Sunday 21 June 2015

Burgas

Nyt lähes kuukausi Suomeen paluun jälkeen, on hyvä kirjoitella luultavasti viimeinen postaus vaihtoajalta. Burgasista en ookaan vielä kertonut, mitä nyt tässä Nessebar -postauksessa kerroin läppärin pöllimisestä. Varotan siis vielä uudestaan Burgas Rooms & Studios -nimisestä hotellista!

Burgasissa vietin vaihtoni lopussa muistaakseni kolme päivää. Kaupunki sijaitsee Mustanmeren rannikolla, noin 30 kilometrin päässä Sunny Beachistä. Myös Sozopol ja Nessebar on lähellä. Burgasiin saa Suomesta edullisia Norwegianin lentoja turistikaudella, eli toukokuulta suunnilleen syyskuuhun. Lensin takas Suomeen juurikin Norwegianin suoralla, kolmen tunnin lennolla.

Burgas oli mun mielestä viihtysin Bulgarian kaupunki, missä kävin. Siellä oli suhteellisen modernia, kaupunki tuntu sopivan suurelta ja siellä oli helppo suunnistaa. Meripuisto oli magee ja siistimpi kun Varnassa, samaten ranta. Lukija vinkkas mulle mutakylvyistä, mutten voinu mennä testaamaan sitä, sillä otin tatuoinnin just alle viikko ennen lähtöä. Sen sijaan rentouduin kaupunkia kierrellen ja rannalla löhöten.








Burgas tuntu ehkä asukaslukuaan (200 000) suuremmalta, muttei silti liian suurelta. Kateltavaa riitti, mut melkein kaikki oli kuitenkin kävelymatkan päässä toisistaan. Tosin esimerkiks hotellilta rantaan piti olla 400 metriä, mutta matka oli suorintakin reittiä varmaan 1,5km. No, onneks oli aikaa. Rannoilla ja kaupungissa muutenkin näky enimmäkseen paikallisia, sillä sesonki ei ollu alkanu ihan täysillä vielä. Burgashan nyt ei muutenkaan oo varsinainen turistikohde, vaan useimmat Burgasiin lentävät suuntaa lomailemaan Sunny Beachille. Varnasta bussilla Burgasiin tullessa bussi ajo Sunny Beachin läpi ja pakko sanoa, et aika ankeelta se näytti. Tosin jos tarkotuksena on bilettää ja maata rannalla, niin varmaan paikka ajaa asiansa.

Ajattelin, että tää on viimenen Bulgaria-postaus, mutta vieläkö joku haluaa kuulla Bulgariasta - tai vaihtoajasta ylipäätään - lisää?

30 comments:

  1. Kuvista saa paikasta melko rauhallisen käsityksen. Varmasti täysin eri meno täällä kuin esim. Sunny Beachilla. Kummassakaan en ole käynyt. Tänne voisi kyllä kuvitella tulevansa jos haluaa viettää rauhallisemman loman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Burgas sopii varmasti hyvin rentoutumiseen, auringonpalvontaan, shoppailuun ja voihan sieltä piipahtaa tosiaan Sozopolissa, Nessebarissa tai siellä Sunny Beachilläkin päiväseltään. :)

      Delete
  2. Mä oon jotenkin karttanut aina tuota Bulgarian Sunny Beachiä, vaikuttaa just sellaiselta kohteelta, jossa ei olisi mulle yhtään mitään. Sitä vastoin haluaisin käydä Sofiassa, sillä yksi vaihtoajan kaveri asuu siellä, samalla reissulla olisi myös kiva piipahtaa Bukarestissä erästä toista vaihtokaveria moikkaamassa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei muakaan kauheesti napannu se Sunny Beach, siksipä 4kk aikana en siellä käynykään muuten kun tosiaan bussilla läpi mennessä. Sofiasta Bukarestiin matkustaa päivän, luulisin että matka kestää noin 12 tuntia, muttei varmaan ole hinnalla pilattu. :) Suosittelen kyllä tollasta reissua, varmaan mielenkiintonen!

