Sunday, 1 November 2015

Take Me To Church

Kuten aiemmin kerroin, tuli syyskuun Tanskan reissulla käytyä useemmassa Kööpenhaminan kirkossa. Ateistille kirkot on lähinnä hienoja kuvauskohteita ja arkkitehtuurisesti mielenkiintosia. Myös historian vuoksi ne kiinnostaa. Hassua ja harmillista, miten en peruskouluaikoina tykänny yhtään historiasta, mutta nyt oisin niillä tunneilla varmaan ihan innoissani. Muistelin ja kuvien perusteella päättelin, että käytiin Köpiksessä kolmessa kirkossa, tässä niistä kuvasaldoa.

Onneks ehdin ja jaksoin vielä tehdä tän postauksen ennen huomenna alkavaa seuraavaa reissua. Jotenkin sitä on aina niin "kiire" ja mulla on ollu kyllä myös huomattava syysväsymys, ettei oo saanu aikaseks toteuttaa postausideoita. Huomenna kuitenkin uusia ideoita ja kokemuksia kohden, sillä suunnataan 16 hengen porukalla Brasiliaan! Reissu on meidän Proakatemian yrittäjyysopiskelijoiden kansainvälinen loppunäyttö, eli Final Camp. Brasiliaan mennään meidän osuuskunnan, Incoren voimin. Toinen jouluna valmistuva osuuskunta lähtee loppukuusta Japaniin. 

Omalta osaltani Brasiliaa tulee koettua kolmen viikon ajan ja nähtäviä kaupunkeja tulee olemaan ainakin Salvador, Vitória ja Rio de Janeiro! Vähän harmittaa, etten uskalla ottaa mun suurta järkkäriä mukaan. En kyllä myöskään jaksais raahata sitä mukana koko ajan, joten pokkarilla mennään tällä kertaa. Jos Brasilia-hommat kiinnostaa, niin kannattaa seurata mua Instagramissa (@venlakek). Myös Bloglovin':in kautta kannattaa blogia seurata, sillä sitä kautta saa parhaiten tiedon kaikista uusista postauksista.

Löytyykö teiltä hyviä Brasilia-vinkkejä? :)

41 comments:

 1. Mistä tuo ensimmäinen kirkko on? Ei näytä lainkaan tutulta... Vai onko se Kastelletin luolta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli matkalla keskustasta Pienelle merenneidolle, sellasen upeen suihkulähteen luota.

   Delete
 2. Nyt täytyy sanoa, että Brasilia vei Tanskan kirkoista voiton. Tekisi mieli sanoa, että ota järkkäri mukaan, mutta ymmärrän kyllä sen tressaavan jatkuvan raahaamisen. Itse olen lähtenyt yhdelle reissulle ilman, viime syksynä New Yorkiin. Ajattelin, että olen kuvannut siellä jo riittävästi ja kaveri otti kuitenkin pokkarin mukaan. No, jatkuvasti näin vain kuvakulmia mistä pitäisi ottaa kuva. Toiseksi kaveri ei ottanut akun laturia mukaan ja näin ollen meillä oli sitten vaan huonoja kännykkäkuvia matkasta :-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärrän ja mua kyllä harmittaa valmiiksi - olispa minijärkkäri. Onneks pokkarillani saa melki hyvälaatusia kuvia ja laturikin on mukana - ei pitäis olla huolta siitä, ettei tulis kuvattua. :)

   Delete
 3. Kirkot ovat kyllä upeita kuvauskohteita monesti, ja varsinkin Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli Vatikaanissa tiputtivat leuan lattialle. Ei jää epäselväksi miten isossa asemassa kirkot ovat joskus muutamia vuosisatoja sitten olleet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin vaan kuvitella miten upeita nuo on! Kirkoissa hienoa onkin se, että niistä selviää paljon muutakin historiaa, kuin kyseiseen kirkkoon liittyvää.

