Wednesday, 16 August 2017

Vanha tulitikkutehdas - hylätty rakennus Tampereella

Tampereelta löytyy yksi hienoimmista hylätyistä rakennuksista, joissa oon käyny. Vanha tulitikkutehdas on Särkänniemen lähellä, uuden rantatunnelin vieressä ja se näkyy rantatielle, joten kovin hankala tänne ei oo suunnistaa.

Tehdas on ollut toiminnassa vuosina 1926-1975, jolloin tulitikkujen valmistuksessa käytetyt tukit on tuotu uittamalla tehtaan varastoalueelle. Tehtaan lopetettua toimintansa on rakennuksessa toiminut Autotalo Pekka Mäkinen, mutta nyt tehdas on ollut vuosia tyhjillään ja se on täyttynyt graffiteilla. Vanha tulitikkutehdas on valokuvaajien suosiossa ja onpa siellä kuvattu myös lempibändini musavideo!
Samalla kertaa, kun käytiin vanhassa tulitikkutehtaassa, käytiin myös toisessa hylätyssä paikassa Tampereella. Siitä on tulossa postausta myöhemmin!

Kiinnostaako hylätyt rakennukset? Tiesitkö vanhasta tulitikkutehtaasta entuudestaan?

6 comments:

 1. Tuo on kyllä kiva paikka! Itekin siellä tullut käytyä tutkimassa ja valokuvailemassa. :) Pitäisi käydä uudestaankin, varmaan maalaukset jo vaihtunu viime kerrasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kyllä käydä, ne graffitit vaihtuu tosi tiuhaan tahtiin!

   Delete
 2. Siis niin hienon näköinen paikka! En ole koskaan tuolla käynyt, mutta tosi monesta blogista on tullut kuvia ihasteltua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä hieno paikka, suosittelen käymään, jos vaan mahdollisuus tarjoutuu :)

   Delete
 3. Tulitikkutehdas on kyllä upea paikka! :) Tullut useamman kerran vierailtua, näin Tamperelaisena! Tuntuu jo valmiiksi pahalta, jos ne oikeasti meinaavat sen jyrätä kerrostalojen alta :( Siispä pitääkin ainakin vielä kerran tänä kesänä päästä sinne kuvailemaan! :)
  Niin ja hei, olipas kiva löytää sattumalta Facebookin kautta sun blogi! Muidenkin Tamperelaisten blogeja on aina yhtä kiva lueskella! <3

  www.hennam.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mä kans oon miettiny, että mitenhän kauan se vielä pysyy pystyssä, ihme jos ei lähivuosina jyrätä koko rakennusta. Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa takaisinkin lueskelemaan! :)

   Delete