Saturday, 9 May 2015

Golden Sands

Tänä vuonna vappu kulukin vähän erilaisissa merkeissä. Vappuaaton vietin viimesellä tunnilla ennen tenttejä, tenttiin lukiessa ja pakatessa, sillä vappupäivänä mun poikaystävä tuli Bulgariaan ja me suunnattiin Golden Sandsille, eli Kultahietikolle viiden päivän lomalle! Tää olikin sit vika opiskelijavappu ja hoksasin, etten oo viettäny yhtään normaalia opiskelijavappua. :/ Haalareita en oo yhtenäkään vappuna käyttäny yo-lakista puhumattakaan, sillä viime vappuna olin vappupäivän Lasten Vappu -tapahtumassa töissä ja toissavuonna oltiin Kuopiossa Reckless Loven keikalla, minä kuskina.

Mut se vapusta. Henri tuli siis tosiaan tänne reilu viikko sitten, Varnan kentälle lentäen. Viimeks oltiin nähty toisemme vajaa kuukausi sitten. Ollaan seurusteltu melkein neljä vuotta, mutta kummasti silti jännitti oottaa Henriä lentokentällä! Sieltähän se herra sit ilmaantu, loputtomalta tuntuvan odottelun jälkeen. Lentokentältä mentiin suoraan Golden Sandsille, sillä saatiin kyyti hotellimme, Hotel Devoran johtajalta. Aamupäivällä Dobrichista lähtiessä oli ollu nätti, lämmin keli, mutta Golden Sandsiä lähestyttäessä rupes ilmaantumaan sumua ja sadetta. No, Henri haluskin lähinnä levätä valvotun yön jälkeen joten sen päivän ohjelmassa oli lepäämistä, syömistä ja käytiinhän me kävelemässä rannalla sateen loputtua.Hiukkasen nauroin vessan sisustukselle. Hyi hitto mitkä laatat!

Toisena päivänä keli näytti edelleen kurjalta ja sekös varsinkin mua harmitti. Tultiinhan me kuitenkin nimenomaan Golden Sandsille nauttimaan auringosta ja hotellin uima-altaasta! Lähdettiinkin sitten Varnaan shoppailemaan ja kattelemaan paikkoja. Kolmas päivä alko myös harmaana ja päätettiin lähteä tutustumaan St Constantineen ja lillumaan mineraalivesialtaalle. Täähän olikin mulle tuttu paikka aiemmalta minilomalta. Hassua, miten paljon viihtysämpää St Constantinessa oli nyt, kun kelit oli parantunu, maisemat kaunistunu ja turistikausi lähestymässä. Nyt sitä vasta huomas, miten kesä täällä on jo! Päivän mittaan keli selkeni ja aurinkokin välillä näyttäyty niin paljon, että saatiin rusketusrajat. Sisäänpääsymaksu mineraalivesialtailla oli noussu 10 levaan, eli 5 euroon per naama. Mun mielestä se on jo aika paljon niin ränsistyneeseen paikkaan pääsystä, varsinkin paikallisten tulotasolla. Suomen byrokratia ei varmasti sallis tollasen paikan aukioloa, sillä allas, pukuhuoneet, suihkut ja kaikki muukin on jo parhaat päivänsä nähneitä.

Tavattiin altaalla aussimies, joka oli neljättä kuukautta kiertämässä maailmaa. Lakimiehen hommat oli ruennu tökkimään, joten hän oli ottanu vuoden töistä vapaaks ja lähteny kattelemaan maailmaa! Ymmärsin, ettei parin päivän kokemuksella ollu kovinkaan vaikuttunu Bulgariasta, sillä kohdalle oli osunu tympeetä palvelua ja huijaritaksi. Hauskaa kuitenkin jutella eri kulttuureista ja kokemuksista toisen ulkomaalaisen kanssa.


<3

Neljäntenä ja viidentenä päivänä sää vihdoin suosi ja ne vietettiin visusti hotellin uima-altaalla. Lopulta saatiin kyllä ihan tarpeeks aurinkoa näiden kahden päivän aikana! Oon kesän lopussa varmaan ruskee kun papu, sillä nyt jo rusketus hipoo täydellistä.

