Monday, 26 March 2018

Kaunis, turistien täyttämä Trinidad

Havannan jälkeen meidän oli aika suunnata kuvankauniiseen Trinidadin kaupunkiin neljän tunnin ajomatkan päähän. Matkaa suunnitellessa kyselimme Facebookin matkabloggaajien ryhmässä vinkkejä siihen, minne Kuubassa kannattaa mennä pääkaupungin ohella ja kaikki suosittelivat Trinidadia, joten pakkohan se oli valita kohteeksi.

Kaupunki on syystä suositeltu, sillä se on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista ja arvatenkin upea historiallisine rakennuksineen. Trinidadissa on sellaista aitoa fiilistä ja kuubalaista meininkiä mitä haimmekin, mutta myös julmetusti turisteja. Ravintolat ja kaupat oli kaikki täysin turisteille suunnattuja ja tuli kaduilla enimmäkseen turisteja vastaan. Osa yöpyi kaupungissa, mutta iso osa oli myös päiväretkellä Havannasta, joten iltaisin päiväretkeläisten poistuttua hiljeni kadutkin hieman aina siihen asti, että iltamenot alkoi. Kaupunki tuntui muuten tosi turvalliselta ja iltaisin keskustan ulkopuolella sopivan uinuvalta, joten käytiin yhtenä iltana vähän ulkonakin kittaamassa keskusaukion parin euron piña coladoja ja kuuntelemassa livemusaa. Trinidadissa kannattaa ehdottomasti olla joku ilta ulkona vähän pidempään ja käydä kattomassa paikallista menoa kun salsabändit alkaa soittaa keskusaukion portaiden yläpäässä.


Turrejen määrä otti välillä päähän, mutta toisaalta siihen on syynsä, miksi kaikki haluavat nähdä kaupungin. Tilaa kuitenkin löytyy kaikille, eikä muita turisteja sentään joutunut väistelemään. Turistimäärässä on tietysti hyvätkin puolet, kuten se, että palveluita, kuten retkiä ja ravintoloita ei tarvitse hakemalla hakea. Trinidadista käsin kannattaa muuten käydä ainakin vesiputouksilla ja läheisellä rannalla, joista kirjoittelen lisää myöhemmin. Myös keskustan ulkopuolelle meno vähensi väkijoukkoja kummasti ja kadut olivat monesti melkein autiot majapaikkaamme lähestyessä, joka sijaitsi vain hieman keskustan ulkopuolella.

Lue myös tämä: Hyvä tietää ennen Kuubaan matkustamista

No comments:

Post a Comment