Sunday, 24 May 2015

See you in the future, Bulgaria!

Otsikko tulee siitä, miten viimesimpien parin päivän aikana on joutunu sanomaan heipat monille kavereille Bulgariassa. Oon halunnu sanoa kaikille ennemmin "see you in the future", kun goodbye. Goodbye on niin lopullinen, eikä lopullisia hyvästejä halua, eikä tarvii sanoa kellekään nykymaailmassa. Ehkä me vielä joskus nähdään jossain ihan muualla, olkoon se vaikka sitten Afrikassa.

Lähden tiistaina Suomeen. Tuntuu niin oudolta lähteä kotiin ja tietää, ettei tänne palaa ihan pian. On tosin supersuperihanaa palata Suomeen! Tein niin oikeen päätöksen, kun lähdin tänne yksin peloistani huolimatta. Jännitti, miten pärjään yksin, tykkäänkö Bulgariasta ja onko täällä ihan kurjaa ja saanko kavereita. Myös se oli fiksua, että tulin tänne kevääks - tuplakivaa mennä Suomeen, kun pääsee nauttimaan kesästä!


Kuvat Dobrichin puistosta reilu viikko sitten poislukien tämä ylläoleva, joka on kävelykadulta

Tuun kaipaamaan täältä kavereiden lisäks halpoja hintoja, vakkarikahvilan ihania kakkuja, Happy-ketjun ravintoloita, Dobrichin puistoa, Mustaamerta, hiekkarantoja, näitä kevään ihania kelejä, enkunopettajaa, mun lempparikulkukoiria ja ehkä jopa bulgarialaista valkeeta juustoo! Mitä en tule kaipaamaan, on se, miten kaikki tuijottaa, järkkyä tuulta, kuoppasia teitä ja rumia rakennuksia, kämpän ärsyttävän huonoa nettiä ja sitä myöten miten hankalaa Skypessä on jutella, ikävää Suomessa olevia kohtaan, roskasuutta, kielimuuria, huonoa asiakaspalvelua, sisällä tupakointia, vesikanistereiden raahaamista ja soluasumista.

Hassua, miten ei edes tunnu erityisen haikeelta lähteä täältä pois, vähän samalta kun vuokra-asunnosta toiseen muuttaessa. Se johtuu kyllä varmasti myös siitä, että palaan Suomeen nyt kivasti kesän alussa ja miten oon kaivannut monia asioita Suomesta. En usko tulevani juurikaan kaipaamaan Dobrichia, ainoastaan ihmisiä ja ihan yksittäisiä asioita täältä.

Vielä ennen Suomeen paluuta ehdin käväistä Nessebarissa ja viettää puolikkaan päivän täällä Burgasissa, jossa tällä hetkellä olen. Näistä paikoista juttua tulossa myöhemmin. :)

4 comments:

 1. No höh, löysin sun blogin sitten vasta nyt, kun olet jo muuttamassa pois! Pitää kai sitten fiilistellä Bulgariaa tällä lailla taannehtivasti kaikkia vanhoja postauksia koluten. Aika siistiä, että joku vaan keksii lähteä Bulgariaan vaihtoon. Minä itse asiassa harkitsin Georgiaa Erasmus-haussa, mutta Turun yhteistyösopimus vaihtoyliopiston kanssa loppui juuri, joten en voinutkaan lähteä Kaukasukselle seikkailemaan. Joskus toiste sitten!

  Ihan mahtavaa kotimatkaa ja toivottavasti Suomessa on ihana kesä <3 eiköhän siellä ole. Jos kiinnostaa kesänvietto Sveitsissä, niin kurkkaa mun blogiin, jonka aloitin noin kuukausi sitten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi vitsi, mut hei aina voi tosiaan koluta vanhojakin postauksia, valtaosa ihan ajankohtaisia vielä :) mustakin on kivaa, et jotkut lähtee vähä erikoisempiin maihin vaihtoon tai muuten vaan.

   Kiitos paljon, tällä hetkellä just lentokentällä oottelen. :) varmasti vilkaisen sun blogia heti, kun pääsen ajan kans koneen ääreen!

   Delete
 2. Oliko sua vielä haastettu Liebster Awardiin? Jos ei, niin käy kurkkaamassa mun blogista, haastoin sut mukaan :) http://metalliamatkassa.com/yksitoista-asiaa-matkailusta-liebster-award/

  ReplyDelete