Thursday, 5 May 2016

Upeimmat näköalat Rio de Janeirossa - Sokeritoppavuori

Nyt, kun Brasilian reissusta on vierähtänyt jo puoli vuotta (mihin tää aika menee?!), on hyvä hetki palata ehkä jopa mun lempparikokemuksen pariin. Kyseessä siis Rio de Janeiron Sugarloaf Mountain, eli tuttavallisemmin Sokeritoppavuori.

The Vuori matalammalta nyppylältä kuvattuna

Korkeanpaikankammoiselle tää paikka oli ihastuksen lisäksi myös kauhistus, sillä ylös, lähes 400 metriin, mentiin kaapelihissillä, jotka on riippusiltojen jälkeen yks pelottavimmista asioista, mitä tiedän. Kaiken kruunas se, ettei hissimatkoja tullut vaan yhtä ylös mennessä ja toista alas tullessa, vaan kaiken kaikkiaan neljä, sillä vuoria on oikeestaan kaksi.. Ensimmäinen, matalampi vuori on suunnilleen puolessa välissä Sokeritoppavuorelle mennessä. Sisäänpääsy kummallekin vuorelle hisseineen päivineen maksoi noin 17 euroa, mutta ihan suomalaisilla opiskelijakorteilla saatiin liput puoleen hintaan! Mykistyttiin jo ekalla vuorella ihan täysin niiden upeiden maisemien edessä, joten voitte kuvitella mitä kävi kun päästiin itse kohteeseen. Alla olevat kuvat on otettu matalammalta vuorelta.Huolimatta siitä, että liimauduin hississä mahdollisimman kauas reunoista ja tärisin koko matkan, olin ihan innoissani. Ennen vuorelle tuloa en ollu ees hoksannu, että näitä nyppylöitä on kaksi, enkä ollut aatellut, että totta kai niihin kuljetaan kaapelihisseillä. Onneksi kuitenkin lähdin, sillä jo matalammalla vuorella olin totaalisen myyty, mutta katsokaas vaikka kuvista, että miltäs ne maisemat näytti sitten The Vuorelta..

Ihan mieletön paikka!!! Oon vieläkin ihan innoissani, kun pelkästään katson näitä kuvia! Taisi nousta mun lempparipaikaksi koko kolmen viikon Brasilian reissulla, vaikka me käytiin Riossa myös muun muassa Jeesus-patsaalla, Vitóriasta käsin käytiin intiaanikylässä ja jokiristeilyllä  ja vietettiin viisi päivää ihanassa Salvadorissa. Panokset oli siis korkealla. Vaikka maisemat Jeesus-patsaalta oli upeat, oli ne täältä jotenkin vielä paremmat. Osittain se johtui varmasti siitä, että Sokeritopalla oli tarpeeksi tilaa katsella maisemia ja ottaa kuvia, eikä väenpaljous ollut yhtä järkyttävä kuin Jessellä. Plussaa myös siitä, että huipulla olevilla penkeillä pystyi välillä istahtamaan paahtavassa helteessä, eikä kahvilatkaan olleet pahan hintaisia. Tätä ei kannata missata, jos huitelee Rion lähettyvilläkään.

39 comments:

 1. Upeita kuvia! Just eilen tuli flashback Brasiliaan, kun iloitsin Havaianas-kenkien esiin ottamisesta :D Niissä menee taas koko kesä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) mäkin mietin just sitä, et pitäis kaivaa ne kaapista. Takaremmilliset havaianakset <3 pitää varmaan lähtee uudestaan Brasiliaan, kun ne hajoo!

   Delete
 2. Todella upeita kuvia ja Brasilia on ollut pitkään yksi toivelistallani, toivottavasti vielä joku päivä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen lämpimästi, reissu oli yksi parhaista! :)

   Delete
 3. Huh, kyllä on upeaa maisemaa. Onko siellä aina näkyvyys hyvä vai onko paljon usvaa/sumua/saasteita? Jonkin verran tuossakin näyttäisi tuota "usvaa" olevan, mutta melko hyvin näkyy kaupunkimaisemaa silti. Näitä maisemia haluaisin nähdä ja kokea ihan livenä, ehdottomasti, mutta silti vähän pelottaa matkustaa Etelä-Amerikkaan. Kai se pitäisi vain mennä eikä jännittää liikaa. :-p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilmeisesti näkyvyys on oikeastaan aina hyvä, kunhan nyt ei oo kamala sade tai todella pilvistä. Tosin en tiiä, vaikuttaako ne pilvet mitenkään tuolla, Jeesus-patsaalla ne vaikuttaa ainakin. Kannattaa kyllä käydä Brasiliassa, mä ainakin yllätyin ettei siellä tuntunu yhtään sen vaarallisemmalta, kuin missään muuallakaan :) toki arvotavarat kannattaa jättää reissusta pois ja muutenkin käyttää enemmän varovaisuutta, kuin mitä ehkä yleensä.

