Saturday, 30 September 2017

Bisnesideoita metsästämässä Norrköpingissä

Viime viikolla vietin neljä päivää Ruotsissa Norrköpingin kaupungissa BELT Bootcampin merkeissä. Lyhykäisyydessään BELT on projekti, jossa startupit ja yksilöt pyrkivät kehittämään uusia bisnesideoita yli maarajojen Suomessa, Ruotsissa ja Latviassa. Reissu oli ihan mielettömän hauska ja innostava ja oli mielenkiintoista nähdä Ruotsista muutakin, kuin Tukholma. Varsinkin meidän Tampere-porukka hitsautu yllättävän tiiviisti yhteen noin lyhyessä ajassa ja nopeesti tuntukin siltä, että olis tunnettu pidempään. Hirveesti aikaa kaupungin kiertelyyn ei ollu, sillä meille oli järjestetty niin paljon ohjelmaa koko ajalle. 

Norrköping on lähellä Kolmårdenin eläintarhaa ja kaupunkiin ajaa Tukholmasta pari tuntia. Meille oli järjestetty bussikuljetus suoraan Arlandan lentokentältä Norrköpingiin, joten päästiin helpolla. Muutenkin oli kyllä niin helppo reissu, kun kaikki oli järkätty valmiiks ruokailuita myöten ja kerrottiin vaan ajat, millon pitää olla missäkin. :D

Sen verran, mitä ehdittiin kaupunkia tutkia, vaikutti Norrköping viihtyisältä ja sopivan kokoiselta kaupungilta. Ainakin kaikkien tamperelaisten mielestä se muistutti paljon Tamperetta ja Norrköping onkin muuten Tampereen ystävyyskaupunki. Etenkin joenvarsi muistutti melkoisesti Tamperetta, mutta välillä mun mieleen tuli kyllä myös Turku, varsinkin vanhoista rakennuksista. Jännä kyllä, miten kaupunkeja alkaa aina vertailemaan keskenään!

No comments:

Post a Comment