Meidän hotelli oli kilometrin päässä Golden Sandsin keskustasta, jossa käytiin kävelyllä yks ilta. En oo vieläkään varma löydettiinkö me se "keskusta", sillä juuri mikään ei ollu auki. Sesonki alkaa toukokuun lopulla, joten ainoastaan pieni osa ravintoloista, kaupoista ja hotelleista oli auki. Se ei kuitenkaan meitä haitannu, sillä löydettiin hyvä ravintola hotellin läheltä ja lähellä olevat ruokakaupatkin oli auki. Jos kaipaa kauheesti aktiviteettejä, niin Bulgarian turistikohteisiin ei kannata mennä ennen toukokuun loppua tai kesäkuun alkua. Bulgarian suosituimmat turistikohteet on juurikin Golden Sands, joka on vajaa 20km Varnasta pohjoiseen ja Sunny Beach, joka on etelämpänä, lähellä Burgasin kaupunkia.Henri kuvaili vikana iltana täyskuuta partsilta

Kuudentena päivänä tultiinkin sitten Dobrichiin, jossa vietettiin Henrin loppuloma mun tentin ja paikkojen kattelun takia. Hengailtiin puistossa, nautittiin auringosta ja toistemme hyvästä seurasta, kierreltiin kauppoja, syötiin hyvin ja käytiin leffassa.

Suomeen paluuseen on muuten enää 2,5 viikkoa! Loppuaikana mulla on enää yks päivä koulua, jos saan vaan kaikki tentit läpi ekalla yrittämällä. Vika koulupäivä on tulevana maanantaina, jollon mulla on kaks tenttiä. Pitäkää peukut pystyssä, etten joudu uusintoihin! Jos selviän ilman uusintoja, on suunnitelmana käydä vielä Sofiassa ennen paluuta. Aion myös viettää pari viimestä päivää joko Burgasissa, mistä mun lento lähtee, tai Sunny Beachillä. Vinkkejä ja suosituksia noihin kaupunkeihin otetaan siis mielihyvin vastaan. :)

PS. Blogia voi nyt seurata Bloglovinissa!

28 comments:

 1. Burgas on toooosi kiva paikka! Tosin jos kaipaa yökerhobiletystä niin ehkä sitten Sunny Beach on oikeampi osoite (en ole käynyt). Riippuu vähän mitä haluat tehdä tuon parin päivän aikana, mutta ainakin ranta ja rantapuisto on upea (ulkoilu, lenkkeily, kirjan lukeminen, pyörävuokrauspisteitä useita pitkin kaupunkia). Keskustan kävelykatujen varrella tosi hyviä ravintoloita (no ok, makuasia :D) ja kivoja pikkukauppoja. Kaupungissa on helppo suunnistaa. Paras hotelli on Hotel Gran Via, Hotel Luxor myös ihan ok, siisti ja kohtelias palvelu (edullisempi). Sijainnit molemmissa täydellisiä. MItään erityistä toimintaa Burgasista ei löydä, rauhallinen pikkukaupunki johon mennään rentoutumaan - sanotaan Bulgarian romanttisimmaksi kaupungiksi muuten. Kauneushoitolakäynti tms on varmaan kiva ennen kotiinmenoa, edullista ainakin on ja vaihtoehtoja piisaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iso kiitos vinkeistä! :) Biletystä en kaipaa, varsinkin kun yksin oon menossa, vaan juurikin rentoutumista, uusien paikkojen kattelua, rannalla/altaalla löhöilyä ja hyvää ruokaa. Onko Burgasissa hyviä hiekkarantoja? Tuli muuten mieleen, et Nessebarissakin voisin samalla reissulla piipahtaa, sinnehän ei kovin pitkä matka Burgasista oo. Kauneushoitolakin oli huippu idea, en ookaan hoksannu käydä täällä! Burgasissa varmaan onkin hyvät valikoimat ja tarpeeks kielitaitosta porukkaa töissä, jotta asioiminen hoitolassa onnistuu englanniksi.