      Delete
  3. Kuviesi perusteella itseasiassa siistimmän ja viehättävämmän näköinen kuin olisin olettanut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli kyllä oikeasti moderni ja siisti paikka, just mun makuun. :)

      Delete
  4. Ihan mielenkiintoista on ollut lukea Bulgaria-juttuja, mitään kun en maasta etukäteen ole tiennyt. Paitsi sen, että suomalaiset matkustavat Sunny Beachille. :-) Mut tosiaankin kiinnostaa lukea juttuja turistikohteiden ulkopuolelta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla! Musta on hauskaa, miten turistit suuntaa Varnan lentokentältä yleensä Golden Sandsille ja Burgasista Sunny Beachille, vaikka molemmat kaupungit on kivoja ja rantaakin löytyy..

      Delete
  5. Ihanat nuo laiturikuvat! Ja kuin myös, se toisenlaisen Bulgaria kiinnostaa ja jutut niistä, myös minua.

    ReplyDelete
  6. Bulgaria ei ole koskaan kiinnostanut, muta näiden kuvien perustellaa voisi ehkäpä jopa harkita. Ehan siistiähän tuolla on : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kommentteja lukiessa tuntuu siltä, ettei Bulgaria kiinnosta ketään :'D kannattaa kuitenkin käydä, ei se ole oikeasti pelkkää kurjuutta ja rumuutta. Naapurimaihin kannattaakin sieltä matkustaa sitten bussilla :)

      Delete
  7. Hih, hauska lukea viimeisin kommenttisi, ettei Bulgaria kiinnostaisi ketään. Minä olen ollut ja tykkäsin tosi paljon. Vieläkään en ihan ole vakuuttunut Mustanmeren rannoista, mutta sisämaassa oli mielettömän hienoja kaupunkeja, mm. Plovdiv ja Veliko Tarnovo, Sofiakin, joihin lähtisin uudelleen ihan koska tahansa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kivaa! Yleensä kommentit blogissa on ollu luokkaa "ei kiinnosta koko maa enkä tienny siitä mitään ennen postauksiasi, vieläkään en ekana sinne lähtisi". Multa jäi Plovdiv ja Veliko Tarnovo välistä, kun aikaa ei kaikkeen ollut ja tykkään keskimäärin rannikkokaupungeista enemmän. Veliko Tarnovon läpi tosin ajettiin bussilla Sofian reissulla ja oltiin siellä pysähdyksissä puoli tuntia :D

      Delete
  8. Tämäpä oli hyvä postaus! Ollaan mietitty monta kertaa, että Bulgariaan voisi mennä, mutta sitten tulee mieleen Matkaoppaat ja suomituristit... Burgas voisi olla hyvä vaihtoehto, saattaisi olla meille sopiva kohde! Voisi sieltä sitten pistäytyä Nessebarissa, mikä kiinnostaa nähdä Sofian lisäksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuopa juuri tulee suomalaisilla yleensä ekana mieleen. Suosittelen, hyvät kohdeideat olisi :) Varnaan ja Sozopoliinkaan ei ole pitkä matka, tosin Nessebar ja Sozopol on käsittääkseni melkoisen samantyylisiä paikkoja.

