Tuesday, 23 July 2019

Budjetilla Barcelonassa: yövy viereisessä Sitgesissä

Keväällä Barcelonan majoituksia tutkiessani törmäsin budjettimatkailun ikuiseen dilemmaan: vaikka lennot löytyisikin halvalla, on yöpyminen monesti kallista Euroopan suurimmissa ja matkailijoiden suosimissa kaupungeissa. Meillä oli vieläpä toiveena uima-allas, jolloin hinnat nousi aikamoisiin lukemiin. Koska me - tai varsinkaan minä - ei välttämättä olla muutenkaan mitään suurkaupunki-ihmisiä, päädyin tutkimaan myös naapurikaupunkien vaihtoehtoja. Tästä on muuten tullut mun vakkarikikka, eli mikäli en löydä kohteesta haluamallani hinta-laatusuhteella majoitusta, avaan Google Mapsin ja tutkin naapurikaupungit. Tällä kertaa etsintä tuotti tulosta, sillä reilun puolen tunnin junamatkan päästä löytyi Sitgesin kaupunki, joka vaikutti sympaattiselta ja viihtyisältä paikalta. Mikä parasta, oli Sitgesissä uima-altaallinen ja aamupalallinen majoitus neljältä yöltä noin 100€ halvempi, kuin uima-altaaton ja aamupalaton majoitus Barcelonassa!Sitges on perheiden, auringonpalvojien ja seksuaalivähemmistöjen suosima kohde Espanjassa ja Barcelonaan pääsee junalla joko 4,20€ kertalipulla tai ostamalla 10 kerran kortin 27,40 eurolla. 10 kerran kortti ei ole henkilökohtainen, eli vaikka koko matkaseurue voi käyttää sitä niin Sitges-Barcelona -väliin, kuin myös Barcelonan joukkoliikenteeseen. Barcelonan lentokentältä Sitgesiin pääsee helposti suoralla bussilla, joka lähtee parkkihalli C:n edestä laiturilta numero 7. Bussimatka kustantaa 7,10€. 

Sen lisäksi, että majoitus on halvempaa kuin Barcelonassa, on Sitges myös paljon turvallisemman ja rauhallisemman tuntuinen lintukoto vilkkaasta yöelämästä huolimatta. Vaikka pyörittiin kaupungilla kolmena päivänä, löytyi joka päivälle uutta nähtävää ja olisi riittänyt vielä pidemmäksikin aikaa, vaikka pieni kaupunki onkin. Sitgesin todennäköisesti tunnetuin nähtävyys on upea, linnamainen kirkko aivan rannan tuntumassa, joka jo yksistään antaa syyn vierailla kaupungissa. Mikäli Sitgesin sijaan päättää majoittua Barcelonassa, kannattaa tehdä Sitgesiin ainakin päiväretki, sillä se on Barcelonaan verrattuna kuin eri maailma. 

Barcelonassa käytiin ainoastaan yhtenä päivänä, mikä tuntui meille sopivalta ajalta. Kaupungista löytyisi varmasti uutta tekemistä ja näkemistä vuosiksi, mutta päivävisiitillä ehdittiin nähdä kaikki mitä haluttiin, eli Sagrada Familia, La Barceloneta, värikylläinen kauppahalli La Boqueria ja La Rambla. Lisäksi käytiin muutamissa kaupoissa ja käveltiin paljon, sillä ei käytetty koko päivän aikana julkisia muuhun, kuin Sitges-Barcelona -väliin. Näin jälkiviisaana La Ramblan joutaisi jättää kokonaan näkemättä, mutta toisaalta se on aivan La Boquerian vieressä, jota taasen ei kannata missata! Monessa kaupunkikohteessa suositellaan vierailua kauppahallissa, mutta Barcelonassa se on tähän asti näkemistäni tunnelmallisin ja edullisia herkkuja löytyisi melkein joka tiskiltä. Synkkä ja osittain sateinenkin päivä oli hyvä käyttää Barcelonassa, jolloin aurinkoiset päivät voitiin vain viihtyä Sitgesin rauhassa. 


No comments:

Post a Comment