   Delete
  2. Burgasissa on valtava hiekkaranta, useita kilometrejä pitkä, aivan vastaava kuin Varnassa mutta paljon siistimpi. Heti rannan vieressä kulkee loistavassa kunnossa oleva pyörä/kävelytie jonka varressa ravintoloita. Rannalta pääsee nousemaan portaita ja tietä pitkin monesta eri kohdasta valtavaan puistoon joka on paljon paremmassa kunnossa kuin Varnan vastaava, aivan upea paikka viettää aikaa, puistoalueellakin ravintoloita siellä täällä, sekä uima-allas johon edullinen maksu. Burgas ja Varna ovat rannan ja rantapuiston osalta tavallaan samanlaiset, sillä erotuksella että Burgas on huippukunnossa kun taas Varnassa on vähän levotonta, puistoalue osittain epäsiisti ja synkeähkö.

   Jos menet (toivon todella että menet! :D) Gran Via-hotelliin, uskon että pomo Annie auttaa kauneushoitolajutuissa ym missä englantia tarvitsee, jos mietityttää henkilökunnan kielitaito :) Ite olen käynyt ilman "avustusta" kaksi kertaa kampaajalla joka ei osannut sanaakaan englantia, mutta kuvien kautta saatiin asiat selvitettyä! :)

   Käy Burgasista käsin mieluummin Sozopolissa kuin Nessebarissa. Sozopol on kaunis paikka , halpa reissu jopa taksilla, bussilla melkein ilmainen, muutaman kilometrin lähempänä kuin Nessebar ja samat vibat, ellei jopa paremmat ;) ja matka menee nopeammin vaikka kilometrimäärä Nessebariin on lähes sama.

   Hotelleita, joissa on uima-allas, on vaikea löytää Burgasista, tai ainakin vaihtoehtoja on vähän. Suosittelen, että jos sää sallii auringonpalvonnan, mene rantaan ja unohda altaat :))

   Ravintolavinkkejä ja ostospaikkojakin voin vinkata, jos kerrot vähän minkälaista olet etsimässä.

   Delete
  3. Kiitos taas kattavasta tietopaketista :) Luulen kyllä, et sait mut houkuteltua Burgasiin ja Sozopoliin. Sunny Beach on kuitenkin turistikohde missä ei ilmeisesti juuri muuta oo, kun bilettämistä ja auringonpalvontaa.

   Ravintoloista ja ostospaikoista en osaa kaivata juuri etukäteistietoa, en varsinkaan ravintoloita varmaan jaksais edes lähteä vartavasten etsimään. :D Jos sulla on jotain hyviä ostareita tai muita mielessä (lähinnä vaatekauppoja), niin niitä saa toki vinkata.

   Delete
  4. Ajanvietettä:
   St.Anastasia saariretki, pari tuntia, lähtö Burgasin uimarannan näköalalaiturilta
   http://anastasia-island.com/index.php?lid=2

   Pyörävuokraus:
   Burgasin kaupungilla on (Bulgarian ensimmäinen) pyörävuokrauspalvelu, toimii 24/7 kortilla, joka ostetaan turisti-infosta keskustasta. Erinomaisia pyöräkaistoja rannassa ja osassa kaupunkia.
   http://www.transportburgas.bg/en/bike-transport

   Tee-se-itse terveyskylpy:
   Aja pyörällä suola-altaille(suora reitti Burgasin rannalta, pääsee kävellenkin rantaa pitkin), makoile max 10 minuuttia suola-altaassa, jonka jälkeen hyppää rikkipitoiseen muta-altaaseen, sivele mutaa keholle, anna kuivua, pese pois meressä. Tekee todella hyvää! Paikalliset ottavat vuosittain viikon-kahden mittaisia kuureja, sanovat että pysyy säryt ja vaivat pois. Itse kokeilin kahdesti, iho pehmeni ja nestetasapaino oli parempi, lisäksi tosi hauska ja mieleenpainuva kokemus! Jos olet menossa, kysy vielä neuvoa käytännöistä, muutama kokeneemman jippo pitää osata että kokemus on hyvä! :) http://greencorridors.burgas.bg/en/objects/view/6#!prettyPhoto

