Sunday, 3 January 2016

Cristo Redentor

Brasilian reissun kolmas ja viimeinen etappi oli Rio de Janeiro! Vietettiin Riossa viisi päivää ja ainoa ehdoton turistikohde jossa halusin käydä, oli Cristo Redentor, eli Jeesus-patsas. Suunnattiin siis sinne heti ensimmäisenä sellaisena päivänä, kun taivas oli selkeä.

Cristo Redentor -patsas on 38 metriä korkea ja se sijaitsee 710 metriä korkean Corcovadovuoren huipulla. Painoa pelkällä patsaalla on 700 tonnia ja se on nököttänyt valmiina paikoillaan jo vuodesta 1931. Jesse on yksi nykymaailman seitsemästä ihmeestä ja toinen, jolla oon päässy käymään. Ensimmäinen oli Kheopsin pyramidi vuosia sitten.

Sisäänpääsy Jeesus-patsaalle makso muistaakseni reilut 10 euroa ja hintaan kuului sisäänpääsyn lisäksi kuljetus metroasemalta Corcovadovuoren huipulle. Jo matkalla ylös näköalat oli huimat ja hihkuttiin innoissamme, kun nähtiin patsas edes vilaukselta. Pian oltiinkin huipulla. Minibussilta portaat ylös ja sitten jo oltiinkin Jessen juurella! Oltiin ihan mykistyneitä ja ihmeissämme, että oltiin oikeesti siellä. Maisemat oli niin upeat, ettei se tuntunut todelliselta. Mua ei edes korkeenpaikankammo vaivannu, kun en vissiin pystyny sisäistämään miten korkeella oltiin. Taidettiin mennä jo niin korkeelle, että se meni ihan käsittämättömäks mun kammolle. :D 
Tungosta oli totta kai, mutta onnistuttiin siitä huolimatta pääsemään hyville näköalapaikoille. Bongattiin muun muassa sokeritoppavuori, joka näkyy ylläolevan kuvan oikeessa ylälaidassa! Sinne mentiinkin sitten toisena päivänä ja vielä sokeritopallakin ihmettelin, miten korkeella Jeesus-patsas on. Sokeritoppavuori on nimittäin "vaan" puolet Corcovadovuoren korkeudesta. Koko loppureissun ajan bongailtiin Jeesus-patsasta ja sehän näky meidän hotellin kattoaltaaltakin. Helpotti muuten suunnistamista kummasti, kun oli edes yks kiintopiste, mikä näky melkein kaikkialle. 


Tavattiin muuten patsaalta lähtöä tehdessä brasilialainen tyttö, joka oli ollu Suomessa vaihdossa pari vuotta sitten. Hän oli kuullu meidän puhetta ja kysyi söpöllä suomellaan, että "oletteko suomalaisia?". Kertoi, ettei ollut tavannut suomalaisia ollenkaan vaihtoaikansa jälkeen! Tais siis olla aikamoinen sattuma, että törmättiin Brasiliassa kahteen suomalaisporukkaan ja tähän suomea vähän puhuvaan tyttöön, jos suomalaiset on niin hankalia löytää. :D

28 comments:

 1. Mah-ta-vat maisemat, ooohh!! Yksin ei näköjään tarvinut olla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maisemat oli todellakin henkeäsalpaavat, ei voi olla kun onnellinen että pääsi käymään tuolla. :)

   Delete
 2. On kyllä ehdottomasti sellainen paikka, jonka katsastaisin varmasti ensimmäisten joukossa jos Brasiliaan asti joskus pääsisin. Varmasti hieno. Ja kaupungin symboli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti kannattaa. Jos Rion lähettyvilläkään käy vierailematta Jeesus-patsaalla, on missannut paljon.

   Delete
 3. Ai että, luulin, että tämä patsas on Romeo ja Juliet (96) elokuvassa, mutta ei se ihan tää olekaan. Kuitenkin tuosta saakka olen halunnut tämän patsaan nähdä, ja nyt vielä enemmän, koska nuo maisemat ovat aivan käsittämättömät!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikähän patsas Romeossa ja Julissa on, en muista vaikka leffan oonkin nähny. Jos vaan on tilaisuus käydä Jeesus-patsaalla niin suosittelen lämpimästi sinne reissaamista :)

   Delete
 4. Upeat on kyllä maisemat. En tiedä miksi olin vaarma että tuo patsas olisi joku ihan megalomaanisen korkea, mutta aika vaatimattoman kokoinenhan tuo on. Toisaalta, niin taisi olla Jeesuskin :-) Mistä ne muuten ovat saaneet päähänsä pystyttää Jeesuksen vuortaan vartioimaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama homma, kuvittelin patsaan korkeammaksi mutten toisaalta tajunnut, että vuori on noin käsittämättömän korkea! Patsaalla on haluttu juhlistaa Brasilian satavuotista itsenäisyyttä, vaikkakin 10-vuotta kestäneiden rakennustöiden takia se myöhästyi juhlavuodesta yhdeksällä vuodella.

