Wednesday, 13 July 2016

Näsilinna

Viime viikonloppuna siskon ollessa meillä, saatiin aikaseks käytyä Näsilinnassa ja sitä ympäröivässä Näsinpuistossa. Näsilinna on ihan Tampereen keskustan tuntumassa - keskustan ja Särkänniemen välissä. Tän neljän vuoden Tampereella asumisen aikana en ollu vielä tätä ennen käyny kyseisessä paikassa, joten jo oli aikakin!Linna on ollut pystyssä vuodesta 1898 ja se tunnetaan myös nimellä Milavida. Viime vuonna siellä avautui myös museo, jossa esitellään vaihtuvissa näyttelyissä linnan rakennuttaneen von Nottbeck -suvun, Näsilinnan ja Hämeen museon historiaa. Tällä kertaa me ei käyty museossa, sillä mentiin myöhemmin samana päivänä Vapriikkiin, josta saatiin päivän museoannos täyteen. Näsilinnassa toimii myös ravintola von Nottbeck ja voipa tilan vuokrata vaikkapa häiden viettoon. Ne häät oliskin varmaan ihan pienet ja vaatimattomat. :D
Näsilinnaa ympäröivästä Näsinpuistosta on näkymät Särkänniemeen ja löytyypä puistosta myös leikkipuisto. Kävin leikkimässä kääpiötä ja pompittiin hetki maahan upotetuilla pienillä trampoliineilla, mutta sitten oli aika jatkaa matkaa kohti Tallipihaa ja Vapriikkia, joissa saatiin kulutettua loppupäivä.

40 comments:

 1. Mä oon koko pienen ikäni asunut Tampereen "lähellä" ja asunutkin siellä mutta en ole koskaan käynyt Näsilinnassa :D Noloa.. Tää pitäisi korjata koska paikka vaikuttaa niin ihanalta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se menee, että lähellä olevissa nähtävyyksissä ei tule käytyä, sillä "niissähän nyt voi käydä milloin vaan".. :D

   Delete
 2. Tää muistuttaa mua siitä Lielahdessa olevasta kartanosta! Sen ikkunoista oon käynyt kurkkimassa sisään, mutta Näsilinnassa en ole käynyt. Kyllä sitä jollain Tampereen vierailulla silti voisi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitos muistutuksesta, Lielahdessakin pitäis käydä! Tän kesän must-see -listalla on Tampereen osalta Lielahden kartanon lisäksi Hatanpään arboretum, jossa en oo vieläkään käynyt. :D

   Delete
 3. Oon käynyt nuorempana Tampereella muutaman kerran, mutta ne kaikki reissut ovat keskittyneet nähtävyyksien sijaan yöelämään, joten Näsilinnasta en ole aikaisemmin edes kuullut. Upean näköinen rakennus, ja varmasti upea paikka häiden viettoon :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rupesin fiilistelemään paikanpäällä, millaista olis viettää kesäistä hääpäivää tuolla hyvällä porukalla, vaikkei kaupunkihäät oliskaan mulle ykkösvaihtoehto. :) Joku tuttu voiskin pitää häät tuolla, niin pääsis itse nauttimaan upeista puitteista ja kätevästä sijainnista!

   Delete
 4. Enpä ollut ikinä kuullutkaan, ja noin kaunis rakennus! Tampere(kaan) ei ole tuttu kaupunki minulle, joskus lapsena olen tainnut siellä käydä. Ihan nolottaa lukea näitä sunnuntaistreamin postauksia, kun en ole käynyt juuri missään suomalaisessa kohteessa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikkialle ei voi millään ehtiä, mutta suosittelen Suomen kiertämistä varsinkin näin kesäisin. :) Mä oon lapsena päässy käymään tosi monissa kaupungeissa Suomessa, mutta esimerkiks Hangossa en oo käyny koskaan. Toisaalta oon matkabloggaajien keskuudessa melko vähän ulkomailla käynyt ja sunnuntaistreamissä lähes kaikki postaukset on yleensä paikoista, joissa en oo käynyt :D

   Delete
 5. Hei mä luulen että olen nähnyt Näsilinnan aiemmin jossain hääblogissa! :D Upea paikka ja kiva muistutus suomalaisesta historiasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ihme jos paikka onkin vilahtanut jossain hääblogissa! :)

   Delete
 6. Ikinä kuullutkaan? Höh ja olenhan mä moneen kertaan Tampereella käynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei taida Näsilinna tosiaan olla kovin tunnettu paikka, ainakaan ulkopaikkakuntalaisille.

   Delete
 7. Mäkään en ole vielä museossa päässyt käymään, aikoinaan kylläkin Näsilinnassa ennen museota. Näsilinnan historiahan on itse asiassa aika karu. Jos sen historia kiinnostaa enemmänkin, niin suosittelen parin vuoden takaista elokuvaa Taistelu Näsilinnasta 1918!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäis piipahtaa tuolla museossakin paremmalla aikaa. Kiitos vinkistä, pitää laittaa korvan taa! :)

   Delete
 8. Tuttu paikka! Viime talvena tuli siellä käytyä ja kirjoitinpa postauksenkin paikasta: http://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2016/01/17/yksityispalatsista-museoksi-tampereen-kiehtova-nasilinna/ Suosittelen joskus käyntiä myös museossa, varsinkin jos siellä on vielä tarjolla opastettuja kierroksia. Meidän käynti ainakin oli aivan loistava hyvän oppaan ansiosta :) Pitäisikin ehtiä käydä tsekkaamassa tuota ympäristöä näin kesäaikaan, näyttää niin erilaiselta kuin sydäntalvella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että museokierros oli onnistunut, pitää kyllä käydä joskus myös siellä.