   Ostareita on kaksi, Mall Galleria ja Plaza, molemmat samanlaisia kuin missä tahansa :-) Bussilla nro 1 pääsee, levan maksaa. Taksilla kuskista riippuen 4-7 levaa. Takaisinpäin maksaa aina enemmän, koska jostain kumman syystä mittarit on aina rikki sieltä päin lähtiessä ;) Jos hotelli tai ravintola tilaa sulle taksin Burgasin keskustassa, ne on poikkeuksetta oikeita, joissa mittari näyttää sitä mitä pitääkin.
   http://www.burgasplaza.bg/en/
   http://galleriaburgas.bg

   Muita kauppoja on pitkin kahta pääkävelykatua (Aleko Bogoridi ja Aleksandrovska) :
   Aleksandrovskalla on iso kosmetiikkakauppa, josta saa esim. hyviä kynsilakkoja (Flormar) eurolla ja paljon muuta, ruusutuotteita jne. Suosittelen! Ovi on suoraan kadulle, mutta on syvennyksessä, joten katso tarkkaan, vähän sellainen halpismarketin näköinen muistaakseni, mutta älä anna ulkonön hämätä, laatutuotteita löytyy :-)

   Pieniä vaatekauppoja on paljon, sijainnit muistan mutta en nimiä joten... :D

   Museoita on paljon ja pienellä alueella, myös hyvin kadunvarsien kartoissa esillä, joten helppo löytää.

   Ravintoiloista mainitsen kuitenkin pari, jotka taatusti osuvat tiellesi, joten ei tarvitse erityisesti etsiä, vaan voit poiketa sisään jos hoksaat että tuosta mainittiin :-)
   - Rannan pohjoisemmassa päässä Vodenitsata http://www.lonelyplanet.com/bulgaria/black-sea-coast/burgas/restaurants/eastern-european/vodenitsata, hyvää kasvispastaa parilla eurolla ja paljon muuta..aijai, ihana paikka... :)
   - Happy Bar & Grill, on tullut varmaan sulla vastaan aikaisemminkin? Löytyy kaksi, läheltä rantaa Carrefourin vierestä, sekä keskustasta Hotel Bulgarian alakerrasta, näkyvät kauas joten en laita osotteita.
   - Tykkäätkö kiinalaisesta? Kiinalainen ravintola New Shanghai, huhhuh mitkä annokset, varo kun tilaat! :D Kokoa ja makua on, hintaa juurikaan ei :) Sijaitsee ihan Aleko Bogoridin päässä, helppo löytää http://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g635766-d1101008-Reviews-New_Shanghai-Burgas_Burgas_Province.html
   -Pizza Palace (Aleko Bogoridi 34), nimi hämää, paljon muutakin kuin pizzaa, ruoka on hyväääää. Jos syöt lintueläimiä ja perunamuussia niin ota annos "chicken parmesan" , mmmmm :P¨¨¨

   Delete
  5. Oi vitsi miten kivoja vinkkejä :) Toi saariretki pitää katsastaa ja mietiskellä sitä. Suola- ja muta-altaille ainakin pitää mennä! Kannattaa varmaan laittaa vähän huonommat bikinit päälle, tuskin kangas tykkää hyvää? Mitäs muuta pitäis tietää? Onko toi siis ilmanenkin?

   Luulen, etten lähde kauemmas ostoskeskuksiin vaan tutkin noita pienempiä putiikkeja. :) Ravintolatkin kuulostaa hyvältä, Happy on tosiaan tuttu jo Varnasta ja oikeastaan mun lempparipaikka! Kiinalaisen voisin ainakin ettiä, oon käyny täällä vaan kerran kiinalaisessa joten siinä ois vähän vaihtelua.

   Hassua muuten, et Sunny Beachiltä näyttäis saavan hotelleja suunnilleen puoleen hintaan Burgasin hinnoista! Menen kyllä varmaan silti Burgasiin, vaikka sitten maksaiskin vähän enemmän. Eipähän ainakaan tekeminen lopu kesken ja näkee enemmän aitoa, paikallista menoa, kun mitä turistipaikassa näkis.