   Delete
 5. Olen käynyt Lissabonissa tuon Jeesus-patsaan kopiolla, joka on 10 metriä matalampi. Varsinainen ero on kuitenkin tuo sijainti. Corcovado ja maisema yli "maailman kauneimman kaupungin" on varmasti uskomattoman hieno. Hyvät kuvat, näkee hienosti miten korkealla ollaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpäs tiennytkään, että Lissabonin kopio on niinkin suuri. Maisemat oli kyllä henkeäsalpaavat. Kiitos :)

   Delete
 6. Aivan mielettömiä nuo maisemat, huh! Ja siellä oli näköjään muutama muukin reissulainen ;)

  ReplyDelete
 7. Tuonne kyllä kelpaisi joskus päästä! Aivan mahtavat maisemat, tykkään muutenkin näköalapaikoista :) En ole yhtään uskonnollinen ihminen, mutta ihailen silti monia uskonnollisia rakennelmia. Ne ovat niin upeita taideteoksia. Mäkin olisin kuvitellut tuon Jessen suuremmaksi, mutta ehkä noissa korkeuksissa pärjää jo tuollakin koolla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama täällä - vaikken uskonnollinen ookaan, niin ei ne uskonnon takia tehdyt rakennukset ja patsaat oo yhtään pöllömpiä! Tanskassakin kierreltiin kirkkoja, vaikkei kukaan meistä uskonnollinen ollukaan :)

   Delete
 8. Maisemat ovat kivat joo, mutta muuten en kyllä oikein arvostanut tuota paikkaa kun itse kävin. Ihan liikaa ihmisiä ja kauhea tungos, patsas on minusta paljon hienompi bongailtuna kauempaa. ^_^ Mulla tuo oli osana yhtä kaupunkikierrosta jonka otin hostellilta, joten menihän se nyt siinä, en kuitenkaan toista kertaa lähtisi. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aijaa! Meidän kaikkien mielestä toi oli todella eeppistä ja siistiä! Olis harmittanu todella, jos ois jääny väliin. En mäkään välttämättä uusiks lähtis, mut se johtuu ainoastaan siitä, et kun oon Jeesuksella nyt jo käyny niin ei uudestaan tarvii :D

   Delete
 9. Tuohan näyttää hienolta, muutama vuosi sitten kun olimme kaupungissa (ja tietysti myös tuolla), niin patsas oli telineiden ympäröimä ja oli vielä hiukan sumuakin. Eli onnittelut osumisesta paikalle oikeaan aikaan :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsi, olipas teillä huono tuuri! Me onneksi hoksattiin valita (ja valinnanvaraa oli!) selkeä päivä, jotta nähtiin patsas ja maisemat kunnolla :)

   Delete
 10. Rio on kyllä todella kaunis kaupunki, ja tuo patsas antaa koko kaupungille oman leimansa. Itsekin muistan olleeni innoissani kun sinne pääsin, mutta kamalasti olisi pitänyt hätistellä muita ihmisiä pois että olisi saanut parempia kuvia :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo selfieisiin ja muihin kuviin patsaan kans olis kyl kelvannu vähempikin ihmispaljous, kun joka puolelta tunki randomia kuvaan! :D

   Delete
 11. Mua niin harmittaa, että omat kuvat Riosta, tuoltakin, on otettu KERTAKÄYTTÖKAMERALLA. Reissusta jo kymmenen vuotta, mutta kamera sai uuden omistajan jo ekana iltana. Karnevaalikuvat kertsillä aika surkeita. Ah, se oli vielä filmikamera-aikaa suurelle osalle, minullekin. :)

  ReplyDelete
 12. Sinäänsä tuo patsas ei oikein kiinnosta, mutta on noi maisemat vaan niin mageet, että tuolla silti mielellään kävisi. Porukkaa varmasti on kuin pipoo!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pelkkien maisemien takiakin sinne kannattaa ehdottomasti mennä! :)

   Delete
 13. Jännittävästi eksoottinen tipi fotobombaa yhtä kuvista, taitaa olla jokin kiitäjä, mutten pistä päätäni pantiksi. Mutta siis, asiaan! Suomalaisilla on näpit syvällä Brasilian liejussa, enkä tiedä, mikä virallinen eli rahallinen syy tähän on, mutta epävirallisesti suomalaiset ovat tehneet kirjan Brasilian rannikkosademetsien linnustosta, jonka pitäisi olla runsasta ja nimenomaisesti keskittyen Rion ympäristöön. En muista tarkalleen, mutta taisivat mainita Sokeritoppavuoren erityisen antoisaksi tässä suhteessa. Mutta siis joo, suomalaisia pääsee pakoon vain jos on tietämätön suomalaisista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sokeritoppavuorestakin on tulossa postausta myöhemmin, jos asia kiinnostaa enemmän!

   Delete
 14. Taitaa olla suurimmalla osalla muillakin ensisijainen kohde Riossa. Jostain syystä en itse tarttunut aikoinani Lufthansan 399e tarjoukseen lennoista, kavereille kyllä kerroin ja ostivatkin :-D Joskus tuolla on käytävä, lähimmäksi patsasta päässyt Lissabonissa :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se taitaa olla ja syystä. Olipa halvat lennot, tollasia ei päivittäin tulekaan vastaan!

   Delete