Thursday, 13 October 2016

Kauppi - ulkoilureitti Näsijärven rannalla


Tampereen Kauppi löytyy parin kilometrin päässä keskustasta. Näsijärven ranta ja hiljaiset, metsän keskellä olevat lenkkipolut houkuttelevat silloin, kun kaupunki kyllästyttää. Yritinpä käydä kesällä mustikassakin Kaupin metsissä, mutta joku ruoja oli ehtinyt napsia kaikki tertut tyhjiksi ennen mua.
 
Kaupista löytyy valaistun, yhteensä 32 kilometriä kattavan ulkoilureitin lisäksi uimaranta, tenniskenttiä, vinttikoirarata, jousiammuntarata ja jalkapallokenttiä. Talvisin lenkkipoluille vedetään hiihtolatuja. Kaupista löytyy myös yleinen sauna - Kaupinojan sauna, eikä Rauhaniemen kansankylpylä rantoineenkaan ole kaukana. 

Vaikka Kauppi ei nytkään kaukana ole, toivoisin, että tällasia lenkkeilyreittejä löytyis lyhyen kävelymatkan päässä kotoa. Nyt, jos Kauppiin haluan, menen yleensä autolla jollekin Kauppia ympäröivistä parkkipaikoista ja lähden kävelemään siitä. Ei kauheesti nappaa lenkkeillä keskellä kaupunkia - maisemat on huomattavasti tylsempiä eikä polvetkaan tykkää asfaltin aiheuttamista tärähdyksistä.

Mitä muita hyviä luonnon keskellä olevia ulkoilureittejä Tampereella on?

No comments:

Post a Comment