   Ootko ollu usein Burgasissa/asunu siellä, kun niin hyvin tiedät paikkoja? :)

   Delete
  6. Suola/muta-altailla itelläni oli mustat bikinit joita normaalistikin käytän, ei menny miksikään, mutta tottakai kannattaa laittaa sellaiset ettei haittaa jos jotain käy. Mukaan myös rantasandaalit, jotka saa mutaantua ja kiinnisolmittava muovipussi, jonne voi kaikki tavarat laittaa repuista lähtien, koska niillä mutaisilla käsillä ei voi koskea mihinkään :D Se haisee pa-ha-lle, mutta ihoon ei hajua jää. Suola-altaaseen ja altaassa pitää liikkua hyvin hitaasti ja varovasti, vettä siellä on vain 30 cm mutta sen päällä kelluu, koska suolaa on niin paljon. Vettä ei saa mennä kasvoille eikä silmiin, eikä altaaseen kannata mennä jos ihossa on avonaisia haavoja tms. koska kirvelee aika lailla. Ei kai se vaarallista ole, mutta ei miellyttävääkään. Suola-altaan reunalle kannattaa ottaa iso vesipullo siltä varalta että roiskaisee tai pyyhkäisee suolavettä silmään, siitä voi sitten huuhdella runsaalla vedellä. Kymmenisen minuuttia on maksimi kellunta-aika alussa / kertareissulla, sarjakäynneillä aikaa pidennettään pikkuhiljaa. Suolasta sitten suoraan mutakuoppaan, josta käsillä nostellaan mutaa ja lätkitään iholle. Voi myös vähän hieroa, kuorii ihoa mukavasti! :) Ainakin pari vuotta sitten paikka oli ilmainen, mutta jos siitä nykyään maksua pyydetään niin en usko että on kovin montaa levaa. Jos on vaikeuksia löytää paikkaa, niin kannattaa siellä suunnalla kysellä vastaantulijoilta "banya sol", löytyy sillä :) Suola-allas ja mutakuoppa on sen verran erillään toisistaan, että tavaroitaan pitää kuljettaa mukana, siksikin tuo muovipussi on ehdoton jos on yksin eikä kukaan voi auttaa kamojen kanssa.

   Sunny Beachilla on kilpailua enemmän, luulisin että siksi hotellit halvempia. Burgas tuntuu olevan sellainen Bulgarialaisten perheiden ja pariskuntien rantakaupunkikohde. Sieltä puuttuu täysin Sunny Beachin lieveilmiöt ja siitä ollaan valmiita maksamaan.

   Burgasissa on tullut oltua usein, kyllä, mutta ei ihan asuttu, vielä :D Hotelleista vielä sen verran, että Hotel Forsia en suosittele, vaikka on hyvällä sijainnilla ja edullinen, siellä haisee huoneet tosi pahalle ja sängyt on huonot :-/ Jos hostelliin olet valmis menemään, niin Old House on aivan ihanalla paikalla!!! Ja vaikuttaa hyvältä muutenkin, en ole käynyt mutta voisin mennä :) Hotel Burgas Free University on suht edullinen myös mutta en suosittele sijainnin vuoksi. Jos olet Burgasissa vain pari päivää, kannattaa satsata siihen, että hotelli on keskustassa. Kaupungissa on tosi helppo suunnistaa, joten kannattaa kävellä paljon ja pitää kamera kädessä :)

   Delete
  7. Kuulostaa kyl hauskalta! :D innolla ootan jo Burgasiin menoa ja sitä myöten tietty myös paluuta Suomeen.

   Delete
 2. Hah, pinkki vessa, minun 3,5 vuotias tyttäreni olisi kyllä haltioissaan! Ihanaa paria viimeistä viikkoa sinne aurinkoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin oon pinkin ystävä, mut liika on liikaa :D Kiitos!

