Thursday, 4 May 2017

Prahan linna

Vapuksi suunnattiin Prahaan viettämään pitkää viikonloppua. Sen tarkempia suunnitelmia meillä ei ollut vaan oikeastaan ainoa etukäteen päätetty nähtävyys, jolla haluttiin ehdottomasti käydä, oli Prahan linna. 

Linnalle päästyä ihmeteltiin pitkää, rappusia pitkin kulkevaa jonoa. Rappuset ylös jonon ohi selvittelemään, minne jono vie ja sehän vei turvatarkastukseen, jonka läpi kulkeminen oli edellytyksenä linnan alueelle pääsyyn.. Turvatarkastus oli naurettava ja aivan nimellinen, minkä lisäksi törkeimmät turistit ohitteli jonossa, jossa me seisottiin varmaan lähes puoli tuntia. Turvatarkastuksen vieressä oli poliiseja niillä töin, että he ohjasivat linnaan yrittäneet turvatarkastukseen, mutta Henrin huomautettua heille etuilusta, he vain levittelivät käsiä. Tällaiseen turhautumiseen kannattaa siis varautua linnaan mennessä ja mieluiten suunnata jollekin muulle, kuin pääsisäänkäynnille. Linna itsessään ei mielestäni ollut mitenkään mykistävä, vaan hienompia olivat Vituksen katedraali ja linnaa ympäröivät puistot. Linnan alue on kyllä näkemisen arvoinen kaikkine hässäköineen, joten mahdollisista jonoista huolimatta tätä ei mielestäni kannata jättää näkemättä.


2 comments:

  1. Praha on kyllä tosi kaunis kaupunki! Joskus vuosia sitten tuli siellä itsekin käytyä, mutta valitettavasti onnistuin tuolloin reissun jälkeen deletoimaan kaikki reissukuvat vahingossa :c

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikä, jopas kävi surkeesti! Sun pitää siis suunnata uudestaan Prahaan ottamaan uusia kuvia. :)

      Delete