Tuesday, 18 July 2017

Hämeen linna

Eilisen suunnitelmat Särkänniemestä meni uusiks, sillä heti aamusta alkaen oli kova sade. Päädyttiin lähtemään Hämeen linnaan, jossa kumpikaan meistä ei ollu koskaan käyny. Suomessa oonkin käyny tätä ennen ainoastaan Turun linnassa ja sielläkin lähes 10 vuotta sitten. Sisäänpääsy Hämeen linnaan maksoi opiskelijoilta ja työttömiltä 7€ ja samaan hintaan sai osallistua opastukseen, joka alkoi aina tasatunnein.
Kuninkaansali oli hienoin ja valoisin koko linnasta. Kumman tutulta se näytti, kunnes Henri tajus, että juuri täällähän on kuvattu Santa Cruzin My Remedy -musiikkivideo. Muuten linna oli melko pimeä; ikkunat pieniä ja upotettuina paksuihin seiniin. Jotenkin kyllä Hämeen linna oli upeampi, kuin Turun linna, josta ei jääny oikein mitään mieleen. Tuntuu, ettei mulla tälläkään kertaa jäänyt hirveesti historiaa päähän ihan yksittäisiä yksityiskohtia lukuunottamatta. Jostain syystä päällimmäisenä mun mieleen jäi se, että Hämeen linnassa pyöveleitä oli kuulemma paljon, sillä usein kuolemaantuomituille annettiin vaihtoehdoksi pyöveliksi ryhtyminen. Pyövelit ei myöskään pukeutuneet mustaan, kuten kaikki aina kuvittelee, vaan värikkäisiin vaatteisiin, jotta heidät oli helppo tunnistaa. Mikä on upein Suomesta löytyvistä linnoista? Entä ulkomailta?

9 comments:

 1. Hämeenlinnassa käyminen on ollut minulla tehtävälistalla jo jonkin aikaa. Viimeksi on tullut käytyä siellä ehkä joskus 5 vuotta sitten, mutta en muista siitä paljoa muuta kuin kolikkonäyttelyn :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitten vaan vierailupäivää päättämään! :)

   Delete
 2. Oho kuinka vaikuttavan ja upean näköinen paikka! Täytyykin laittaa tää muistiin jos kävisin joskus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kyllä käydä :) hämeen linna on suhteellisen hyvin auki ympäri vuoden, joten sinne voisi piipahtaa vaikka ennen joulua!

   Delete
 3. Turunlinna on tyyliltään paljon keskiaikaisempi linna kuin Hämeen, jossa noi holvikaaret ja muut on varmaan sitä uudempaa laajennusosaa. Makuasia, mut esim mulle Turunlinna on coolimpi kuin vaikka Versailles kaikessa glamourissaan. Tehty oikeasti puolustusta varten, eikä koreiluun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäis sielläkin käydä taas kattomassa, millanen se oikeesti olikaan.

   Delete
 4. urun linnassa kävin pari kesää sitten ja tänä kesänä oli vuorossa Suomenlinna. Tykkäsin molemmista linnoista kyllä tosi paljon :D Pitäisi mennä käymään vielä tässä lähi aikoina Hämeen linnassa, koska oon ollu pieni sillon ku oon siellä viimeksi käynyt ja en muista siitä juuri mitään :D

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis Turun, ei urun :D

   Delete
  2. Sullahan on ollut hyvä linnakierros sitten tässä lähivuosina, vielä kun Hämeen linnassa käyt ja Olavinlinnassa myös. :)

   Delete