Thursday, 5 March 2015

Spring

Viime sunnuntaina täällä vietettiin Baba Martaa, eli kevään ensimmäistä päivää. Kevään alun kyllä huomas eilen, kun vietin päivää puistossa. En ollu varma ennen lähtöä, et onko ulkona tarpeeks lämmin, jotta siellä voi istuskella paikallaan kirjaa lukien. No olihan siellä, viivyin varmaan yli tunnin nenä kiinni kirjassa.

Tällä viikolla on ollu naurettavan helppo kouluviikko, sillä maanantai ja tiistai oli vapaata Baba Martan vuoksi, keskiviikon tunnit oli peruttu ja tänään ja huomenna on yks tunti englantia. :D Oisin tietty voinu käyttää kaiken tän vapaa-ajan järkevämmin, kuten opparia suunnitellen, mut oon vaa lukenu kirjaa ja kattonu Big Bang Theoryä. Sallittakoon se nyt kuitenkin flunssaiselle minulle.
Tällasessa paikassa istuskelin kirjaa lukien, ihan jees..

Aurinkoa, lämpötilana +10, lintujen laulua ja kevään tuoksu; kyllä kelpaa! Ihmisiä oli paljon liikenteessä ja kahviloiden terasseilla. Sen lisäks muun muassa pari kioskia ja hattarakoju oli avannu ovensa kevään kunniaks. 

En ymmärrä et miten huhtikuun ylin lämpötila täällä on muka +15, jos jo yli viikko sitten helmikuun lopussa täällä oli parhaimmillaan noin lämmin. Toivotaan, et tää vuos on poikkeus ja lämmin kesä tulee tosi aikasin! Haluan nimittäin jo luopua takista ja päästä rannalle.. 

Eilen myös varasin lennot Suomeen! Tuun huhtikuun alussa viikoks viettää aikaa poikaystävän ja perheen kanssa, en malta oottaa.. :)

5 comments:

 1. Moi! Oli kiva löytää sun blogi, toivottavasti kirjoittelet usein! Suosittelen reissaamaan myös Bulgarian rajojen sisällä, aivan upeita paikkoja esim sisämaassa Veliko Tarnovo ja vuoristo ylipäätään. Busseilla ja junilla matkaaminen on halpaa ja rennolla asenteella myös mukavaa ;) Nauti ajastasi Bulgariassa, opettele muutama fraasi kieltä, niin pian tuntuu jo kotoisalta! :)
  T: Bulgarian ystävä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Kiitos, toivottavasti saat jotain irti mun postauksista. :) Suunnitelmissa onkin matkata Bulgariassa viimeistään toukokuussa ennen Suomeen paluuta, ainakin Sofia, Bourgas ja Veliko Tarnovo on must-see! Jos sulla on jotain muitakin vinkkejä niin mielellään otan niitä vastaan. :) Ootko matkustellu paljon täällä/asunu Bulgariassa?

   Delete
 2. Jep, olen kierrellyt maata useaan otteeseen, mutta en (ihan) asunut :) Toukokuussa kannattaa käydä myös Kazanlakissa, siellä on ruusufestarit! Löydät varmasti googlaamalla lisätietoa. Ehkä paras vinkki on se että ota kieli haltuun, bulgarialaiset rakastaa sitä että yrittää puhua heidän vaikeaa kieltään, ei kannata välittää vaikka vähän menis väärinkin :D Vinkkailen varmasti lisääkin kun jotain tulee mieleen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, kiitos vinkeistä! Oonki kuullu jo aiemmin, et keväällä tää on yks ruusujen mekka, joten pitänee tsekata sattuisko noi ruusufestarit olee sopivaan aikaan. :)

   Kielestä sen verran, et osaan joitain sanoja venäjää ja ainakin nyt sanoa ei, kyllä, kiitos ja heippa bulgariaksi. Luulen kuitenki, ettei energiaa ja mielenkiintoa riitä opetella enempää, sillä mulla on täällä haastava espanjan kurssi! Kolmen-neljän kuukauden verran kiinniotettavaa muihin opiskelijoihin ei oo ihan pikkujuttu espanjan alkeissa. :D

   Vinkkaile vaan lisää sitä mukaa kun tulee mieleen ja kommentoi muutenkin! :)

   Delete
  2. Tsekkasin vielä sen verran, et tänä vuonna noi ruusufestarit on harmillisesti vasta 4-8.6. Sillon oon varmastikin jo Suomessa :/

   Delete