      Delete
  9. Mikä oli sinusta kaikista upein paikka tällä Bulgarian reisullasi? Mitä suosittelet, jos haluaa mennä idylliseen pikkukaupunkiin, jossa ei ole niitä Suomi-turistilaumoja? Jotkut ystäväni ja vanhempani ovat siellä käyneet, mutta taisivat juuri käydä perinteisissä turistikohteista, mitkä ei minua kiinnosta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos turisteja haluaa vältellä, niin suosittelisin Burgasia. Pikkukaupunki se ei tosin ole, mutta riittävän pieni ainakin mulle. Sieltä sit kannattaa ehdottomasti piipahtaa Nessebarissa! :)

      Delete
  10. Olisi mukava lukea vaihdosta ja Bulgariasta ehdottomasti lisää. Mielenkiintoinen kohde ja omat fiilikset kiinnostaa aina :) Ja myönnettäköön, että Bulgaria ei ole koskaan ollut ensimmäisenä listalla, lähinnä Sunny Beachin vuoksi, mutta Sofia kiinnostaa kovasti! Ja nyt muutama muukin kohde, kiitos kuuluu sinulle. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitääpä miettiä, jos vielä tulis jotain postausideoita vaihtoon liittyen! Suurkiitokset, tosi huippua jos oon saanu noin myönteisiä vaikutuksia aikaan :)

      Delete
  11. Ei ainakaan näistä kuvista heti uskoisi, että on 200 000 asukkaan kaupunki! Niin rauhallisen oloista. Sun Bulgaria-juttuja on ollut kiva lukea, on saanut maasta aivan erilaisen kuvan kuin mikä käsitys siitä on Sunny Beachin vuoksi ollut (sielläkään en siis ole edes käynyt). Jos vielä juttua riittää, niin kirjoittele ihmeessä vaihtoajasta lisää :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä! Jos turistikautta haluaa vältellä, niin esimerkiksi toukokuu on hyvää vierailuaikaa. Burgasissa tosin ei käsittääkseni turisteja ole koskaan riesaksi asti. Kirjoittelen varmaan vaihdosta vielä lisää, kunhan ideoita tulee. :)

      Delete
  12. Edellisestä Bulgarian-reissusta onkin jo vierähtänyt 13 vuotta. Aika rientää:DGolden Sands oli ensimmäinen kavereiden kanssa toteutettu matka, jonne pitikin päästä sitten 3 kesää putkeen. Voisikin olla aika lähteä uudestaan Bulgariaan tutkailemaan hieman erilaista meininkiä .Täytyykin lukaista nuo aiemmat postaukset aiheesta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, taiskin siis tulla hyvät vaikutelmat Golden Sandsistä, kun useemman kerran piti päästä!

      Delete
  13. Vaikuttaa leppoisalta paikalta kaikin puolin! Juuri sellaiselta, missä voi mennä jonnekin rantakahvilaan tai puistoon hengaamaan teekupillisen ja hyvän kirjan kanssa, ja jumittua pariksi tunniksi seuraamaan hiljaista elämää :)

    - Miika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuvista saa kyllä hiljaisemman vaikutelman, mitä siellä oikeesti oli. Iltasin varsinkin oli melkosen kivasti porukkaa liikenteessä, mutta rauhallista silti. :)

      Delete
  14. Vaikuttaa kivalta ja rennolta paikalta, tonne voisinkin mennä viettämään vapaita :) Bulgariassa ei ole vielä tullut edes käytyä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinne vaan, ei näin sesongin aikaan lentojen hinnatkaan kirpase. :)

      Delete
  15. Mielenkiintoista lukea näitä kommentteja ennenkuin oman lisään :D No joo, menen osittain samaan kategoriaan. Sunny Beach ja Bulgaria on mulla lukeutunut myös siihen en edes haaveile-osastoon yhdessä Turkin Alanyan kanssa. Tosin ystäväni ovat käyneet ihan Sofiassa ja seikkailleet bulgariassa muuallakin kuin biitsikohteiden baareista toiseen. Mulla tulee vähän mieleen Mallorcan taiteilijakylät näistä kuvista! Kaunista. Tuolla voisi olla jännittävää vierailla sesonkiajan ulkopuolella. Mahtaisi olla erilaista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, esimerkiks toukokuussa ei oo sesonki vielä alkanu, mutta toki joitain turisteja näkyy. Burgasissa nyt ei käsittääkseni muutenkaan oo tuhottomasti turisteja, :)

      Delete