää sun puolesta tuo läppärin pölliminen :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vielä opettelen kuvausta, varsinkin manuaalilla, mutta vanhoja kuvia katsellessa huomasi kyllä oppineensa jo jotakin.. :)

   Delete
 3. Kivan näköistä! Tuolla voisin piipahtaa. Ja voisin käydä samalla reissulla tinttaamassa niitä hotellityöntekijöitä kuonoon. Mur!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu kannattaa käydä. :) Jos käyt pamauttamassa nenään, niin voit lähettää samanlaiset terveiset multakin!

   Delete
 4. Ei hitto mitä toimintaa hotellilta! >:( Itseänikin ärsyttäisi eniten juuri kuvien yms. menettäminen, kuin itse läppärin.

  Mutta maassa maan tavalla, ei taida paljoa yhden ulkkarin läppäri painaa :( Nyt vaan sitten rehellistä arvostelua kyseisestä paikasta ympäri palstoja, että muut matkailijat tietävät minkälainen majoitusliike on oikein kyseessä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinpä.. TripAdvisoriin meni mun arvostelu läpi, Bookingissa ei tekstiä hyväksytty mut "tähti"arvostelussa annoin huonoimman. Pikkunen voitto oli myös se, et eilen huomattiin, ettei Bookingin kautta voi nyt ainakaan varata ko. hotellia! Ruutuun tuli teksti, et hotelli ei ole juuri nyt varattavissa kauttamme, jes!

   Delete
 5. Mitä minä sanoin (kommentissani johonkin aikaisempaan juttuusi Bulgariasta), että tämän suuntaisia kokemuksia Bulgariasta riittää! Mutta siis, tosi kurjaa Sinulle. Itse tapaamme ainakin pitemmillä matkoilla varmistaa etenkin kuvia paitsi koneelle myös muistitikuille, ei ehkä ensisijaisesti siksi, että olisimme osanneet ajatella, että tietokoneemme varastettaisiin hotellihuoneen kassakaapista, vaan enemmänkin siksi, että se hajoaisi ja kamera varastettaisiin ja sitten ehkä kuvat löytyisivät kuitenkin muistitikulta. Joskus kauan sitten kirjoitettiin hotellihuoneissa jopa CD/DVD-levyjä tässä tarkoituksessa, mutta nykyisin muistitikut ovat niin isoja, että ne riittävät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä nyt tapahtuu varsinkin Itä-Euroopan maissa, ei Bulgaria ole ainoa jossa tällaista tapahtuu. Olis tietysti pitänyt hoksata tallettaa kuvia muuallekin, eikä luottaa vanhaan tietokoneeseen.

   Delete
 6. Voi ei! Onpa perseestä, että majapaikkaan ei voi luottaa. Sitä läppäriä kun ei viitsi koko päivää mukana kantaa, eikä välttämättä kaikkia muitakaan arvotavaroita. Saatko vakuutuksen kautta korvausta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En saa, mulla oli matkavakuutus loppunu vähän aiemmin, en sit viittiny maksaa hävyttömiä summia lisäajasta. Useimmat vakuutukset ei edes korvais tällasta, sillä arvotavarat pitäis säilyttää tallelokerossa tai pitää mukanaan, tuo lasketaan oman huolimattomuuden piikkiin. :/

   Delete
 7. Voi köyhyys, että kurja juttu toi läppärin varastaminen. Eikä se vakuutustkaan olisi auttanut kamalasti. Sillä siitähän menee ikävähennyksettai kuten sanoit, voi olla ehtoja, että pitäisi olla lukkojen takana. Joten sen puuttumista ei kannata harmitella. Mulla on varastettu Indonesiassa kerran kännykkä ( vanha, oli just tällaisten takia mukana) ja kaikki meikit!? Siis mitä ihmettä ne niillä tekee??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ei vakuutus olis edes korvannu tätä. Mitähän ne tosiaan sun meikeillä teki? :D Multakin pöllittiin ilmeisesti myös urheilurintsikat ja pesupussi, en kotona enää löytäny niitä mistään. Varmaan saavatki myytyä hyvällä summalla ne..

   Delete
 8. Mukavan näköinen paikka tuo Nessebar! Mulle ihan uus tuttavuus, vaikka Bulgariassa olen muutaman kerran käynytkin. Ja voi harmi tuota läppäriä! Varsinkin menetettyjä kuvia ja muita muistoja :( Itse kopion nykyään kuvat kamerasta heti samana päivänä pariin eri paikkaan, vahingosta oppineena. Harmittaa meinaan niin vietävästi, kun kaikki reissun kuvat menettää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, suosittelen Nessebarissa vierailua! Pitää itekin ottaa jotain varotoimenpiteitä käyttöön vahingosta viisastuneena.

   Delete
 9. Se fiilis on ihan karmea, kun joku menee sun kamoihin ja ottaa sieltä jotain, vaikkei menetys olisikaan mikään kaikkein valtavin. Tunnen siis tuon sun tuskan, itse menetin kerran taskuvarkaille kameran, joka oli täynnä ihania lomakuvia karibialta, ja se harmittaa mua edelleen vaikka siitä on jo monta vuotta aikaa. >:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli tosiaan tosi ahistavaa.. Voi ei, voin vaan kuvitella miten ihania kuvia menetit!