   Delete
 9. Jollain tavoin ensin sotkin näsineulan ja linnan. Ihmettelin, että koska menette sinne ylös oikein. Mutta sitten tajusin siis Näsilinna on olemassa. Hieno paikka.

  ReplyDelete
 10. Hassua, että olen kävellyt tuonkin paikan ohi vaikka kuinka monta kertaa, mutten ole kertaakaan edes ajatellut meneväni sisälle. Ehkäpä siis ensi kerralla kun siitä menen ohi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä sitä helposti hoksaa, että Näsilinna on auki yleisöllekin! Me ihasteltiin tota överiä, mutta upeaa sisustusta.

   Delete
 11. Tänä kesänä oli tarkoitus tulla Tampereelle mutta valitettavasti se jäikin välistä. Mutta olipa kiva kuulla, että tällainenkin paikka on siellä. En ollut tietoinen. Näyttää käymisen arvoiselta paikalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näsilinna taitaa tosiaan olla yksi vähemmän tunnetuista paikoista Tampereella.

   Delete
 12. Turkulainen tulee aika harvoin Tampereella käyneeksi ja silloinkin vaan työn tai jonkun muun tapaamisen merkeissä, eli aika vieraaksi ovat Tampereen nähtävyydet jääneet. Siniset kukat olivat kyllä kauniita, vaikka Tampereella ovatkin :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kyllä joskus tulla ajan kanssa Tampereelle, kun ei tuo matkakaan niin pitkä ole! :)

   Delete
 13. Mä en oo tuolla koskaan käynyt, mutta vaikuttaa kivalta kesäpaikalta :) Viime Tampereen visiitistäkin on aikaa, joten ehkä pitäisi sinne suunnata jossain vaiheessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tampereella on kyllä nähtävää ja tekemistä vaikka miten pitkäksi aikaa, mutta päivän tai parin visiitilläkin ehtii jo tehdä paljon :)

   Delete
 14. Tampereelle tulee pääsääntöisesti lähdettyä aina jonkun syyn takia (kaverit, yöelämä mitä näitä nyt on :D) niin eipä oo Tampereesta kovin tuttu ehtinyt tällaisilla visiiteillä tulemaan.. Mutta eihän sinnekään pitkä matka olisi jos vaikka päivävisiitin joskus heittäisi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä sitä tollasilla reissuilla helposti tuu nähtävyyksiä kierreltyä. :D

   Delete
 15. Tampere on ehdottomasti yksi suosikkikaupunkejani Suomessa. Toivottavasti jollain Suomen reissulla ehtisi siihen kunnolla tutustumaan ja käydä tämänkin paikan tsekkaamassa!

  ReplyDelete
 16. En ole kyllä koskaan kuullut tuota Milavida -nimeä eli ei se tamperelaisten keskuudessa kyllä kovin suosittu ole. Paikka on kyllä upea. Mielelläni näkisin tuolta menevän sen aikoinaan suunnitellun kabiinihissin Särkänniemeen, niin tulisi Näsinkalliokin tutuksi suuremmalle joukolle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Milavida-nimeä käytettäneen enemmän museosta, mutta itse rakennus tunnetaan yleisemmin Näsilinnana. Enpäs tiennytkään, että tuolta on ollut hissikin suunnitteilla, olis kyllä melkosen outoa jos sellanen siitä kulkis. :D

   Delete
 17. Vapriikissa aika lentää kyllä. Näsilinnaa olen katsellut vain ulkopuolelta, se oli kiinni silloin, kun palloilin siellä, kuinka ollakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäis käydä itsekin Näsilinnassa sisällä ihan ajan kanssa ja tutustua myös museoon :)

   Delete
 18. Tampere on kyllä kaunis kaupunki. Jos pitäisi asua jossain muualla kuin nyt asun ja valita joku kaupunki kohteeksi, tulisi Turulle ja Tampereelle kova kisa. Ja tässä olen ihan tosissani :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ihme, hienoja kaupunkeja kumpainenkin! Tosin murre on Turussa pahempi kun Tampereella, vaikkei se tamperekaan omaan korvaan kauniilta kuulosta :D

   Delete
 19. Mä luin tästä joskus lehdestä Tampereella käydessäni mutta olin jo ehtinyt unohtaa koko paikan. Täytyykin pistää to do-listalle kun seuraavan kerran siellä päin käy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näsilinnasta tosiaan uutisoitiin jonkun verran remontin yhteydessä ja silloin itsekin kuulin paikasta ensimmäisen kerran!

   Delete
 20. Nuorempana kävin Tampereella ainakin kerran kesässä, mutta silloin nähtävyydet jäi vähemmälle ja keskityttiin enemmän bilettämiseen. Joten ei ihme, että Näsilinna kuulostaa kovin vieraalta. Nykyään tällaiset linnat kiehtovat jo plajon enemmän, joten ehkäpä seuraavalla Tampereen visiitillä :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama homma mullakin ennen Tampereelle muuttoa, tiesin ainoastaan keskustan ja Särkänniemen tuolloin :D

   Delete