Saturday, 11 April 2020

Thaimaan uinuva saari Koh Yao Noi

Kun paratiisisaari Koh Yao Yailla kerran oltiin, oli itsestäänselvää piipahtaa myös naapurisaari Koh Yao Noin puolella. Nämä kaksi Phuketin ja Krabin väliin sijoittuvaa pientä saarta ovat rauhan tyyssijoja massaturismilta suojassa ja niiden välillä on vain reilu kilometri. Saarten välillä liikennöi pitkähäntäveneitä, jotka lähtevät aina asiakkaiden saapuessa satamaan. Yksityinen pitkähäntävene kahdelta kustansi 150 bahtia eli nelisen euroa. Heti Koh Yao Noin satamassa oli skoottereita vuokrattavaksi ja me tietysti napattiin sellainen alle tingittyyn noin vitosen päivähintaan. Tuotiin kypärät mukana Koh Yao Yain puolelta, sillä joissain paikoissa tuntui, ettei ehjiä meinannut löytyä. Skootterivuokrissa ei paljoa ajokortteja katsottu tai sopimuksia allekirjoiteltu. Tankataan ei tarvinnut, mikäli tankki ei lähtiessä sattunut olemaan tyhjä, sillä saaren ympäri ajamiseen löpöä kului niin mitättömän vähän, ettei mittari edes notkahtanut. Nopeusmittareiden toimiminenkin oli vähän niin ja näin, sillä koko reissun aikana meidän vuokraamista kolmesta skootterista se ei kahdessa toiminut.. Vaikka skootteri ei olisikaan tuttu kulkupeli, ei sen vuokraamista kannata suotta jännittää. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuu nopeasti ja samaten skootterilla ajoon, jota en itsekään ollut tehnyt ainakaan kymmeneen vuoteen ja liikenteessä en ollut skootterilla ajanut koskaan.

Oikeastaan ainoa paikka saarella, joka haluttiin ehdottomasti nähdä, oli vesiputous. Tämä pieni putous on melko piilossa keskellä metsää, noin sadan metrin päässä tieltä ja vesiputoukselle ohjaavalta kyltiltä. Se löytyy Mapsista nimellä Thakow Waterfall. Me ei uskallettu mennä uimaan käärmeitä ja muita otuksia peläten, mutta viilentävän vesiputouksen alle halusin tietysti kavuta. Vaikka Thakow onkin pienehkö ja putouksen alla oleva vesi sameaa, on se ehdottomasti visiitin arvoinen. Vesiputoukselta on helppo jatkaa rannalle, sillä tien toisella puolella on iso hiekkaranta, jossa vesi on todella matalaa. Parasta olikin mennä istuskelemaan linnunmaidon lämpöiseen veteen kaulaa myöten ja nauttia olostaan lähes autiolla rannalla.

Hiljaisia rantoja löytyi joka puolelta saarta ja ne oli helppo bongata, sillä tiet menivät enemmän rannan tuntumassa kuin Yailla. Asutus tuntui jakautuneen paljon tasaisemmin kuin Koh Yao Yailla, jossa se on selvemmin keskittynyt tiettyihin kyliin ja palvelutkin lähinnä suosituimpien rantojen läheisyyteen.

Vaikka Koh Yao Noi vaikuttikin kaikinpuolin viihtyisältä ja rauhalliselta saarelta, oon erittäin tyytyväinen päätökseemme majoittua Koh Yao Yailla, sillä suuremmalla saarella on enemmän nähtävää ja majoituksissa oli parempi hinta-laatusuhde. Paras vaihtoehto olisi varmasti yöpyä kummallakin saarella, mutta koska meillä oli aikaa vain reilu viikko, ei haluttu vaihtaa majoitusta kesken loman. Koh Yao Noi on naapurisaarensa tapaan erittäin rauhallinen ja turistien määrä (vielä) pieni, mutta Noi on tiheämpään asutettu ja pienempään kokoonsa nähden vilkkaampi kuin Yai. Noi on myös maastoltaan tasaisempi, mutta tiet on ihan yhtä huonokuntoisia molemmissa. Parasta kummallakin saarella on ehdottomasti vuokrata skootteri ja ajella rauhassa saarta pitkin poikin, pysähtyen houkuttelevan näköisille rannoille ja näköalapaikoille.

4 comments:

 1. Viihtyisältä näyttää! :) Nyt kun useat reissut on peruttu, niin oikeastaan silti ihan mukavaa lueskella näitä juttuja. Kyllä sitä tulevaisuudessakin taas matkalle pääsee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koh Yao -saarille vois kyllä palata milloin vain! Nythän sitä aikaa on haaveilla ja suunnitella tulevaisuuden reissuja. :)

   Delete
 2. Super hyvin kirjoitettu! - Olen lukenut tekstin muutaman kerran. Hyvin tehty!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mukava kuulla, että teksti on miellyttänyt.

   Delete