Thursday, 9 August 2018

Juoksijan mukana Monte Gordon leirillä

Huhtikuussa olin Portugalin Monte Gordossa siellä harjoitusleirillä olleen juoksijapoikaystävän kanssa. Henri oli siellä parisen viikkoa ja itse lensin paikalle leirin toiseksi puolikkaaksi Lissabonin kautta. Tällä kertaa harjoitusleiri meni varsinaisen juoksun osalta vähän plörinäksi jalkaongelmien takia, mutta pääsi Henri treenailemaan kaikkea muuta ja lepäilemään arjen keskeltä. Monte Gordo on suosittu urheilijoiden keskuudessa hyvien harjoituspuitteiden ja sään vuoksi, mutta tällä kertaa huhtikuussa ei ollut treeninkään kannalta parhaat mahdolliset kelit. Epävakaiden kelien vuoksi Henrin juoksutiimi keskustelikin jo leirillä mahdollisuuksista löytää sopivia leiripaikkoja jostain, jossa olisi varmemmin urheilijoille suotuisat säät. Muakin viileä ja sateinen keli tietysti harmitti, mutta yritin ottaa tän reissun puhtaasti lepäilyn kannalta. 

Muutamana päivänä päästiin nauttimaan auringosta altaalla, mutta sielläkin oli kyllä tarpeen etsiä suojaa tuulelta. Olin etukäteen ajatellut käyväni ainakin reissulla Espanjan puolella, sillä rajalle on matkaa vain muutamia kilometrejä, mutta retkipäiväksi kaavailemanani päivänä satoi vettä huolella, joten päätin jättää sen välistä. Monte Gordo on urheilijoiden lisäksi lähinnä eläkeläisten suosiossa, eikä siellä varsinkaan sateisella säällä ole paljoa tekemistä, vaikka kaupunki kasvaakin koko ajan turismin myötä. Huolimatta siitä, ettei Henri päässytkään juoksemaan, oli korvaavia treenejä yleensä pari per päivä, joten yhteiselle tekemiselle ei hirveämmin aikaa jäänyt. Jalkaongelmien vuoksi peruttiin myös etukäteen lepopäivälle suunniteltu retki Benagilin luoliin, sillä ei ollut mitään järkeä rasittaa jalkaa huvikseen. Reissu meni tosiaan mun osalta enimmäkseen nenä kiinni kirjassa ja nukkuessa aina silloin, kun ei ollut allaskelit. :D Kävin myös päiväseltään lähikaupunki Farossa, joka olikin Lissabonista tulon jälkeen ehdottomasti koko reissun aktiivisin päivä. 


Aurinko- tai urheilulomalle Monte Gordo tarjoaa varmasti mitä parhaimmat puitteet, mutta muissa tapauksissa en siellä viettäisi päivää pidempään aikaa. Mikäli Monte Gordoon kuitenkin päätyy ja haluaa nähdä muutakin, pääsee sieltä helposti esimerkiksi pyörä+lautta -yhdistelmällä Espanjan puolelle ja junalla Faroon tai Taviraan, jossa osa juoksijaporukasta kävikin. 

No comments:

Post a Comment