Friday, 13 October 2017

Bremen parissa päivässä

Viime viikolla vietettiin siskon kanssa pari päivää Bremenissä Ryanairin halpojen lentojen innoittamina. Mulle tää oli eka kerta Saksassa, eikä maa oo koskaan ollu mulla reissuhaaveiden kärjessä, mutta Tampereelta lähtevät edulliset lennot sai kyllä nopeasti innostumaan Bremenistä matkakohteena. :) Bremen ei todellakaan oo mikään hullumpi tapa alottaa Saksaan tutustuminen, sillä ainakin mun makuun monipuolinen kaupunki sopi hyvin. Reissun aikana ehdittiin käydä päiväseltään myös Hannoverissa Oktoberfesteillä, mutta Bremenissä aika kulu lähinnä kaupunkia kierrellen. 


Saavuttiin Bremeniin maanantai-iltana, joten paineltiin suoraan hotellille nukkumaan. Meidän hotelli oli loistavalla sijainnilla ihan keskustassa, joten lyhyt 3km matka lentokentältä taittu sujuvasti ratikalla. Tiistaina laittautumisen jälkeen etittiin ekana aamupalapaikka. Saksassa vietetään 3.10. yhtenäisyyden päivää ja kaikki kaupat ja näköjään myös osa ravintoloista oli kiinni, joten meillä meni tovi sopivaa aamiaispaikkaa metsästäessä. Loppupäivä vierähtikin melko lailla päättömästi ympäri kaupunkia pyöriessä välillä hotellilla leväten. Bremen on täynnä toinen toistaan upeampia rakennuksia ja kaikkea muuta nähtävää, kuten puistoja, joten ihan suunnitelmattoman kaupungilla kiertelyn aikana tuli koko ajan vastaan uutta kuvattavaa ja nähtävää. 

Meidän toisena päivänä Bremenissä sää oli tosi vaihteleva, mutta yritettiin olla välittämättä siitä. Bremen-päivien välissä oltiin käyty Hannoverissa ollessa jo vähän shoppailemassa Primarkissa, mutta jatkettiin muissa kaupoissa kiertelyä vielä Bremenissä. Pyrittiin olemaan kaupoissa aina sadekuurojen aikaan, mutta se ei ihan täysin onnistunu, sillä välillä tuli myrskypuuskia ihan puskista. Oltiin piipahdettu jo ekana päivänä Schnoorissa, joka on varmasti Bremenin idyllisin alue, mutta nyt käytiin tutustumassa siihen kunnolla. Illan ja reissun päätteeksi satuttiin myös tosi hyvään ravintolaan, joka oli ihan kulman takana meidän hotellista. Iso peukku siis panimoravintola Schüttingerille, jossa oli hyvät, edulliset oluet ja ihan valtavan kokoiset, tosi maukkaat ruoka-annokset! 
Tältä reissulta on tulossa omat postaukset vielä ainakin Hannoverin Oktoberfesteistä ja Schnoorin alueesta, joten mikäli Saksa kiinnostaa, kannattaa pysyä kuulolla. 

2 comments:

 1. Vau kuinka ihanat maisemat!♡

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bremenissä oli kyllä tosiaan kaunista. :)

   Delete