Wednesday, 30 March 2016

Pyynikin näkötorni

Saatiin vihdoin aikaseks pyöräillä Pyynikille syömään munkkeja ja katsomaan kotikaupunkia korkeuksista. Jos Särkänniemeen ei oo menossa muutenkin, suosittelen Pyynikkiä Näsinneulan sijaan maisemien bongailuun. Näkötorni ja munkkikahvila ovat auki joka päivä klo 9-20, kesäisin tuntia pidempään.Oon käyny Pyynikillä aiemmin kaks kertaa opiskelijaelämän merkeissä syömässä munkit, mutta näkötorniin en ollu kiivenny aiemmin. 2 euron sisäänpääsymaksu tuntu todella sopivalta, sillä usein tällasista nähtävyyksistä peritään liian suuri summa, mutta pienen maksun maksaa mielellään.

Pyynikin munkit on tosi suosittuja ja ei ihme. Nykyäänhän Pyynikin näkötornin kahvila löytyy myös Keskustorilta, mutta ennen sitä monet menivät asioikseen näkötornille ainoastaan munkkien takia. Voin suositella myös itsetehtyä simaa, se on mielettömän hyvää! 
40 comments:

 1. Nami, mäkin oon kerran käyny tuolla ja sillon ei menty ylös vaan syötiin vaan munkit ja ne oli kyllä hyvät!! Ens kerralla voi sitten mennä jopa ylös asti :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen, eikä oo ees kallista! Munkkien takia tonne ei välttämättä enää tarviikaan lähtee ku Keskustoriltakin saa munkkeja. :D

   Delete
 2. Tiia/ReiseReise3 April 2016 at 23:22

  Nuo munkit ovat kyllä todella hyviä! Ja maisemat tietty aika upeat. Kiva tietää, että Keskustoriltakin löytyy kahvila. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Munkit on melkein yhtä hyviä, kun äitin tekemät. :D Ite en osaa/jaksa tehdä.

   Delete
 3. Oi Pyynikin munkit <3 Asuin viitisen vuotta Tampereella ja munkkikahvit on kyllä ehdottomasti paras tapa pitää breikki kunnon pitkällä kävelylenkillä Pyynikin maisemissa :) Tornissakin oon joskus käynyt, kun sattui olemaan ilmainen päivä, vaikka ei toi parin euron maksukaan tosiaan mikään mahoton ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ihan huippua et sielläkin järkätään ilmasia päiviä, varmasti kahvilankin myynti lisääntyy huimasti kyseisinä päivinä :)

   Delete
 4. No eipä ole edes tullut mieleeni että tällainenkin käyntikohde on. Täytyypä laittaa listalle kun ensi kesänä Tampereella vietän aikaa. Munkit olisi maistuisi kyllä, niitä suomalaistyylisiä harvemmin täällä Kaliforniassa saa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Listalle vaan, suosittelen ehdottomasti. :) Omalla Tampere-listalla on vielä ainakin Hatanpään arboretum, jossa en oo vieläkään käyny, vaikka kaupungissa oon melkein neljä vuotta asunu..

   Delete
 5. Upeat on maisemat, kiitos vinkistä! Pakko pysähtyä ensi kerralla kun sielläpäin liikun :) Munkkeja tekee jo nyt mieli...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva jos vinkistä oli iloa ja hyötyä!

   Delete
 6. Upeat on maisemat. Pitää pitää mielessä, kun Tampereelle matkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Melkein samanlaiset maisemat, kun Näsinneulasta :) pyynikillä on vaan vielä enemmän tunnelmaa

   Delete
 7. Hienon näköisiä maisemia ja hyvän näköisiä munkkeja! Pitää pitää mielessä jos Tampereelle päin joskus menee.

  ReplyDelete
 8. Kiitokset vinkistä, tämä olikin aivan uusi tuttavuus!
  Noita maisemia voisikin hyvin lähteä katselemaan munkki-ja simaherkkujen äärelle seuraavan kerran, kun olemme Tampereella!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tampere on Särkänniemestä ja Näsinneulasta tunnettu, eikä moni ulkopaikkakuntalainen näköjään tiedä Pyynikin näkötornia lainkaan!

   Delete
 9. Kiva vinkki! Voi kun ehtisi joskus Tampereelle, nuo munkit menisin kyllä syömään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos aikaa on vain vähän, niin pikamunkituksen voi tosiaan tehdä Keskustorilla!

