Tuesday, 24 March 2015

Spa holiday

Olin tosiaan lauantain ja sunnuntain välisen yön Saints Constantine and Helenan kylässä Romance Splendid and Spa kylpylähotellissa. Hiukka oli luksuksen tuntua ilmassa viettää päivä itsekseen neljän tähden hotellissa, eikä hintakaan päätä huimannut! Varasin hotellin Booking.comin kautta ja hintaa hotelliyölle aamupaloineen tuli 31 euroa. Myös kylpylän käyttö kuulu hintaan.

Hotelli on ihan päätepysäkin vieressä, kun paikalle saapuu bussilla Varnasta ja matkaa rantaan oli varmaan 400 metriä. Tällanen näky oli vastassa kun astelin portista sisään:


Tuli kauheen resunen olo tallustella sisään rinkka selässä ja pipo päässä, maiharit jalassa. :D Mua ei oo luotu tällasiin hienoihin paikkoihin, tulee vaan olo et tekee jotain väärin ja kohta mut tullaan ajaa pois.. Sisälle huoneeseen päästyä rupesin nauraa, sillä olin jostain syystä oottanu jotain pienempää ja vaatimattomampaa huonetta, mut siellähän oli oikein parisänky ja kaikki!


Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, söin suosiolla hotellilla kun en aukiolevaa ravintolaa nopeesti löytäny. Hinnat oli vähän bulgarialaista keskitasoa korkeemmat, mut olipa ruokakin hyvää. Päivällisen jälkeen menin kylpyläosastolle, josta mulla ei oo kuvia. Jos kiinnostaa niin tuolta hotellin nettisivuilta löytyy!

Ihan perus spahan se oli, eli löyty yks allas ja kolme saunaa. Saunoista yks oli suomalainen sauna, jossa oli jopa reilut 80 astetta lämmintä! Vaikken mikään himosaunoja ookaan, niin oli ihanaa päästä saunomaan. Jostain syystä sinne ei kauheeta ruuhkaa ollu, eli ihan rauhassa sain olla. :D Toinen sauna oli infrapunasauna, joka oli ihan mitäänsanomaton kokemus. Kolmas oli steam bath, eli käsittääkseni turkkilainen höyrysauna. Se olikin sit jo paljon hauskempi!


Saunomisen ja altaassa lillumisen jälkeen suuntasin taas hotellin ravintolaan iltapalalle, joka on tässä yllä olevassa kuvassa. Joku paprikajuustokasvisjuttu se oli, hyvää oli niin ei nimellä oo niin väliä.

Loppuilta menikin sängyssä maaten, kirjaa lukien ja herkkuja syöden. Hienoista puitteista huolimatta nukuin levottomasti, mut se ei haitannu kun aamulla oli viikonlopun lemppariosuuden aika; aamupala! Hotelliaamupalat on rakkautta.


Aamupalan jälkeen suuntasin viettämään viimesiä hetkiä ennen poislähtöä mineraalialtaalle. Kyseessä on siis ulkona oleva uima-allas, jonka vesi tulee mineraalilähteistä. Luonnostaan vesi on kuumaa, mutta altaisiin se jäähdytetään noin +38-40 asteiseksi. Vedessä luonnostaan olevien mineraalien väitetään auttavan kaikkiin mahdollisiin ongelmiin aina iho-ongelmista reumaan. Bulgariassa näitä mineraalialtaita löytyy useammasta paikasta. Islannissa vastaavissa tuli lilluttua useampaan otteeseen, mutta tää oli mun eka kerta bulgarialaisessa mineraalialtaassa. Sisäänpääsy makso 8 levaa (4€). Alla oleva kuva on muuten räpsästy nopeesti edeltävänä päivänä kun kävelin mineraalialtaan ohi, eli siks keli on niin harmaa eikä paikka pääse oikeuksiinsa kuvassa. Jätin suosiolla kameran hotellille kun tulin altaalle, sillä pelkäsin et joku varastais sen.


Arvosteluissa jotkut valittaa paikan huonoo kuntoa ja pahaa hajua. Eihän se allas bulgarialaiseen tapaan ollu ihan viimesen päälle, mut käyttötarkotuksessaan palveli hyvin. Hajuakaan en huomannut. Otin suosiolla laukun mukaan altaille, sillä en kauheesti luottanut pukuhuoneiden säilytykseen. Pukuhuoneissa työskentelevä mummeli kävi lukitsemassa pukukaapin oven kun olit jättäny tavaras sinne, mutta ite et saanu mitään todistetta siitä, mikä on sun kaappi. Kaikki kaapit toimi samalla avaimella, eli periaatteessa kuka vaan vois pyytää häntä avaamaan minkä tahansa kaapin. Muillakin oli laukkuja ja muun muassa omia juomia ja eväitä mukana altailla. :D

Oli kyllä tosi rentouttavaa istua altaan reunustoilla kulkevilla penkeillä höyryävän lämpimässä vedessä, nauttia auringonpaisteesta ja lintujen laulusta. Suosittelen ehdottomasti käymään jollain mineraalialtaalla, jos Bulgariaan tulee. Rentouttavaa ja ainutlaatusta. Tämä allas oli ihan rannalla ja lämpimällä kelillä voikin aikaa viettää myös hiekalla tai aurinkotuoleilla.

No comments:

Post a Comment