Thursday, 5 April 2018

Ratsastusreissu vesiputouksille kuubalaisittain

Trinidadissa haluttiin ehdottomasti käydä läheisillä vesiputouksilla, joten heti perille päästyä varattiin ratsastusreissu Javiran vesiputouksille. Mulla oli sellainen virheellinen mielikuva, että ratsastus kestäisi vain joitain minuutteja ja se olisi viimeinen osio matkasta. Ratsastusnoviisina sain kyllä järkyttyä melko lailla, kun selvisi, että päivän aikana hevosen selässä istuttiin yhteensä kolmisen tuntia eikä kypäristä ollut puhettakaan.. Opastus koostui siitä, että oppaamme sääti jalustat sopivalle korkeudelle ja kertoi, miten hevosen saa menemään jompaan kumpaan suuntaan tai hidastamaan vauhtia. Olin istunu hevosen selässä vain pari kertaa aiemmin ja niinäkin kertoina pollea oli talutettu tasaisella tiellä, eikä ravattu menemään epätasaisessa maastossa. En siis todellakaan oo ikinä ollu mikään heppatyttö ja hevoset onkin yks niistä harvoista eläinlajeista, joista en suuremmin välitä. Varmaan sanomattakin selvää, että jännitti hiukkasen ja olin liikkeelle lähtiessä vakuuttunut siitä, että kuolen tai vähintään katkon luun hepan selästä tippuessani. 

Matka sujui kuitenkin yllättävän hyvin ja osasin jopa nauttia epätasaisesta kyydistä. Jalat ja ahteri oli kyllä kovilla ja sainpa nilkkaan jalustan hiertämän märkivän haavan, joka ei ihme kyllä tulehtunut pahemmin. En muuten suosittele käsidesiä edes ensiavuksi haavaa puhdistaessa, sattui aivan perkuleesti. Kärsimys oli kuitenkin pientä verrattuna siihen, millaisten maisemien keskellä matkaa taitettiin ja miten hauskaa meidän viiden hengen + oppaan seurueella oli, kun hevoset ravas vuorollaan muiden eteen kilpaillen etummaisen paikasta. Ehkä tän jälkeen koen oloni vähän luontevammaks hevosten lähellä, mutta ei musta kyllä heppatyttöä tekemälläkään saa.  Kuvat minusta: Eleonoora

Kuten kuvista näkee, oli paikalla muitakin turisteja ja löytyipä sieltä myös palveluita pienen juomakojun verran. Toivoin rauhallisempaa ja hiljaisempaa paikkaa, enkä palveluitakaan olisi tarvinnut, mutta tietysti turistikaudella ja Kuuban kasvattaessa jatkuvasti suosiotaan ei muuta voi odottaa. Syrjäisemmiltä seuduilta hiljaisempia ja varmasti upeampiakin vesiputouksia varmasti löytyy, mutta oppaan saaminen näihin onkin sitten hankalampaa. Trinidad on kuitenkin yksi Kuuban suosituimmista kohteista, joten ei ihme, että myös siellä tarjolla olevat aktiviteetit ovat suosittuja. Turistimäärästä ja melusta huolimatta vesiputous oli ehdottomasti vaivan arvoinen. Kylmässä vedessä vesiputouksen alla uiminen ja luoliin kurkkiminen tuntui ihanalta ratsastuksen jälkeen ja onneks paikanpäällä oli mukavasti aikaa ennen paluumatkalle lähtöä. Reissuun kului kaikkineen viitisen tuntia ja opastuksia saa varattua monista eri paikoista kaupungilta ja myös majapaikoista. 

No comments:

Post a Comment