Wednesday, 31 August 2016

Budan linna

Budapestissä meidän majoitus oli ihan Budan linnan vieressä; parvekkeelta näkyi linnan korkeimmat tornit. Voin kyllä suositella tuota B&B:tä - hintalaatu-suhde oli oikein loistava ja sijainti aikalailla ihanteellinen. 

B&B:ltä matkaa linnalle tuli noin 200 metriä. Mun mielestä koko systeemi oli vaikuttavampi ylhäältä linnasta, kuin alhaalta katsottuna, vaikka aika megalomaaninen toi ihan alhaaltakin on. Koska meidän matka oli niin lyhyt, käytiin me linnassa kahtena eri päivänä, tunti-pari kerrallaan. 


Budan linnaan ei ole sisäänpääsymaksua. Meidän vierailun aikaan osissa linnan aluetta oli Festival of Folk Arts -tapahtuma, jonne oli erillinen sisäänpääsymaksu. Tapahtuma pidettiin ainoastaan pienessä osassa, alueen reunamilla, joten ei varmaankaan menetetty paljoa, kun ne alueet jäi näkemättä. Linnan alueella ja lähiseudulla kiertelyyn kannattaa kyllä varata kunnolla aikaa, sillä sieltä löytyy itse linnan ja näköalojen lisäks mielenkiintosia kujia ja upeita rakennuksia. Lähistöllä näkyi olevan myös Jamie Oliverin ravintola. Myös alueen kojuissa myytävä jäätelö oli törkeen hyvää, söin kolme jätskiä toisella kerralla, kun käytiin linnalla. :D Tosin hyvää se kyllä oli koko Budapestissä, vahva suositus!Meidän viimenen kokonainen päivä Budapestissä oli Unkarin kansallispäivä. Se oli näemmä aika iso juttu, sillä kaikki kaupat oli kiinni, osa julkisesta liikenteestä ei kulkenut ja kaiken päätteeks illalla järjestettiin puolen tunnin mittanen ilotulitus, joka ammuttiin Gellertin vuorelta ja kahdelta sillalta. Me päädyttiin katsomaan ilotulitusta linnan kaiteilla istuen, melko eeppinen kokemus.

Tätä ei kannata missata, linnaa ei voi muuta kuin tuijottaa haavi auki ja aikamoiset Disney-vibatkin on taattuja!

No comments:

Post a Comment