Tuesday, 18 December 2018

Odottamatonta luksusta Tivatin Porto Montenegrossa

Montenegrossa lähellä Kotoria sijaitsee Tivatin kaupunki, josta löytyy upea huvivenesatama Porto Montenegro. Porto Montenegrossa vierailua ei kannata missata, sillä täällä jos missä on hulppeita veneitä ja kaunis, vuorien ympäröimä satama. Jotain kertonee sekin, että monet kuvailevat paikkaa Montenegron Monacoksi.
Osa venelaiturista on suljettu portein uteliailta katselijoilta ja veneilijöille näkyi löytyvän kuljetuskin golfautolla. Kaikista suurimmat veneet - tai oikeastaan laivat - olivat juuri laiturin suljetussa osassa, joten valitettavasti niitä ei pääse pälyilemään kovin läheltä. Onneksi Porto Montenegrossa on muutakin tekemistä ja näkemistä, kuten purjehdusseuran kuuluisa infinity pool ja korkeatasoisia ravintoloita. Harmillisesti meillä jäi infinity pool tällä kertaa näkemättä. Myös koko rantakatu on kaunis ja lyhyen kävelyretken arvoinen. 


Tivatin lentokenttä on lyhyen matkan päässä keskustasta ja näin ollen myös huvivenesatamasta. Bongasin tänään Lentodiileistä Norwegianin ilmoittaneen aloittavansa suorat lennot ensi huhtikuussa Tivatiin, joten sekä Montenegroon että Porto Montenegroon tutustuminen on taas astetta helpompaa. Porto Montenegrossa kannattaa piipahtaa edes parin tunnin ajan vaikkapa Kotorista käsin, sillä tämä on todella erilainen paikka kuin Kotor tai Budva.

No comments:

Post a Comment