Saturday, 16 December 2017

Matkailuaakkoseni

Monissa matkailublogeissa on kiertänyt postaus, jossa listataan itselle tärkeitä, matkustamiseen liittyviä asioita aakkosittain. Tällaset postaukset on ollu hauskoja tapoja kartoittaa omia matkustamistapoja ja -mieltymyksiä, minkä vuoksi ajattelin itsekin listata omat aakkoseni.

A: Aurinko
Yks suurimmista tekijöistä matkakohdetta valittaessa. Haluan kohteelta lämpöä ja auringonpaistetta! Toki esimerkiks alkukevään ja loppusyksyn kaupunkilomakohteet on monesti vilposia ja harmaita, mutta varsinkin talvella aurinkoiset kohteet on niitä ykkösiä. B: Brasilia
Mun eka kaukokohde, jossa vietettiin kolme viikkoa kolmessa eri kaupungissa. Matka tehtiin opiskelijaporukalla juuri ennen valmistumista meidän kansainvälistä loppunäyttöä varten. Varsinkin Salvador da Bahian kaupunki vei mun sydämen!

C: Cuba
Seuraava kaukomatka suuntautuu Kuubaan helmikuussa ja tästä oon niin täpinöissäni. Samalla tää on myös eka yhteinen matka yhden mun parhaimman kaverin kanssa.

D: Dobrich
Bulgariassa Varnan lähellä sijaitseva kaupunki, jossa asuin neljä kuukautta opiskelijavaihtoani viettäen keväällä 2015. Bulgariassa tuli matkusteltua jonkun verran, mutta näin jälkikäteen harmittaa, etten matkustellut enemmän varsinkin maan sisällä. 

E: Elekieli
Toimii monessa tilanteessa ja auttaa kummasti myös huonommin englantia puhuvien kanssa sekä silloin, kun itselle tulee blackout.

F: Fiji
Yks niistä paikoista, jonne haluan ihan älyttömän paljon päästä!

G: Gibraltarinsalmi
Monen vuoden takaisella Fuengirolan reissulla tehtiin myös retki Ison-Britannian Gibraltarille, joka oli kyllä mielenkiintoinen paikka. Täällä voi bongata erikoista kasvillisuutta ja apinoita. H: Hauvat
Kulkukoirat <3 Viimeisimmällä Kreetan reissulla meidän hotellilla asustanut entinen kulkukoira vei meidän kummankin sydämet täysin ja mua harmittaa vieläkin niin paljon, ettei me voitu ottaa sitä meidän mukaan.
I: Islanti
Lähiaikoina oon haaveillut Islantiin matkustamisesta jatkuvasti. Oon käynyt maassa kerran vuonna 2014, jolloin kierrettiin kultainen kierros ja koluttiin Reykjavik läpikotaisin, mutta nyt haluaisin lähteä pohjoisempaan ja päästä oikeisiin kuumiin lähteisiin. Just eilen myös sain loppuun Islantiin sijoittuvan kirjan, Michael Ridpathin 66 astetta pohjoista leveyttä, joka ei ainakaan helpottanut tätä Islanti-vimmaa.. 

J: Jännitys
Matkalle lähtö jännittää aina vähän, mutta eniten jännitystä mussa aiheuttaa se, ehdinkö mahdolliselle jatkolennolle ja millaista kohteessa oikeesti onkaan. K: Kreikka
Yks mun ja poikaystävän lempparimaista, jonne ollaan tehty kolme reissua yhdessä, kaikki Kreetalle. Manner-Kreikka on vielä korkkaamatta ja myös muut saaret kuin Kreeta, joten oikeastaan ei tiedetä maasta vielä mitään, mutta se on silti yks lemppareista. :D Haaveissa on toteuttaa lähivuosina saarihyppely ja käydä myös Ateenassa. Ihana ilmasto, mukavia ihmisiä, aivan tajuttoman hyvää ruokaa ja upeita maisemia ja rantoja, joten mikäs siellä lomaillessa. Iso suositus!

L: Loma
Matkustaminen on lomaa töistä ja lomaa arjesta. Vaikkei matkalla ollessa pelkästään löhötäkään aurinkotuolissa ja kitata kaljaa 24/7 (vaikka tulee niitäkin tehtyä), käy myös aktiivinen matkustaminen lomailusta.

M: Makedonia

En tiedä, mikä hinku mulla on tullut Makedoniaan, mutta kai se jäi kaivertamaan vaihtoajoista, jollon ei hölmönä tullut käytyä Bulgarian naapurissa.. N: Nössö
En halua matkustaa vaarallisiin paikkoihin tai ottaa suuria riskejä. Pelkään myös korkeita paikkoja, minkä takia moniin paikkoihin on hankala tai jopa mahdoton mennä. Esimerkiks Sokeritoppavuoren kaapelihissit Rio de Janeirossa aiheutti sydämentykytyksiä ja melkein lamaannuin kauhusta. Onneks maisemat oli sen arvoiset!

