Saturday, 23 July 2016

Museokeskus Vapriikki ja Jääkauden jättiläiset

Tampereelta löytyy yks parhaista ja monipuolisimmista museoista, missä oon käynyt. Museokeskus Vapriikissa on monia erilaisia pysyviä näyttelyitä aina postimuseosta kivimuseeon ja jääkiekkomuseosta luonnontieteelliseen museoon. Lisäksi siellä on vaihtuvia näyttelyitä, joita löytyy tällä hetkellä muun muassa Hurriganesista ja Jääkauden jättiläisistä.

Me on käyty Vapriikissa monia kertoja katsomassa vaihtuvissa näyttelyissä esimerkiksi Terrakotta-armeijaa. Tällä kertaa mentiin näyttämään museota mun siskolle ja katsastamaan suosittu Jääkauden jättiläiset -näyttely, joka on museolla vielä 14.8. saakka.Jääkauden jättiläiset oli kyllä sen hypetyksen arvonen, sillä kaikki eläimet ja ihmiset oli niin aidon näkösiä ja siellä oli paljon mielenkiintosia esineitä. Satuttiin myös paikalle juuri sillon, kun näyttelyssä oli alkamassa opastus, joten päästiin osallistumaan siihen. Opastuksen vetäjä oli kyllä todella asiantunteva. Saatiin juuri sopivasti infoa näyttelystä ja sellastakin tietoa, mitä ei olis tajunnu itse kaivatakaan.

Seuraavaks mentiin Hurriganes-näyttelyyn, joka on Vapriikissa 19.3.2017 saakka. Tämäkin näyttely oli tosi monipuolinen ja yks parhaista jutuista Vapriikissa on se, miten joka yksityiskohtaan panostetaan. Esimerkiks Hurriganes-näyttely oli valaistu tosi hyvin ja tietysti siellä pauhas Hurriganesin musiikki.Hurriganesin jälkeen käytiin katsomassa vielä kivimuseo, luonnontieteellinen museo, nukkemuseo, jääkiekkomuseo, postimuseo ja valokuvanäyttely vuoden luontokuvista. Tällä hetkellä Vapriikissa on 8 pysyvää ja 7 vaihtuvaa näyttelyä.Vapriikki löytyy Tampereen keskustan tuntumasta Tammerkosken partaalta ja siellä on näyttelyiden lisäks ravintola ja museokauppa. Sisäänpääsy maksaa aikuisilta 10€ ja opiskelijoilta ja lapsilta 4€. Perjantaisin klo 15-18 museoon on ilmainen sisäänpääsy, mutta se ei koske Jääkauden jättiläiset -näyttelyä. 

Onko Vapriikki tuttu paikka ja löytyykö muualta Suomesta yhtä monipuolisia museoita?

No comments:

Post a Comment