   Delete
 3. Näyttäis näitten kuvien perusteella että ois tosi lämmintä, mut sit kun tulee noi kuvat missä teillä on takit päällä, niin ei näytäkään enää. Toisaalta jos ois lämmin niin ehkä tolla rannalla olis joku muukin. ;-) No eipähän tartte hirveessä turistipaljoudessa olla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa itsekin ihmettelin noista kuvista. Ei ollu kyllä ruuhkaa missään eikä hotellihuoneeseenkaan kuulunu mitään meteliä, kuten ehkä sesongin aikana saattais kuulua. Ihan tarpeeks onneks aurinkoa saatiin ja siitähän täällä on jatkunu hyvät kelit :)

   Delete
 4. Samaa mieltä Sadun tyttären kanssa, että ihanahan tuo vessa on! Ehkei ihan kotiin, jossa sitä pitäisi katsoa päivästä toiseen ja vuodesta toiseen, mutta just hotelliin.
  Tuosta ei niin Bulgariasta pitäneestä miehestä - mekin kävimme taannoin muutaman päivän visiitillä Sofiassa ja kokemukset olivat sen suuntaisia, enimmäkseen, ettei tee mieli palata. Ensin huijaa taksikuski matkalla linja-autoasemalta hotellille (tulimme bussilla Skopjesta) ja seuraavaksi valuutanvaihtokoju. Kaupunkikierrosta vetänyt tyttö oli sentään mukava, ja kierros ilmainen, joten vähän vaikea huijata!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on sellainen logiikka, että toi vessa on niin mauton, että se on jo melkein hieno. Bulgariasta ihmisillä on tosiaan hyvin jakautuneet mielipiteet - osa vihaa ja osa rakastaa. Itse en näiden 3,5kk aikana ole kallistunut kumpaankaan suuntaan vaan olen sitä mieltä, että kokemukset on täysin tuurista ja tavatuista ihmisistä kiinni. Osa on huijareita, osa ihania, ystävällisiä ihmisiä, kuten kaikissa maissa. Täällä moni paikka elää turistimista ja valitettavasti jotkut paikalliset kokevat, että hyvätuloisia (ja hyväuskoisia) pohjoismaalaisia voi huijata. Itselläni on hyviä ja huonoja kokemuksia, mutta onneksi enimmäkseen niitä hyviä.

   Kannattaa käydä uudestaan Bulgariassa, ehkä jossain pienemmässä kaupungissa vaikkapa alkukesästä, kun ruusut kukkivat ja rosoisuus ei ole niin silmiinpistävää. :)

   Delete
  2. Ihan pakko kommentoida tähän huijauskeskusteluun omista kokemuksistani: taksit, jotka lähtevät lentokentiltä, huijaavat aina (ja monessa maassa), tähän voi varautua pyytämällä hotellilta kuljetusta tai soittamalla oikea taksi paikalle. Valuutanvaihdosta ei ole kokemusta, sillä käytän aina kotimaassa vaihdettua valuuttaa ja automaatista nostettua valuuttaa, tai vaihdan paikallisessa pankissa. Luulin että on itsestäänselvää että valuutanvaihtokojuissa on huijareita! Pienemmät kaupungit, kuten Venla sanoi, ja myös isommat sisämaan ja rannikon kaupungit ovat turvallisia, ihania, ystävällisiä paikkoja. Olen törmännyt huijausyrityksiin turistikaudella turistikohteissa, mutta ovat niin läpinäkyviä ja usein myös rahallisesti aika pieniä, että ei niistä viitsi paljon mieltänsä pahoittaa. Suomalainen on usein liian kiltti! Kannattaa reilusti nauraa päin huijarin naamaa tai esittää ettei tajua mitään :)

   Delete
  3. Näinpä, huijareita löytyy kaikista paikoista, etenkin turistikohteista. Valuutanvaihdossa ei ole muakaan koskaan huijattu, vaikka yleensä vaihdankin vasta kohteessa. Kurssit kun tietää etukäteen ja vaihtaa luotettavan oloisissa, isommissa kojuissa niin ei pitäisi ongelmia tulla.

