Sunday, 27 December 2015

Morro do Morenon vuori

Viimesen Vitória-postauksen kirjottaminen on vähän venähtänyt, sillä viimeaikoihin on mahtunu joulun lisäks paljon muutakin. Valmistuin yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta, mitä juhlittiin koko joulua edeltävä viikonloppu. Lisäks oon käyttäny aikaa myös töiden etsimiseen ja rentoutumiseen, mutta nyt on aika palata Brasilian pariin täällä blogissa! Tällä kertaa vuorossa on Morro do Moreno -niminen vuori, joka itseasiassa sijaitsee Vitórian naapurikaupungissa, Vila Velhassa. Paikalliset suositteli 274 metriä korkeelle vuorelle kiipeämistä ja yksi heistä lähti meidän mukaan patikkareissulle. Patikointi tehtiin biitsipäivän päätteeksi ennen auringonlaskua. Suunnattiin rannalta ostarille syömään, ostamaan vettä ja vaihtamaan vaatteet, minkä jälkeen edessä oli reilu 20 minuutin patikointi rinnettä ylös. Paikallinen kaveri oli etukäteen hirveen huolissaan meistä ja taispa luulla, ettei selvitä tollasesta matkasta. Ei tietenkään olla totuttu tollasessa reilun +35 asteen helteessä patikointiin. Sen huolehtimisen perusteella osasin kuitenkin kuvitella paljon pahempaa, mutta toi kapuaminen oli ihan hauskaa ja matkakin melko lyhyt. Huipulta avautuvat maisemat olis ollu rankemmankin kiipeämisen arvoset, kattokaa vaikka!
Kuvissa näkyvä silta on The Third Bridge, eli Brasilian toisiks suurin silta, joka ylitettiin bussilla aiemmin samana päivänä. Mielettömän kokonen ja muutenkin kivan näkönen silta, jota olis voinu jäädä katselemaan muiden upeiden maisemien ohessa vaikka koko illaks. Pianhan meidän piti kuitenkin palata alas, että ehditään ennen pimeää. 

Nyt, kun Vitórian kertomukset on saatu pakettiin, on seuraavina postausaiheina vuorossa Rio de Janeiro! Palailen niiden pariin lähipäivinä.

2 comments:

  1. Nättiä on! toivottavasti pääsis itse pian samoihin maisemiin! Riosta juttua odotellessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lähipäivinä tulee ensimmäinen Rio-postaus! :)

      Delete