Thursday, 17 March 2016

Tallinna

Käytiin pari viikkoa sitten kylpylälomalla Tallinnassa. Aluks tarkotuksena oli viettää pari yötä kylpylässä ihan Suomessa, mutta kaks yötä Tallinnassa tuli saman hintaseks, tai jopa halvemmaks. Tajuttiin myös, ettei kumpikaan meistä ollu koskaan kierrelly Tallinnassa kunnolla, joten varattiin reissu Henrin hiihtolomaviikolle. Haluttiin mahdollisimman kylpylämäinen paikka keskustasta, joten yövyttiin Kalev Spa -hotellissa. 

Saavuttiin Tallinnaan jo aamulaivalla parin tunnin yöunien ja Onnibus-matkan jälkeen. Aamu- ja iltapäivä meni aikaa tappaessa kaupungilla, kun odotettiin hotellihuoneeseen pääsyä. Käytiin kävelyllä vanhassa kaupungissa ja keskustassa, pysähdyttiin hetkeks istuskelemaan hauskan näköseen baariin ja ostettiin Rimistä evästä hotellille. 


 Oon vissiin lukenu liikaa Pottereita, kun noista patsaista tuli heti mieleen ankeuttajat?
Hotellille pääsyn jälkeen napattiin vähän murua rinnan alle ja suunnattiin kylpyläosastolle. Aijjai miten ihanalta saunominen ja vedessä lilluminen tuntukaan kävelystä väsyneenä ja noin 14 tunnin valvomisen jälkeen! Parin kylpylässä vietetyn tunnin jälkeen ei olis enää yhtään jaksanu lähteä syömään, mutta hotellin tarjontakaan ei houkutellu. En jaksanu edes meikata, sillä halusin selvitä ravintolareissusta mahdollisimman nopeesti ja päästä vällyjen väliin. :D

Toinen päivä vietettiin shoppaillen lähinnä New Yorkerissa, josta löyty vaatetta kummallekin. Totta kai käytiin myös kylpylässä ja parissa hoidossa, jotka meidän ostamaan pakettiin kuulu. Aromaterapiahieronta oli ihanan rentouttavaa, vaikka oonkin enemmän perinteisen hieronnan ystävä. Suolahuone taas tuntu ihan täydeltä huuhaalta, eikä mun pyynnöstä jaksettu edes olla siellä täyttä aikaa. 

Viimenen päivä meni tietysti viinaa hamstraten (not). Aamupalan jälkeen mentiin käymään vielä hierontasängyssä ja luovutettiin huone. Ennen laivan lähtöä kierreltiin vielä vähän vanhassa kaupungissa, käytiin syömässä niin hyvää ruokaa, että tuun nälkäseks tosta kuvasta ja joo, ostettiinhan me pari pulloakin mukaan. Lähetettiin myös postikortit mummoille ja porukoille, sillä mikään ei ilahduta samalla tavalla kun etanaposti. Ihan järkytyin, miten kalliit postimerkit oli!
Resting bitch face täällä hei. Tais olla liian kirkasta mun silmille :DTällasta "lähi"matkailua pitäis harrastaa enemmänkin. Virossa vois tietysti käydä muuallakin, kun Tallinnassa. Mua vaan hillitsee se, miten Viron reissu tulee helposti jopa kalliimmaks, kun loma Etelä-Euroopassa. Mietin aina ihan liikaa etäisyys-hintasuhdetta. :D

6 comments:

 1. Hah, ankeuttajapatsaat :D ja onpa kyllä nättiä, pitäis joskus itekin käydä Tallinnassa kun aika halvalla sinne kuitenkin pääsee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ja kylpylälomat ei oo tosiaan kalliita! Fiksumpaa lähtee Tallinnaan kylpylään kun jäädä Suomeen :D

   Delete
 2. Paljonko ne postimerkit makso? Täytyis kans tehdä reissu Tallinnaan. En oo sitä meidän semmamatkaa enempää tutkinut paikkaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne oli ainakin 1,40e/kpl, mut en varmaks muista nii en kirjottanu sitä postaukseen :D sä oot kyl sit käyny vielä vähemmän Tallinnas kun mä ennen tätä kylpyläreissua!

   Delete
 3. Ihanan näköistä! Oon käynyt Tallinnassa useasti, mutta viimeisestä käynnistä on jo aikaa.

  Jos muu Viro kiinnostaa, niin Saaremaalla voi hyvin korvata Etelän-matkan! Jos on auto käytössä niin lauttaan vaan ja sillä eteenpäin, ei maksa paljoa ja yöpyminen Tallinnan ulkopuolella oli ainakin pari vuotta sitten vielä puoli-ilmaista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti vinkistä! Pitää pistää korvan taa, sillä auton hankintakin on nyt ajankohtasta. :)

   Delete