   Delete
 4. Olen kiertänyt kirkkoja niin paljon, että nyt olen vähän tauolla. :) Kööpenhaminassa tuli hetki sitten käytyä vain siinä pyöreäkattoisessa ihan Amalienborgin linnan vieressä. Nimi on juuri nyt unholassa. Se oli hieno.
  Olen kuvannut Rion karnevaalit kymmenen vuotta sitten kertakäyttökameralla, kun oma joutui "parempiin taskuihin" Rion kaduilla. Pokkarisi on epäilemättä kuitenkin niin hyvää laatua, että pärjäät kyllä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsi kun en tiiä noiden kirkkojen nimiä tai mitään muutakaa sijaintia.. Mut voi olla et tauko tekee ihan hyvää, jos kirkoissa on tullu paljonkin pyörittyä. :) luulen kyl et selviin pokkarilla, toivotaan ainakin niin!

   Delete
 5. Brasilia kuulostaa niin parhaudelta! Ihanaa reissua sinulle! Etelä-Amerikassa en ole koskaan käynyt Meksikoa alempana, mutta kovasti aion vielä mennä! Haluaisin nähdä Rion karnevaalit! :)

  ReplyDelete
 6. Ymmärrän agnostisia ja ignostisia kantoja ja minua kirkoissa ihmetyttää se, kuinka varhaisina vuosisatoina ihmiset saatiin orjuutettua projekteihin, jotka olivat täysin hyödyttömiä. Mitä komeampi kirkko, sitä enemmän minua ihmetyttää haaskattu työvoima. Samalla mietin, mihin yhtä typerään projektiin ihmiselämiä haaskataan nykyään.
  Käyn kuitenkin hengellisissä riennoissa pohtimassa syvällisiä. Siinäkin olen päätynyt siihen, että kun nyt Jumala on kaikissa uskonnoissa ikuinen ja me emme ole, niin miten siinä lyhyessä ajassa, mitä me olemme eläneet pystymme löytämään vastauksen kysymykseen, onko Jumala hyvä vai paha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta kirkkoihin käytetty työvoima on kuitenkin näin ainakin jälkikäteen fiksua työtä, niistä kun selviää historiaakin niin paljon.

   Delete
 7. Minäkin tykkään käydä kirkkoja ihmettelemässä vaikka ateistiksi tunnustaudunkin. Kirkot kun vaan on usein kauniita ja mielenkiintoisia ja tarjoavat hetken rauhaa kaupungin vilskeessä. Hauskaa Brasiliaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta kaikki mitä sanoit :) kiitos!

   Delete
 8. Mä tykkään kanssa tosi paljon kuvata kirkkoja. Usein ne on musta ulkoapäin kaunempia. Näistä en ole varmaan nähnyt yhtäkään, vaikka Kööpenhaminassa olen käynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmi, etten ottanu kun ainoastaan tosta yhestä kuvan ulkoapäin.

   Delete
 9. Kirkkoja on kiva käydä eri maissa katsomassa jo ihan arkkitehtonisista syistä, sillä niistä löytyy paljon kauniita yksityiskohtia.
  Erityisesti tämä viimeisten kuvien valkokattoinen oli kaunis, minkä niminen se on ja missä päin tämä sijaitsee?

  Ja hei ennen kaikkea, hyvää ja antoisaa matkaa Brasiliaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirkkojen yksityiskohdat on kyllä niin kauniita! En harmi kyllä muista valkeekattosen kirkon nimeä tai tarkkaa sijaintia, se oli ihan keskustan tuntumassa kuitenkin.

   Delete
 10. Kirkkoja on tosiaan kiva kuvata! Viimeksi tuli piipahdettua Kreetalla Haniassa kirkossa, joka oli kreikkalaisortodoksiseen tyyliin varsin koristeellinen. Mutta näköjään jo Tanskassa on aika eri meininki kuin meillä täällä Suomessa, jossa kirkot ovat hyvinkin pelkistettyjä. Äärimmäisyyksiin vietynä tämä on mielestäni kuitenkin se kaikkein ihanin ja kaunein tyyli, kuten esim. Temppeliaukion kirkko Helsingissä. Kyllä sitä kelpaa esitellä ulkomaisille vieraille, se on niin uniikki ♥ Myös moskeijoissa tykkään vierailla, parhaimmillaan ovat aivan huikean kauniita rakennuksia, kuten esim. Abu Dhabin Sheikh Zayed -moskeija. Voisin jopa väittää maailman kauneimmaksi rakennukseksi, mutta nämä ovat toki mielipidekysymyksiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En oo kyllä Suomessa kirkoissa juurikaan käyny. Ne ei tunnu samalla tavalla erikoisilta ja avoimilta vierailua varten, kun ulkomailla.

