Tuesday, 5 January 2016

Maisemat Hotel Granadasta Rioon

Rio de Janeirossa yövyttiin neljän tähden hotellissa, joka tuntu niin luksukselta halpojen, huonompien hotellien jälkeen. Hotelli oli keskustassa sijaitseva Hotel Granada, josta pääsi kätevästi metroasemalle ja Escadaria Selarónin portaille. Myöskään se fakta ei ollu yhtään hassumpi, että meillä oli uima-allas ekaa kertaa reissun aikana ja vieläpä kattoallas!
Nautittiin hotellista täysillä, sillä kaikki tuntu niin luksukselta aiempien hotellien jälkeen. Aamupalapöydät notku vaihtoehdoista, huoneet oli mukavat, sängyt pehmeet ja hotellin ravintolakin suhteellisen edullinen ja ruoka hyvää! Se tonnikalasalaatti, nam. Vaikka valitsen yleensä ennemmin edullisen, vähän huonomman hotellin, ei välillä haittaa yhtään yöpyä paremmassa hotellissa. Onneks tämäkin hotelli sattu olemaan hyvässä tarjouksessa, eikä olis saatu huonompaakaan hotellia paljon halvemmalla Riosta. Lämpimissä paikoissa myös uima-allas on mulle aikalailla ehdoton kriteeri hotellia valitessa.

Maisemat katolta oli huikeet ja sijaitsihan siellä uima-altaan vieressä kuntosalikin, jossa sain aikaseks jopa käydä pari kertaa viiden päivän aikana! Salista tai huoneista mulla ei oo kunnon kuvia, sillä otin huonekuvat huonossa valaistuksessa ja salille en kameraa kantanut mukaan. Onneks maisemista kuvia löytyy. :) Koittakaapa muuten bongata Jeesus-patsas osasta kuvia, sehän siis löytyy korkeimman vuoren huipulta esimerkiks kolmannesta kuvasta!Riosta yleisesti sen verran, että metrolla liikkuminen on edullista ja helppoa. Lentokentältä keskustaan tullessa taksimatka kannattaa ostaa jo terminaalista löytyvästä kiskasta. Hintatason ruuassa ja ostoksissa koin samaks kun muuallakin Brasiliassa, eli vähän Suomea edullisemmaks. Vaikka meitä oltiin etukäteen peloteltu varsinkin Rion vaarallisuudesta, ei me koettu kaupunkia ahdistavaksi vaikka liikuttiinkin enimmäkseen neljän tytön porukalla. Pimeellä ei olis huvittanut juuri kauppaa pidemmälle hotellista poistua ja eihän meidän suuri poppoo ihan ongelmittakaan selvinnyt. Meidän 16 hengen porukasta kaksi joutu ryöstön kohteeksi, mutta onneksi he selvisivät naarmuitta. Toiselta lähti vähän käteistä yksin, pimeällä kujalla ollessa ja toiselta kaulakoru keskellä päivää pienellä porukalla liikkuessa. 

Oon kuitenkin yhä sitä mieltä, että omalla varovaisuudella riskit voi vähentää pieneksi. Suurella osalla meistä oli käytössä vaatteiden alla pidettävät rahapussukat ja ylimääräinen omaisuus oli hotellihuoneiden kassakaapeissa. Mä jätin suosiolla suuret korut pois, sillä vaikkei ne arvokkaita oliskaan, voi ne houkutella hämäräveikkoja. Lisäks välttelin puhelimen kanniskelua ja lompakon ja laukun kaivelua julkisilla paikoilla. Lisäks mulla oli pokkari mukana järjestelmäkameran sijaan. 

Ootko ikinä joutunu todistamaan tai kokemaan ryöstöä? Mitkä on sun parhaat vinkit, joilla itsestä ja omaisuudesta pidetään huolta?

No comments:

Post a Comment