Tuesday, 11 December 2018

Mainettaan parempi Budva

Ennen Montenegron reissua luin paljon Budvaa koskevia negatiivisia kommentteja ja blogipostauksia, joissa kerrottiin ettei Budvassa ole mitään näkemistä tai tekemistä. Haluttiin kuitenkin itse todeta, millainen paikka Budva oikein on ja valintaan vaikutti toki sekin, että ensimmäinen tukikohtamme Kotor oli mukavan lähellä Budvaa. Epäilin jo ennen matkaa, joskohan kaupunki ei kuitenkaan olisi niin mitäänsanomaton kuin on väitetty ja myös ensikohtaaminen meidän hotellin ystävällisen ja avuliaan omistajan kanssa laittoi epäilemään näitä väitteitä. Tavaroiden hotellille jätön jälkeen käveltiin keskustan ja kauniin vanhan kaupungin läpi rannalle nauttimaan reissun todennäköisesti viimeisistä auringonsäteistä, sillä viimeisille päiville oli luvattu pilvistä ja viileämpää keliä. Budva Old Town Beach on vanhan kaupungin kupeessa oleva pieni, mutta viihtyisä ranta, josta löytyy niin ravintolaa kuin pukukoppiakin. Kun tältä rannalta lähtee kävelemään rantakalliota reunustavaa vihreäkaiteista siltaa keskustasta poispäin, löytyy kallioiden takaa Mogren Beach ja Mogren 2, jotka ovat vielä rauhallisempia rantoja. Näiltä ei kuitenkaan löydy samoja palveluita ja rannat olivat ainakin meidän käyntiaikaan roskaisia.

Vanhakaupunki on supersympaattinen pieni alue, jossa saa helposti kulutettua ainakin pari tuntia ja täällä oli myös kivoja ravintoloita. Tykkäsin myös paikallisten elämän seuraamisesta rantakadulla. Budvan shoppailumahdollisuudet todettiin melkoisen huonoiksi ja ainoat ostokset tehtiin ostarilla ja turistikojussa, sillä muuten valikoima oli selvästi Itä-Euroopasta tuleville turisteille suunnattua eikä oikein meidän makuun tai rahapussille sopivaa. 
Kaikkiaan olin positiivisesti yllättynyt Budvan viihtyisyydestä. Pari päivää Budvassa on sopiva aika tutkia kaupunkia ja nauttia rantaelämästä. Moni reissullaan Kotorissa käyvä päätyy varmasti vertaamaan Budvaa Kotoriin ja vähättelemään kaupunkia sen vuoksi. Näistä kahdesta kaupungista Kotor on kyllä omakin suosikkini, mutta myös Budva ehdottomasti käymisen arvoinen paikka eikä missään nimessä tylsä. Kotorista ei myöskään löydy uimarantoja samalla tavoin, kun Budvasta, joten rantaelämää etsivän kannattaa viettää Budvassa edes osa reissusta. Helppoa ja suosittua onkin viettää viikon lomasta puolet Kotorissa ja puolet Budvassa, sillä etäisyys kaupunkien välillä on lyhyt, eikä taksikaan kustantanut kuin parikymppiä. Suosittelen muuten hyödyntämään tätä sivustoa autokuljetusten varaamiseen Montenegrossa - viesteihin vastattiin todella nopeasti, autot olivat odottamassa sovitussa paikassa etuajassa ja hinnat edullisimmat, mitä löysin.

No comments:

Post a Comment