Wednesday, 7 March 2018

Rannalle Havannasta

Kuuban matkaa ja varsinkin matkan Havannan osuutta suunnitellessa etsin kuumeisesti tietoa Havannan rannoista, sillä jokaisella lämpimään maahan suuntautuvalla reissulla on pakko päästä biitsille - elänhän auringosta. Kaupunkialueelta ei rantoja ymmärrettävästi löydy, mutta 18km päässä keskustasta sijaitsee Playas del Esten lähes 10 kilometriä pitkä ranta. Playas del Este  jakautuu moniin pienempiin rantoihin, joista me suunnattiin Santa Maria del Mariin. 
Aluksi meillä oli suunnitelmissa ottaa rannalle Parque Centralista lähtevä bussi, mutta pitkä jono katkaistiin juuri meidän edestä bussin täytyttyä. Yli puolen tunnin seisoskelu paahtavassa auringossa seuraavaa bussia venaillen ei houkutellut, joten napattiin taksi tsekkiläisen pariskunnan kanssa. Neljän hengen jakaessa taksaa taksi tuli jopa vähän halvemmaksi, kuin linja-auto. Päädyttiin sopimaan heidän kanssaan myös paluukyydin jakaminen.

Santa Maria del Mar on suosituimpia Playas del Esten rannoista, mutta pitkä rantaviiva takaa sen, että jokaiselle löytyy omaa rauhaa. Me ei haluttu vuokrata rantatuoleja, joten tilaa paljaalla hietikolla oli oikein hyvin ja kuuloetäisyyden päässä ei muita ihmisiä ollutkaan. Rannalla on peruspalvelut, kuten parkkipaikan ja bussipysäkin luona oleva ravintola, joka yllätti kohtuullisella hintatasollaan ja makoisilla piña coladoilla. Samasta ravintolasta tulee muuten pienen rantabaarin ruuat, mutta melkein tuplahintaisina, joten kannattaa suosiolla kävellä lyhyt matka ravintolaan, missä pääsee samalla käymään ainoassa rannalta löytämässämme vessassa. Myös kookoksien, sipsien ja muun syötävän kaupittelijoita kierteli rannalla, mutta kukaan ei tullut tuputtamaan mitään, mikä oli ihanaa. Hengenpelastaja kävi varoittelemassa vedessä lymyävistä meduusoista, mutta muuten saatiin olla rauhassa. Ainoa ongelma rannalla olikin hulluna tuulessa lentelevä hiekka, joka ei lähtenyt päänahasta ja iholta edes parin pesun jälkeen.. Kaupungillakin päivä tuntui poikkeuksellisen tuuliselta, mutta rannalla ei suojaa ollut ollenkaan. Siitä huolimatta päivä rannalla kookosta imeskellen teki niin hyvää! Kuva minusta: Eleonoora

No comments:

Post a Comment