Thursday, 12 March 2015

Food, my great love

Kuten otsikkokin sen kertoo, rakastan ruokaa. Hyvä ruoka voi kääntää huonon päivän hyväksi tai tehdä päinvastaisen tempun. Siitä huolimatta en tykkää kokata enkä koe olevani hyvä siinä. Yleensä reseptejä googlaillessani liitän haettavan ohjeen eteen sanat "helppo" tai "nopea", sillä en ole hyvä kokkaamaan enkä halua tuhlata siihen paljon aikaan. Haluan vain syödä.

Matkustellessa ihanaa on ruokakaupoissa kiertely ja ulkona syöminen. Tosin ravintolaruokakaan ei aina ole hyvää ja viikon loman jälkeen tekee yleensä mieli jotain itsetehtyä ja kevyttä. Pitäis kai useammin valkata siis salaatti, keitto tai muuta kevyttä ulkomaanmatkoilla..?Täällä onkin ollu ihanaa, miten halpaa ja hyvää ravintolaruoka on. Pidempinä koulupäivinä tulee lounas syötyä yleensä koulun alakerrassa olevassa ravintolassa, jossa työntekijälle laittaa buffetista lautaselle mitä haluat. Samalla logiikalla toimiva paikka on myös koulun varsinainen ruokala, mut en tykkää niistä ruuista yhtä paljon. Hinta määräytyy valittujen ruokien mukaan ja on yleensä veden/mehun/limsan kanssa noin 2-3 euron tietämissä. Lisäksi käyn varmaan kerran tai pari viikossa kunnon ravintolassa, missä ruuan ja juoman saa vajaalla 5 eurolla. Myös kahvilassa tulee käytyä kerran tai pari viikossa. Joskus nappaan myös leipomosta mukaan pasteijan tms. Kummasti tulee lenkillekin mentyä, kun paluumatkalla voi ostaa leipomosta palan kuivakakkua tai juustopasteijan. ;DRavintolassa tulee valkattua enimmäkseen pihviä, pitsaa ja muuta sellaista, mitä ei kämpillä tuu tehtyä. Kämpillä syön yleensä pastaa tai salaattia. Salaatti on ruennut tökkimään nyt ja keksin tehdä tiistaina pinaattipastaa, jota olen mussuttanut kolme päivää putkeen. :D Hyvää, helppoa, halpaa ja suhteellisen terveellistäkin! 

Resepti; laita spagetit kiehumaan. Samalla sulata pakastepinaattia pannulla öljyssä miedolla lämmöllä ja paista niin kauan, että enimmät vedet on haihtunu. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja kuullota. Pilko/murenna fetajuustoa joukkoon ja mausta valkosipuli(jauhee)lla, pippurilla ja suolalla. Kun spagetti on valmista, kippaa höskä pannulle pinaattisipulifeta-sössön joukkoon. SYÖ.
Myös kotiinkuljetusta piti testata. Eka ruokapettymys; salaatti oli ihan kökkö mut onneks pitsa maistu pitsalle.

Paljon tulee siis syötyä ulkona ja käytyä kahviloissa. Suomessa en käy kahviloissa käytännössä koskaan ja ulkona syömässä ehkä kerran tai kaks kuussa. Tulis käytyä enemmän, jos hinnat olis kohtuullisemmat, varsinkin kahviloissa.. 

Tuli kyllä vähän nälkä näitä kuvia katellessa, vaikka just söin.. Toivottavasti kellään ei ollu nälkä kun rupes lukemaan tätä postausta! :D

No comments:

Post a Comment