   Delete
 4. Et ole sitten katsonut James Bondin Kuurakettia? On todella mykistävät maisemat! Yllättävän kevyt ote sinulla kaiteesta korkeanpaikan kammosta huolimatta. Tuo on paikkana sellainen, että siellä viihtyisi vaikka koko päivän ja autingonlaskuun asti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En oo, en välitä Bondeista. Ehkä nyt kuitenkin pitää katsoa :D kaikki muut meidän porukasta tais käydä kuvattavana ennen mua ja ekoissa kuvissa oon kauhistunu ja varmaan metrin päässä reunasta :D onneks tosta ei ollu suoraa pudotusta alas, muuten en olis uskaltautunu noin lähelle.

   Delete
  2. Onneksi on youtube, eikö: https://www.youtube.com/watch?v=3CnkR3VLgI4

   Delete
  3. Kiitos tästä linkistä, käynpäs kattomassa!

   Delete
 5. Ihan mykistäviä maisemia! Mullakin on korkeanpaikankammoa, mutta kyllä vaan pitäis uskaltaa mennä ja todellakin kannattaa. Huh, huh, miten edes noin korkeelle pääsee kaapelihissillä, on tää maailma ihmeellinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneks kaapelihissimatka ei kestänyt kerrallaan kuin noin minuutin, niin ei kamalaa pakokauhua ehtinyt syntyä. :) Hissit myös vaikutti ihan uusilta ja turvallisilta, mutta eipä se kamalasti sitä ilman syytä kumpuavaa pelkoa vähennä.

   Delete
 6. Tuo on niin tuttu tunne: aika vaan kuluu ja puolen vuoden tai vuodenkin takaisia reissuja tulee yhä fiilisteltyä kuin se ois ollut edellisviikolla. Mullakin vaikka mitä blogijuttuja kirjoittamatta viime syksyltä. Hienot on kyllä maisema. Aika harvinaista herkkua myös, että suomalaisella opiskelijakortilla rapsahtaa alennusta, pisteet siis sokeritoppavuorille siitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ymmärrä kuka näitä viikkoja ja kuukausia varastaa! Oon saanu suomalaisella opiskelijakortilla alennusta myös Egyptissä muistaakseni pyramideille tai museoon mennessä, taispa mulla sillon olla vieläpä se halvin VR:n ja Matkahuollon yhteinen opiskelijakortti. :D

   Delete
 7. No on kyllä komeat maisemat! Missä vaan reissussa on aika kiva päästä katselemaan yläilmoita maisemia. Kokonaiskuvakin alueista hahmottuu siten paremmin. Brasialia lisi kyllä matkakohdetoiveissa, sitten joskus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on totta, siksi joka paikassa pitäiskin pyrkiä yläilmoihin. :) harmi vaan, että se jää silti usein tekemättä - varsinkin jos ainoisiin tunnettuihin näköalapaikkoihin on kallis sisäänpääsymaksu.

   Delete
 8. Jätin tämän jutun kommentoinnin viimeiseksi, sillä haluan niin kovasti Brasiliaan, etten kestä edes katsoa näitä kuvia! Tai no, pakkohan ne oli nähdä. : ) Hienoja, ja hyvä että et anna korkeanpaikankammon viedä kokemuksia itseltäsi! ***sateenmuruja***

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsi, toivottavasti pääset pian Brasiliaan! :)

   Delete
 9. Tuota ei varmasti tulisi Rio de Janeirossa jätettyä väliin! Ja samaa mieltä kuin aiemmat kommentoijat: yläilmoista hahmottuu paikka aina paremmin, eli kiipeän aina kaikenlaisiin kirkontorneihin ja näköalapaikoille, vaikka vähän hirvittäisikin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on ihan totta, eli korkeanpaikankammosta huolimatta korkeat paikat kunniaan! :)

   Delete
 10. Tuollakin on tullut joskus ... jonotettua ... mutta on se sen arvoista.
  Helikopterista tuli mieleen ystävä, joka kertoi että erityisesti Sao Paulossa vähänkin varakkaammat käyttävät niitä kuin takseja, pilvenpiirtäjän katolta toiselle, katutason ruuhkien ohi. Kuulemma siellä alkaa olla ilmassakin ruuhkaa. Jos sinne joskus päädyn, niin pakko ottaa jollekin välille "helikopteritaksi".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meille ei kyllä sattunut jonoja, selvittiin kaikista Rion nähtävyyksistä jonottamatta. :) Hauska ajatus käyttää helikoptereita takseina, mutta se on kyllä varmasti varakkaampien hupia. Tiedä sitten, minkä hintaisia helikopterikyydit ovat Sao Paulossa tulotasoon verrattuna, mutta Sokeritoppavuorella kyyti olisi ainakin tullut kalliiksi.

   Delete
 11. Ihan huikeat maisemat. Tuonne on kyllä pakko päästä! Kaapelihissit on kyllä vähän kuumottavia. Varsinkin jos mukana on hulluja jotka yrittää oikein heiluttaa sitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, onneks meillä ei sattunut sellaisia kyytiin! Tosin voi olla, että hissinkuljettaja olis asiaan puuttunut, tai ainakin haluan uskoa niin. :D

   Delete
 12. Ompas upean näköinen paikka ja hyviä kuvia nuo tuolta ylhäältä. Saa jotenkin hyvän kuvan kaupungista ja noista vuorista. Hyvä postaus! Voi kun pääsisikin tuonne ja pian.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Kyllä toi itsellekin selvensi hirveästi kaupungin rakennetta - ei sitä maantasalta niin hahmota. Riossa on kyllä se hauska puoli, että Jeesus-patsas näkyy melkein kaikkialle, joten jo sen perusteella saa vähän hajua siitä, missä päin kaupunkia liikkuu.