   Delete
 10. Nessebar näyttää kivalta. Mutta voi surkeus, että sun matkan piti päättyä noin. No, nyt voit sit ostaa hyvällä omallatunnolla uuden koneen! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä tosiaan hieno paikka! Haha jep, jotain hyvääkin tuossa siis :D

   Delete
 11. Hö, tosi kurjaa toi läppärin varastaminen! Pitääkin tällä reissulla varmuuden vuoksi tallentaa kuvia useampaan paikkaan, jos sattuis koneelle käymään jotain Mua kyllä harmittas ihan törkeesti, jos matkakuvat häviäis! Mulla hotelli on varastanut Visa-kortin numerot ja ostellut sitten netistä mun kortilla tavaraa! Onneksi se huomattiin pian, ja sain rahat pankilta taks, kun tein eka rikosilmoituksen. Kurjoa tollaset jutut! On varmaan hienoa olla kotona pitkän reissun jälkeen! Reissaaminen on niin ihanaa, mutta niin on kotiin palaaminenkin :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa tosiaan ottaa kuvia hyvään talteen. Uskomatonta, et tollastakin voi tapahtua, et kortilla ostellaan tavaraa! Pankkihan noissa helposti maksumieheks joutuu, mut silti tosi ahistavaa.

   On kyllä ihanaa olla kotona ja innolla ootan keikoille pääsyä! Huomenna ekalle keikalle sitten Suomeen paluun ja lauantaina kesän ekat festaritkin oottaa. :)

   Delete
 12. Ikävä juttu tuo läppärin varastaminen! Mutta Nessebar näyttää kuvissa upealta, eli kiva kun kävit ja jaoit kuvat tänne :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva juttu että kuvistakin kävi ilmi paikan kauneus. :)

   Delete
 13. Voi vitsi tuo läppärin pölliminen :( Onneksi kamera kuitenkin on tallessa. Mutta upea paikka tuo Nessebar taisi olla, ainakin siltä näyttää, vaikka varmaan vähän negatiiviset fiilikset tuolta jääkin tuon läppärikeissin takia..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nessebarista ei jäänyt ikävät fiilikset eikä oikeastaan Burgasistakaan, ainoastaan hotellista. Tollastahan voi sattua melkeinpä missä vaan, ei se kaupungin tai paikan vika ole.

   Delete
 14. Harmillista tuo läppärin pölliminen. :/

  Näyttää silti mukavalta paikalta Nessebar, ja ihanaa että olet päässyt kotiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kyllä ihanaa olla kotona poikaystävän ja omien, tuttujen paikkojen ja tavaroiden luona! :)

   Delete
 15. Aika perseestä oli saamasi kohtelu hotellilta :-(

  Itsellä on Bulgariassa tosiaan kaksi paikkaa missä olen ajatellut ainakin käydä eli Sofia ja Nessebar. Eli kehusi ei ainakaan tilannetta huonommaksi muuttanut :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin, sinne vaan reissuun. :) Sozopol ois myös ollu kiva nähdä, mutta aika ei riitä kaikkeen.

   Delete
 16. Olen niin pahoillani. Tiedän kuinka se vituttaa - ja sitä kuitenkin vieraassa ympäristössä pitäisi pystyä luottamaan juuri hotellin henkilökunnan kaltaisiin asioihin... Itsellä kokemus, kuinka hotellin henkilökunnan jäsen tuli omilla avaimillaan keskellä yöllä sisään. Hotelli kielsi koko asian, vaikka samassa huoneessa nukkunut kaverikin siihen heräsi... :-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Järkyttävää ja ahdistavaa tuollainen, ihan uskomatonta toimintaa hotellilta.. Missä päin maailmaa tuo tapahtu?

   Delete
 17. Ei ole tuttu paikka, mutta maailmanperintökohteet kiinnostaa aina. ;) Ihan perseestä tuo varkaus, ja etenkin tuo valokuvien menetys. Se varmaan omankin läppärin "katoamisessa" tai rikki menemisessä eniten kyrsisi. Pitäisi vihdoinkin laittaa kuntoon joku backup-systeemi...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama täällä, pitää joku systeemi kehitellä. Teetän kuvia aina noin vuoden välein, mutta siihenhän mahtuu vain murto-osa kuvista! Pitänee vihdoin se ulkonen kovalevy hankkia.

   Delete
 18. Oh no, kuvien menetys on kyllä ihan kamalaa... ei se läppäri niinkään vaikka toki tuo varkaushomma nyt on niin perseestä että huh huh. Mutta oli kiva katsella näitä kuvia, Bulgaria kun on mulle vielä tuntematon...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Hyvä juttu, että kuvista oli iloa :)

   Delete
 19. Kuvien menetys on todellakin kamalaa! Niihin liittyy niin paljon muistoja eikä niitä saa koskaan takaisin :( Mutta onneksi on blogit ja ulkoset kovalevyt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, onneks matkaseuralta löytyy ainakin jonkun verran kuvia. Pitääkin hommata ulkonen kovalevy vihdoin!

   Delete
 20. Kyllä menee usko tuntemattomiin ihmisiin tuollasten tapausten takia :/ Ite olin viime viikolla lähdössä töihin niin autolle tullessa huomasin, että takalasi oli pistetty sisään ja takakontti tietenkin tyhjennetty - miehen työläppäri ja suht arvokas työkalupakki lähti... Voin uskoa, että varsinkin kuvien häviäminen ärsyttää! ps. kommentoin tätä ajat sitten, mutta eipä näköjään mennyt kommentti perille! Puhelimella temppuilee tuo robotintunnistussysteemi....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Auts, järkkyä tollanen, harmittaa teidän puolesta! :/ Jostain kommentista mulle on aiemmin tullu meiliin ilmotus, mutta sitä ei sit blogista löytynykään, oiskohan ollu juuri sun kommentti!

   Delete