Sunday, 22 March 2015

Saints Constantine and Helena

Päätin aiemmin tällä viikolla lähteä yheks yöks kylpylään. Varnasta ei löytyny mitä etsin, joten katsoin myös muista lähikylistä. Päädyin hotelliin joka sijaitsee Saints Constantine and Helenan kylässä, eli vietin viime yön siellä. :) Teen kokonaan oman postauksen hotellista ja kylpylästä jossa kävin, tässä keskityn vaan tuohon kylään.

Saints Constantine and Helena sijaitsee Mustanmeren rannikolla noin 8 kilometrin päässä Varnasta. Bussilla sinne pääsi kätevästi Varnan tunnetuimman katedraalin edestä, eikä bussimatka maksanu kun normaalin paikallisliikennelipun verran, eli yhden levan (0,50€). Saints Constantine and Helena tunnetaan myös nimellä Sveti Konstantin. Turismi kylässä on alkanu jo vuonna 1908, mikä tekee siitä Mustanmeren vanhimman lomakohteen. En löytäny mistään kylän asukaslukua, mutta pieni turistikohdehan se on, eli ympärivuotisia asukkaita ei varmaan kauheesti oo.


Hotellille kirjautumisen jälkeen lähin rantaa kohti. Tallustelin rannassa ja kävelin minne mieli teki. Vähän harmittaa kyllä, ettei sitten ollut enää aikaa ja nälkäkin alko olla, niin luovuin aikeesta käydä ton laivan luona, mikä ylläolevassa kuvassa näkyy pienenä rantaviivan tuntumassa. Näin kuitenki jostai mainoksesta, et se on ilmeisesti ravintola/hotelli!? Onko ees siistiä. Kävin siis toisessa suunnassa, joka ei tässä kuvassa näy. 

Kaikkialla oli hiirenhiljasta ja kuollutta. Tiesin jo ennen tonne saapumista et kyseessä on turistikohde, mut en silti hoksannu et sesongin ulkopuolella ois noin hiljasta! Joitain yksittäisiä ihmisiä näky rannan lähellä, minkä lisäks ainoot elävät olennot oli kulkukoirat ja remppamiehet, siivoojat ja hotellin työntekijät. Monessa paikassa tehtiin remppaa ja valmistauduttiin turistisesonkiin, joka Bulgariassa alkaa toukokuussa. Tässä paikassa piti varoa askelia, sillä siellä oltiin just laitettu uutta laastia rappusiin ja ties minne. Joku ravintola tästä ylemmäs ilmeisesti oli, en sit tiiä mitä noi altaat on..?
Aikani käveltyä ja kuvailtua alko olla nälkä ja hätäilin hotellin kylpyläosastolle menoa, joten suuntasin supermarketin kautta takas hotellille. Löysin yhden aukiolevan ruokakaupan, mistä oli tarkotus ostaa mässyä ja iltapalaa. No iltapala jäi ostamatta, kun ei pienessä kaupassa ollu ees hedelmiä, eikä jogurttia tai muuta vastaavaakaan näkyny. Hyvä syy siis käydä ulkona syömässä kahdesti, mut siitä lisää myöhemmin toisessa postauksessa

Pakko kyl sanoa, et oli yks vaihtoajan parhaista ideoista käydä Saints Constantine and Helenassa! Oli sen verran nättiä, rauhallista ja rentouttavaa (ei sillä et tässä stressiä ois juuri ollu :D). Ihanan keväistä kun meri tuoksuu, nurmikentät vihertää ja on täynnä kukkia ja puut kukkii. Kukkiviin puihin oli muuten ripustettu martenitsoja, eli valkopunasia rannekkeita, joita täällä on pidetty kuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Sillonhan oli siis kevään eka päivä ja rannekkeita pidetään niin kauan, kunnes näkee haikaran tai kukkivan puun.

Varmasti nätti paikka sesongin aikaan, pitänee tulla tänne uusiks myöhemmin ja käydä kattomassa myös toisessa suunnassa paikkoja ja selvittää, et onko merirosvolaiva oikeesti rafla.

No comments:

Post a Comment