   Delete
 13. Onhan toi upean näköinen maisema, näkee kaupungin ihan eri tavalla. Mulla ei ole mitään korkeanpaikan kammoa, mutta kaapelihissit aiheuttaa pientä jännitystä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaapelihissit on varmasti monien mielestä kuumottavia. Tuntuu hullulta, että hissi on vain kovassa kulutuksessa olevan vaijerin varassa ties miten korkealla ja vieläpä liikkuu nopeasti.

   Delete
 14. On kyllä huikeat maisemat <3 Mäkään en ollut tiennyt että noita vuoria olisi kaksi. Aina vaan näkee sen yhden ja saman kuvan. Mua ei kamalasti kaapelihissit pelota, mutta osaan kyllä sympata niitä kammoavia. Parin kaverin kanssa mentiin sellaisella Barcelonassa, ja ne suunnilleen kirjoitti testamenttejaan siinä matkalla... Onneksi hengissä selvittiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hassua miten pimentoon se on jäänyt, että vuoria on kaksi. Varsinaisesti Sokeritoppavuoria on yksi, mutta kyllä toi matalampi kuitenkin selvästi on osana sitä kokonaisuutta. :) Voi ei, mä niin ymmärrän kavereitas!

   Delete
 15. Wautsi mitkä maisemat! Ja tosiaan upeat jo matalammalta vuorelta. En osannut odottaakaan, että lopulta ne maisemat periltä on noin hienot! Minä pidän korkeista paikoista (vaikka vatsan pohjasta ottaakin:), ja tuo helikopterikyyti kelpaisi kaikkein parhaiten. En ole nimittäin vielä helikopterin kyytiin päässyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No jep! Korkeammalla vuorella tuntui niin epätodelliselta, ettei ehkä tajunnutkaan olevansa niin korkealla - sama kävi Jeesus-patsaalla. Tuntui, kuin olisi katsonut kuvia. Helikopterikyyti olis kyllä ollut huima, mutta valitettavasti kallis. Mä oon Suomessa ollu kerran helikopterin kyydissä, lenneltiin mummolan yläpuolella ja se oli kyllä mahtava kokemus :)

   Delete
 16. Jestas mitkä maisemat! Näin se on joskus kuvat ei kerro sitä, mikä on todellisuus. Uskaltaisikohan korkeanpaikan kammoinen hypätä helikopteriin sillä sellainen lento olisi ehdottomuus, jos tuonne joskus pääsisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos lentää uskaltaa, niin luulisin että helikopterissakin uskaltaa olla. :) Mua ei ainakaan kammottanut helikopterikyyti joitain vuosia sitten ihan Suomessa, sillä siinä mennään kuitenkin hallitusti niin korkealle, ettei se enää ahdista. Sama juttu lentokoneessa, eli kun mennään tarpeeks korkealle ja ollaan suljetussa, turvallisen tuntuisessa tilassa, ei pelota. Kai se on osittain sitä, ettei tunnu siltä että tipahtaa jostain kielekkeeltä tai kaiteen yli, tai ei ole yhden kaapelin varassa, kuten kaapelihississä. :D Aika epäloogista kyllä, mutta näin ainakin mun korkeanpaikankammo toimii.

   Delete
 17. Sinisenä kimmeltävä meri, vihreä maasto ja vuoret ovat kyllä lyömätön yhdistelmä! Kaapelihissit on tosiaan vähän kuumottavia, varsinkin kun mennään tollaisiin korkeuksiin. Kiinassa tuli nyt viimeksi muutamaan otteeseen kaapelihissillä mentyä vuorelle jos toisellekin... Mutta kun keskittyy vaan lumoaviin maisemiin ja yrittää olla ajattelematta muuta niin kyllä se siitä! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se kohde yleensä sitten kruunaa sen hissimatkalla nousseen pelon ja kauhun :D Onneks toi hissit oli sen verta isoja, että niiden keskellä ollessa ei nähnyt suoraan alas. Lasipohjanen kaapelihissi olis ehkä pahinta ikinä.

   Delete
 18. Näköalapaikat on kyllä ihan ykkösiä reissuilla. Brasilia paikkana ei ole ollut ykkösvaihtoehto, mutta muu Etelä-Amerikka kylläkin

  ReplyDelete
 19. Näköalapaikat on kyllä ihan ykkösiä reissuilla. Brasilia paikkana ei ole ollut ykkösvaihtoehto, mutta muu Etelä-Amerikka kylläkin

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne kyllä on! :) Mua harmittaa se, että tällä kertaa välistä jäi Iguazun putoukset, mutta ehkä sinne ja Argentiinaan pitää tehdä erillinen reissu joskus.

   Delete