   Delete
 11. Heh, kirkkoja! Niitä on tullut täällä Espanjassakin kuvattua melkein kyllästymiseen asti, jopa niin, etä Santiagon de Compostelan kuuluisa katedraali ei enää tehnyt minkäänlaista vaikutusta.
  Ihan mahtavaa reissua sinulle Brasiliaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, siellä on varmasti tosi upeita kirkkoja! Kiitos :)

   Delete
 12. Vanhat kirkot on kyllä ihan söpöjä. Vaikka niistä vähän ähkyn saattaa Euroopassa reissatessa helposti saada. :-p

  Oo, Brasilia! Oikein ihanaa matkaa! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kirkoissa päivittäin kyllä jaksais ravata. Kiitos!

   Delete
 13. Munkin tulee aina kuvailtua kirkkoja reissuilla, vaikken himouskovainen olekaan. Niiden historiallisuus on kiehtovaa ja arkkitehtuuri kaunista ja erilaista muihin rakennuksiin verrattuna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin, erilainen historiallisuus ja arkkitehtuuri kiehtoo kirkoissa.

   Delete
 14. Kirkot nyt ovat ... mutta Brasilian juttujasi jään odottamaan mielenkiinnolla, etenkin jos matkan luonteen takia niissä on noista kohteista enemmänkin kuin perusturistimatkoissa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Postausta on tulossa reissun jälkeen kolmesta eri kaupungista ja varmaan vähän muustakin :)

   Delete
 15. Hienon näköisiä kuvia. Itsekkin ateistina tykkään joskus käydä kirkoissa niiden arkkitehtuurin ja historian takia, mutta nämä käynnit ovat aina hyvin nopeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kyllä mullakin kirkkovierailut on nopeita pyrähdyksiä.

   Delete
 16. Itsekin tykkään matkoillani käydä kirkoissa. Jollain tavoin pidän niiden rauhasta. Venetsiassa otin oikein erityiseksi kohteeksi kirkot. No siellä tietysti on niin mahtavia kuuluisten maalareiden kuuluisia maalauksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirkkoihin mennessä yllättyy välillä, miten hiljaista niissä on! Kummasti katuhulina hiljenee heti sisälle päästyä :)

   Delete
 17. Kauniita kirkkoja, muakin kiinnostaa niiden historia ja arkkitehtuuri ja niinkuin edellä sanottiin, niin niissä on useimmiten ihanan rauhallista :) Mulla oli ihan sama juttu että koulussa ei paljon historia kiinnostanut mutta nyt opiskelisin sitä enemmän kuin mielellään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmi kyllä tosiaan toi, että niin harvoja kiinnostaa historia koulussa ja sit vanhemmiten se rupeis kiinnostaa.

   Delete
  2. Harmi kyllä tosiaan toi, että niin harvoja kiinnostaa historia koulussa ja sit vanhemmiten se rupeis kiinnostaa.

   Delete
 18. Ihanaa matkaa!

  Kirkot ovat mielenkiintoisia, ja kirkkohistoria etenkin. Harmittavan vähän ihmiset niitä vain arvostavat.

  ReplyDelete
 19. Kirkot kiinnostavat lähinnä juuri tuon arkkitehtuurin kautta, koska on usein vaikea käsittää miten varsinkin isot ja vanhemmat on saatu rakennettua ja aina koristeltua niin hienoiksi. Instagram ehdottomasti seurantaan, Brasilia kuulostaa upeelta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä käsittämätöntä, että miten isot ja koristeelliset kirkot on saatu tehtyä. On varmaan pari miestyövuotta mennyt..

   Delete
 20. Kirkot ovat tunnelmallisia, taiteellisia ja henkivät historiaa! Hieno aihe siis. Postauksenahan tämä jäi kyllä vähän tyngäksi, koska et kertonut kuvaamisistasi kirkoista enemmän...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puolitoista kuukautta reissun jälkeen ei kirkkojen tietoja ja historiaa muista enää millään, varsinkin kun näin monessa käytiin suunnittelematta, jolloin niistä ei oo voinu ettiä etukäteenkään tietoa.

   Delete