   Delete
 5. Hyvähän tuo vessa on. :D Toivottavasti ehdit Sofiaan, olisi kiva lukea juttua sieltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näyttäisi siltä että ehdin Sofiaan, sain juuri tietää että kaikki tentit meni läpi! :)

   Delete
 6. Kuvat näytti kyllä niin Bulgarialta kuin olla ja voi, vaikka siellä en ole käynytkään :-D Eli mielikuvissani siellä näyttää juuri tuollaiselta. Itseäni kiinnostaisi nähdä Sofia sekä Nessebar ja nähnyt sieltä muutamia hienoja golfkenttäkuvia merenrannalta. Eli viimeistään eläkepäivinä sinne, Sofiaan vois mennä piakkoinkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen, täältä löytyy hienoja paikkoja ja kaunista luontoa kaiken rähjäisyyden ohessa. Suosittelen toukokuuta matkustusajaksi; silloin turisteja ei ole niin paljon ja kelit on valtaosin hyvät muttei liian kuumat ja kasvillisuuskin parhaimmillaan. :)

   Delete
 7. Voi vitsit, olipa kiva muistella hetki Golden Sandsia. Sillä on erityinen paikka sydämessäni, vaikka suoraan sanoen aika kamalasta turistirysästä onkin kyse. Vietin siellä ensimmäisen lomamatkani pelkästään kaveriporukalla ilman vanhempien läsnäoloa joskus alle kaksikymppisenä ja voi että miten hauskaa meillä oli. Nyt en astuisi Kultahietikolle varpaallanikaan ellei olisi ihan pakko, mutta muistelen tuota tyttöjen matkaa edelleen suurella lämmöllä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa muistelun arvoiselta :) Suosittelen kyllä silti palaamaan, vaikkakin juuri näin toukokuussa, kun muita turisteja ei ole niin paljon. Sieltä voikin sitten tehä retkiä mm. Varnaan ja Balchikiin ja mahtuuhan samaan reissuun muitakin kaupunkeja jos oikein ahkera on!

   Delete
 8. En ole käynyt Bulgariassa, mutta uskoisin sen olevan villkaimman turistikauden (ja -alueiden) ulkopuolella ihan näkemisen arvoinen paikka. Ehkä sielläkin pitäisi siis joskus käydä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinpä, suosittelen käymään täällä esimerkiksi toukokuussa kun kelit on kohdillaan, muttei liian kuumat! :)

   Delete
 9. Toi kylppärihän on aivan ihana! ;)

  Hei ennen kuin palaat Suomeen niin esittäisin postaustoiveen: millaista siellä on ns. tavallisen kansan ruokakaupoissa? En tiedä miksi mutta jotenkin mua aina kiinnostaa nää ruokakauppa-asiat.. Eli onko mitään tosi kummallisia tuotteita tai jotain ihan ihmeellisiä erikoisuuksia? :) :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haa hyvä idea! Pitää vaan kattoa viittinkö mennä kameran kanssa kauppaan, mut ainakin jonkun postauksen yhteydessä voin kertoa. :) En tosin edes tunnista kaikkia tuotteita, kun ei toi bulgaria oikein suju ja paketeissa ei kauheesti englantia oo.. Mut yritetään!

   Delete
 10. Voi harmi teidän sääjuttujen kanssa, mutta eipä niille oikeen mitään voi. Meillä oli vähän sama homma pääsiäisenä täällä Itävallassa ja piti lähteä Italista saakka hakemaan aurinkoa :D Mua kiinnostaa hirmuisesti tuo Bulgaria reissukohteena, täytyykin syventyä paremmin sun blogiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noo, saatiinhan me sit ihan tarpeeks aurinkoa, hyötykäytettiin huonommat kelit shoppailuun ja lepäilyyn. :) Voi "harmi" että jouduitte Italiaan pakenee! ;D Kannattaa kyllä käydä Bulgariassa ja nimenomaan turistirysien ulkopuolella jossain kaupungissa. Huomenna suuntaan Sofiaan ja ens viikolla Burgasiin, eli sitten tulee juttua niistäkin.

   Delete