Thursday, 11 January 2018

Matkustussuunnitelmat 2018

Kun viimeksi käytiin läpi kaikki vuoden 2017 reissut, on nyt vuorossa alkaneen vuoden matkasuunnitelmat niin jo varmistuneiden, kuin myös vasta suunnittelu-/haaveiluasteella olevien matkojen osalta. Toivottavasti tänä vuonna kaikki matkustussuunnitelmat toteutuu ja mukaan mahtuu myös sellaisia reissuja, joita en vielä tässä vaiheessa vuotta oo osannut suunnitella.

Varmistuneet

Tammikuu: Budapest ja Bratislava
Heti ensi viikolla koittaa vuoden ensimmäinen matka, kun lähden mukaan poikaystävän työreissulle Budapestiin pidennetyksi viikonlopuksi. Yksi päivä hänellä menee palaverin merkeissä, jolloin ajattelin käydä Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa joko junalla tai bussilla. Budapestissä ollaan käyty kertaalleen aiemmin kesällä 2016, jolloin ehdittiin kiertää kaupunkia ristiin ja rastiin, joten sen vuoksi ajattelin mahduttaa kolmeen päivään myös uuden kaupungin ja maan. 
Helmikuu: Kuuba
Pari viikkoa Budapestistä paluun jälkeen lähdetään kaverin kanssa Kuubaan reiluksi viikoksi. Yövytään Trinidadissa ja Havannassa, joista tehdään sitten mahdollisesti päiväretkiä muualle. Tällä hetkellä turistikortit on haussa ja osa suunnitelmista vielä vähän auki, mutta aivan varmasti tulee olemaan mielettömän hauska reissu. Ollaan muuten tunnettu Eleonooran kanssa yli 11 vuotta, mutta tämä on vasta meidän ensimmäinen yhteinen matka! Suunnitteluasteella 

Huhtikuu: Portugali
Todennäköisesti tänäkin vuonna Henri lähtee Portugaliin leirille ja tällä kertaa ajattelin matkustaa sinne osaksi aikaa mukaan. Leiri järjestetään lähellä Espanjan rajaa maan eteläosassa Monte Gordossa, mutta suunnittelin ottavani menolennon Lissaboniin, jossa viettäisin päivän verran aikaa ennen Monte Gordoon suuntaamista. Sopivat lennotkin on jo katsottu kummallekin, mutta odotellaan vielä varmistusta muilta leirille lähtijöiltä ennen niiden varaamista.

Elokuu: Kroatia
Jo viime vuonna meidän oli tarkoitus matkustaa Kroatiaan, mutta lentojen hinnat oli noussut tähtitieteellisiksi siinä vaiheessa, kun me mattimyöhäiset vihdoin oltiin varaamassa reissua. Kroatian sijaan päädyttiin Kreetalle. Tälle vuodelle Kroatian reissu sopis elokuun alkuun, joka tietenkin on pahiten turistien kansoittamaa aikaa Kroatissa, mutta minkäs teet kun Henrin kisakausi on mitä on. Lentoja ja majoitusta oon jo katsellut, mutta näiden varaamiseen odotan nyt lähinnä Henrin aamenta. :DHaaveiluasteella

Tällä viikolla ruettiin kaverin kanssa puhumaan siitä, miten voitais matkustaa jossain vaiheessa kevättä esimerkiks Amsterdamiin ja tehdä sieltä reissu Belgian Antwerpeniin. Nyt siis lähinnä odotellaan hyvää lentotarjousta, joka sopis kummankin kalenteriin.Lisäks haaveissa on tehdä syksyllä tai alkutalvesta reissu jonnekin lämpöiseen ja mahdollisesti vielä jokunen kaupunkireissu. Voi myös olla, että tänä vuonna teen vaihdon jälkeen ensimmäisen reissun yksin. Vietin vaihdossa niin paljon aikaa yksin, että ehdin kyllästyä siihen, mutta tuntuu, että nyt aika vois olla kypsä kokeilla pitkästä aikaa yksinmatkustelua. Tämän vuoden matkustusmäärä riippuu myös paljon siitä, jatkanko työssäni nykyisellä sopimuksella vai tuleeko siihen jotain muutoksia, jotka voivat hankaloittaa omien aikataulujen sumplimista. 

2 comments:

  1. Kivoja suunnitelmia teillä! :) toivottavasti ne toteutuu ja ne sujuvat hyvin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, eikös vaan kuulosta mukavilta :) suunnitelmat etenee, sillä tän postauksen julkaisun jälkeen on Kroatian matka varattu!

      Delete