O: Odottaminen
Matkan odotus on kivaa, mutta piinaavaa. Aina pitää olla vähintään yksi reissu varattuna, tai muuten elämästä ei tuu yhtään mitään. Lennon odottelu sen sijaan on yks tylsimmistä asioista, mitä tiedän. 

P: Portugali
Odotan kieli pitkällä, että poikaystävän juoksutiimin tyypit sais päätettyä kevään harjoitusleirin ajankohdan, jotta mäkin pääsisin varailemaan lentoja maahan, jossa en ookaan aiemmin käynyt!

Q: Qatar
Maa, jonka keksin tähän pakon edessä ja johon ei ole sen kummempaa hinkua matkustaa. 
R: Romania
Ensimmäinen matkakohde vaihdossa. Bukarestiin ja Brasoviin suuntautunut reissu avasi silmiä paljon ja romutti mun ennakkoluulot Romaniasta täysin. Draculan linna oli ihan mieletöntä nähdä ja yllätyin Bukarestin kauneudesta totaalisesti. Kaupungissa on muuten paljon tyylikkäitä ihmisiä ja lifestylebloggaajia!

S: Savo
Yleisin matkustuskohde, jonne matkaan noin kerran kuussa porukoiden luo. Savo on koti ja just tänään naureskelin savolaiselle sanonnalle, "liian paljon hyvvee on ihanoo", haha!

T: Tsatsiki
Jumalten ruokaa. Kreikkalainen tsatsiki on taivaallista, itsetehty tulee hyvänä kakkosena ja kaupasta ostettu kolmosena. Tulee syötyä paljon falafelin kanssa. U: Unawatuna
Helmikuussa oltiin siskon kanssa Sri Lankassa, jossa meidän ensimmäinen kohde, Unawatuna oli suhteellisen suurista turistimääristään huolimatta niin aidon ja sympaattisen tuntuinen paikka. Unawatunasta löytyy myös upea ranta ja sieltä oli helppo tehdä päiväretkiä eri paikkoihin, kuten Yalan safarille ja Gallen kaupunkiin. V: Vitória
Brasilialainen kaupunki, jossa tutustuttiin mielettömiin paikallisiin opiskelijoihin! Vitóriassa söin myös yhdet elämäni parhaista ruuista paikallisessa tapiocapaikassa. Samasta ravintolasta sai myös taivaallisia tuorepuristettuja mehuja.

W: Wien
Kaupunki, joka kiinnostaa kovasti vaikkapa lyhyen viikonloppumatkan kohteeksi. 

X: Xylitol
Tylsä, mutta niin mulle sopiva valinta X:n kohdalle! Oon purkan suurkuluttaja ja vaihtoon mennessäkin mulla oli monta pussillista Xylitol-purkkaa mukana ja taisinpa välissä Suomessa käydessä hamstrata lisää. :D Ihan kamalaa, jos loppuu kesken matkan. 

Y: Ystävä
Matkustan mieluiten hyvän ystävän tai poikaystävän kanssa, myös sisko ja vanhemmat on hyvää matkustusseuraa, sillä toisten tavat tunnetaan niin hyvin, ettei matkalla tule ikäviä yllätyksiä.Z: Zara
Suomessa ei tule käytyä Zarassa lähes koskaan, mutta reissussa lähes aina jos sellaisen näkee. Etenkin Kreetalla Zarat on ihan eri hintaluokissa kuin Suomessa ja valikoima muutenkin mielenkiintoisempi. Tää kuvan ihana mekko on sieltä ostettu <3

Å: Åre
Näiden reilun kuuden vuoden yhdessäolon aikana oon kuullut useamman kuin pari kertaa poikaystävältä, miten kiva hänen lapsuudenaikainen laskettelureissunsa Åreen oli. 

Ä: Äiti
Todennäköinen syypää mun matkakuumeen alkuun. 

Ö: Ötökät
Vaikken pelkääkään hämähäkkejä tai muita ötököitä, tulee reissatessa välillä sellaisia örkkejä vastaan, että melkein taju lähtee kauhusta. Useimmiten ne tulee päästeltyä päiviltä kengänpohjalla tai lehdellä ja monta kertaa oon myös joutunut pelastamaan ampiaisia pelkäävän poikaystävän. 

4 comments:

 1. Minuakin kiinnostaisi Rio ja Kreeta. Kreikassa on tullut käytyä risteilyn muodossa. Sardiniassa oli myös kulkukoira joka asui hotellissa. Hyvä että paikalliset kuitenkin huolehtivat kulkukoirista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kreetalle saa vuosittain loppukesästä edullisia valmismatkoja, joita kannattaa hyödyntää! Sardinia ja Kreikan risteily kuulostaa ihanalta :)

   Delete
 2. Tää oli kiva postaus, voisin itekin tehdä tän! :D Liityin lukijaksi, kun oon kyllä käyny kurkkimassa ton bloggaajaryhmän kautta aina välillä sun postauksia, mutta nyt vihdoin pääsin lukeen näitä ihan rauhassa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on kyllä hauska lukea ja tehdä. :) Tervetuloa mukaan seurailemaan!

   Delete