   Delete
 10. Simaa ja munkkia, nam nam! Tuolla täytyy kyllä poiketa jos Tampereella liikkuu, ja tosi sopiva pääsymaksukin näkötorniin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös, ei kaada kenenkään kukkaroa tollanen summa :)

   Delete
 11. Meillä päin Espoossa vastaava nähtävyys voisi olla Haukilahden vesitorni. Sieltä ei tosin taida saada munkkeja, mutta 49 euroa per nuppi niin saa seisovasta pöydästä maukkaan aterian ja näköalan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jännä, että vesitorniinkin pääsee sisälle. Melkoisen tyyris ateria, mutta toivottavasti on sitten myös sen arvoinen. :)

   Delete
 12. Voi apua! Tuoreita munkkeja. Onneksi kohta on vappu, niin voi taas hyvällä omalla tunnolla leipoa niitä, tai käydä ostamassa kasan torilta. Nam!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm, munkit torilta kuulostaa hyvältä ajatukselta! :)

   Delete
 13. Paljon on hyvää kuullut Pyynikin munkeista. Kesällä Tampereelle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kesällä siis myös munkkikahvilaan ;)

   Delete
 14. Vitsi tätä Pyynikkiä ja munkkeja on hehkutettu nyt vuosien mittaan niin monta kertaa milloin kenenkin toimesta, että kohta on jo pakko lähteä varta vasten Tampereelle niitä testaamaan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, vihdoin joku joka on aiemminkin kuullu hehkutusta kyseisistä munkeista ja maisemista!

   Delete
 15. Tuli vesi kielelle kun rupesin heti kuvittelemaan simaa ja munkkeja. Siitä on aika monta vuotta, kun oon niitä viimeksi syönyt. En oo tästä paikasta kuullutkaan ennen, täytyy pitää mielessä, kun joskus Tampereelle eksytään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kyllä käväistä vaikja asioikseen paikalla. Olispa noita munkkeja ja simaa nyt aamupalaksi.. :)

   Delete
 16. Kotikaupunkimatkailu on aivan liian aliarvostettua! Itse olen asunut 10 vuotta Stadissa ja en osaisi taatusti esitellä ulkomaalaisille mitään, mikä sijaitsee Stokkan pohjoispuolella ;) // Sir Bizler

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, jotenkin omassa kotikaupungissa ei tuu käytyä nähtävyyksillä kun ajattelee että niillä voi käydä milloin vain. Mä en oo kuitenkaan asunu Tampereella kuin alle 4 vuotta, joten vielä on älyttömästi näkemättä.

   Delete
 17. Nams, munkit näyttää erittäin herkullisille :) Ja eipä noissa maisemissakaan mitään valitamista ole!

  ReplyDelete
 18. Nuo munkit on kyllä herkullisia! Ja niitä saa vegaanisenakin, mistä pisteet kotiin :) Noissa Pyynikin maisemissa on kyllä vaan sitä jotain, mutta kiva että Keskustoriltakin saa munkkeja nykyään. Bongasinkin sen kahvilan viime Tampereen-visiitillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, huomasin vegaanisuuden kanssa kun käytiin tuolla :)

   Delete
 19. Munkkeja olen useamman kerran käynyt tuolla syömässä, mutta en ole koskaan tajunnut tilata simaa. Täytyy muistaa ensi kerralla. Useamman kerran olen myös kiivennyt torniin, erityisesti ulkomaalaisten vieraiden kanssa. Tampere on upea tuolta katsottuna jokaisena vuodenaikana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos ymmärsin oikein, niin sima taitaa olla kausituote, sillä sitä ei peruslistassa lukenut. Tiedä sitten, milloin ja miten kauan se on myynnissä, ilmeisesti näin keväisin vapun aikoihin ainakin.

   Delete
 20. Sima tosiaan on tuolla kausituote. Tässä olisi hieman laajempaa tutustumisretkeä tarjolla tuohon alueeseen paikallisten tapaa, jos Tampereelle kesäretkeä suunnittelee: http://kohteenamaailma.fi/kotimaa/tampere-paikallisten-tapaan-pyynikki-pispala/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tiedosta ja vinkistä :) Pispala ja Pyynikki alkaa olla jo aika tuttuja paikkoja, vaikken tosin Pispalassa ookaan yli vuoteen käynyt Länsi-Tampereelta pois muuton jälkeen.

   Delete