Thursday, 3 March 2016

Dubain museo

Mä tykkään museoista. Taidemuseot ei oo yleensä mun juttu, mutta kaikki historiaa mielenkiintosella tavalla esittelevät paikat on jees. Olinkin siis innoissani, kun hoksasin että Dubaissa meidän hotellin lähellä on museo.

Al Fahidi Fort on nimensäkin mukaisesti linnotukseen rakennettu museo. Linnoitus on rakennettu vuonna 1787 ja on näin ollen Dubain vanhin rakennus! Rakennuksen tarkoituksena oli muinoin - yllätys yllätys - kaupungin suojeleminen. Vuodesta 1971 Al Fahidi Fort on kuitenkin toiminut museona, joka esittelee Dubaita ennen öljybisneksen alkamista.

Sisäänpääsy maksoi muistaakseni pari dirhamia, eli alle euron. Museossa esiteltävät asiat ei itsessään oo kauheen erikoisia, mutta silti mielenkiintosia. Mä tykkäsin eniten itse rakennuksesta. Pieneltä tuntuvaan linnoitukseen oli myös saatu mahtumaan hirveen paljon kaikkea. Muutenkin museovierailu oli kivaa vaihtelua löhöilylle ja kaupungin tutkimiselle. Museolta on muuten kätevä jatkaa matkaa Deiran kaupunginosan kultasoukeihin, sillä matka Bur Dubaista Deiraan lähteville venetakseille ei oo pitkä.
Yläpuolella näkyvä, museon ulkopuolella oleva dhow on perinteinen arabialaisten ja intialaisten käyttämä vene. Dhow on yleisesti käytetty nimi monista samantyylisistä, yleensä puisista veneistä. Jos Dubaissa kiinnostaa muukin, kuin luksus, kannattaa päivästä käyttää pari tuntia museovierailuun ihan jo itse linnoituksen, että tämän paatin takia.

1 comment:

  1. Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was reallyvaluable. thanks a lot.orologi replica
    Nike Shoes
    Rolex Replica

    ReplyDelete