Tuesday, 14 March 2017

Kalutara, Sri Lanka

Toinen tukikohta Sri Lankan reissulla oli Kalutaran kaupunki. Oltiin etukäteen kuviteltu Kalutaran olevan enemmän turistikohde kuin Unawatunan, jossa vietettiin loman ensimmäinen puolisko, mutta miten väärässä oltiinkaan. Meidän hotellin lähistöllä oli monia muitakin hotelleita, mutta ei nähty muita länkkäreitä koko Kalutarassa olon aikana kuin muutama. En tiedä, satuttiinko tuonne jotenkin hiljaseen aikaan, sillä niin autiota kaikkialla oli. Meidän hotellissa ei ollut muita vieraita kuin me, sillä varauskirja oli laitettu kiinni pian meidän tehtyä varauksen, koska Norjassa asuvat omistajat olivat päättäneet tulla hotellilleen samaan aikaan.


Vaikka Kalutarassa onkin kauniita, pitkiä hiekkarantoja, ei siellä pysty uimaan. Aallot löivät niin suurina rantaan, että ne olisivat vieneet uimarin mennessään. Hotellimme oli ihan rannalla, mutta ei sijainnista juuri hyötyä ollut. Hotelli oli myös aika paljon Unawatunan majoitusta edullisempi ja vieläkin paremmat arviot Booking.comissa saanut, mutta silti Unawatunan hotelli voitti sen mun mielestä mennen tullen. Myös Unawatuna kaupunkina oli enemmän mun mieleen. Kalutarassa ei rannalta, hotellien läheisyydestä juuri ravintoloita tai kauppoja löytynyt ja pääkadulla saatiin liikaa huomiota osaksemme. En tykkää siitä, että kaikki tuijottaa ja huutelee, joten kaupungilla pyöriminen jäi melko vähiin. Otettiinkin reissun tämä osuus puhtaasti rentoutumisen kannalta ja vietettiin eniten aikaa hotellin altaalla. Hotellilla oli onneksi mukava henkilökunta, joka auttoi meitä parhaansa mukaan.
Kalutarassa tuli testattua pitsojen tilausta ja jonkun hyvin epämääräsen näkösen paikan currya, joka pakattiin meille muovipussiin mukaan otettavaksi. Curryn seasta löytyi kärpänen, joka kyllä kummasti sai ainakin mun ruokahalun kaikkoamaan, mutta itse curry oli kyllä hyvää. Edes siellä pääkadulla ei ravintoloita tosiaan hirveemmin näkyny ja kunnon ruokakauppojakin löydettiin yksi. Sen verran sentään saatiin aikaseksi, että käytiin Kalutarasta käsin junalla Colombossa. Junamatkustamisesta aion tehdä kokonaan oman postauksen, sillä niin mielenkiintonen kokemus se oli.Yhdet Kalutaran yllättävimmistä asioista löytyivät ihan hotellin läheisyydestä. Hotellin vieressä oli vaatimaton moskeija, jonka näkeminen buddhalaisessa maassa oli vähintään erikoista, mutta näemmä islaminusko on maan kolmanneksi suurin uskonto buddhalaisuuden ja hinduismin jälkeen. Eräänä päivänä jäätiin pitämään sadetta moskeijan ympärillä kulkevien puiden alle, jolloin huomattiin yläpuolellamme hyppivät apinat. Apinoita aikamme kuvattua ja matkaa jatkaessamme törmättiin vanhoihin tuttuihin - vihaisiin sonneihin. Yhteen reissun erikoisimmista sattumuksista liittyi tosiaan nämä vihaiset sonnit, jotka pyörivät meidän hotellin lähistöllä useampaan kertaan. Ensimmäisen kerran kun nähtiin vapaana oleva sonni hotellin sisäänkäynnin luona, jouduttiin nopeesti kääntymään kannoiltamme sen lähdettyä tulemaan vihasena meitä kohti. Myös pari paikallista naista juoksi sonnia pakoon katua lakaisemassa olleen naisen autotalliin, jonne hän meidätkin kutsui. Saatiin ainakin kokea paikallinen vieraanvaraisuus, vaikka sitten autotallissa! Ei ehkä ihan ensimmäisenä tulis mieleen, että Sri Lankassa törmää moskeijaan ja joutuu juoksemaan pakoon vihaista sonnia. :D Näiden sattumusten lisäksi Kalutara jäi mieleen myös viimeisen illan auringonlaskulla.


No comments:

Post a Comment