Tuesday, 7 April 2015

Lomalla Suomessa

Nyt on harmaaseen, sateiseen Dobrichiin palattu pari tuntia sitten. Hiukkasen väsyttää, mut vielä pitää pari tuntia sinnitellä hereillä, ettei unirytmi mene ihan oudoks. Nukuin varmaan yhteensä 2-3 tuntia kevyttä unta viime yönä, sillä yö vierähti bussissa ja lentokoneessa.

Varnasta Helsinkiin ja takasin matkustin Turkish Airlinesillä ja sama lentoyhtiö oli myös tammikuussa tänne tullessa. Konetta pitää vaihtaa Istanbulissa, mutta Turkish on yks harvoista lentoyhtiöistä, jotka lentää Suomesta Varnaan myös sesongin ulkopuolella. Vähän ehkä hassua, et Turkishin liput on ollu halvimmat, matka-ajat fiksuimmat ja hintaan kuuluu myös ruuat, juomat ja ruumaan menevä laukku! On muuten parhaat lentokoneruuat, mitä oon syöny. 
Vietin pari päivää kotosalla Tampereella ja loppuajaks mentiin siipan kanssa porukoille, eli kotikotiin Kuopion kupeeseen. Siskokin oli siellä pääsiäisen vietossa. Lauantai käytettiin miekkosen kanssa parhaalla tavalla, eli ekana mentiin Tahkolle Reckless Loven akustiselle keikalle ja sen jälkeen nähtiin mun parhaita ystäviä!

Recklessien keikka oli kyllä hyvin erikoinen. Ennen Tahkolle menoo luin keikkapaikan, eli rinneravintola Panorama Bar & Cafen nettisivuilta, että autolla pääsee ihan viereen. Siinä uskossahan sitä sit oltiin ja korkokenkiä ikävöineenä päätin napata satiiniset, piikkikorolliset saappaat jalkaan. Ei ehkä paras valinta kurakelille, mut aattelin et ei siellä joudu paljoo ulkona kävelee. No Tahkolle ajettuamme (vitsi oli kiva ajaa autoa pitkästä aikaa!) meidät ohjattiin pysäköimään reilun kilometrin päähän keikkapaikasta, loppumatka pitäis kävellä. Ei siinä mitään, mut loppumatka oli jyrkkää, kuravellillä olevaa pikkutietä ylöspäin ja sen jälkeen vielä vähän matkaa rinnettä lumihankineen kaikkineen. Hieman kiittelin informaation laatua siinä mäkeä kivutessani.

Tän kapuamisen jälkeen huomattiin, et kaiken lisäks keikka oli vielä ulkona! Pysyinpähän ainakin paikallani, kun piikkikorot oli hankeen uponneena. :D Vähä ehkä erotuin korkkareissani siellä toppapukujen ja lasketteluasujen keskellä.. Ei ollu mulle ihan eka Recklessien keikka, mut varmasti yks ikimuistosimmista kaikessa koomisuudessaan. Tänä vuonna tuleekin täyteen 10 vuotta mun ekasta Reckless Loven keikasta, huh! Ollikin vissiin hoksas et tais olla aika mones keikka, sillä lavalta kuulu kommenttia et "Venla onkin meidän vanha fani, mut eihän Venla silti vanha oo!" :D
 No olipa ainakin maisemat keikkapaikalta!
Oli ihanaa olla oman väen kanssa ja puhua typeriä kavereiden kanssa. Hiukka eri asia jutella omalla äidinkielellä sellasten ihmisten kanssa, jotka on tuntenut lähemmäs 10 vuotta tai osan jopa pidempäänkin, kun yrittää täällä small talkata kaks kuukautta vanhojen tuttavuuksien kanssa kielellä, joka ei oo kenenkään meidän äidinkieli. Mut onneks on Suomessa niin ihania ystäviä, ei oo monella samanlaisia! <3 Ei kyllä oikeesti yhtään huvittanu tulla takas viikon Suomessa oleskelun jälkeen, varsinkin kun ties että täällä on näin synkkä keli. Pahimmalta paluumasennukselta onneks vältyn, sillä huomisiltana lähdetään Istanbuliin! Huomenna siis pitää pyörähtää koulussa ja sen jälkeen kutsuu yöllinen bussimatka Turkkiin. Sekin reissu tosin tuntuu vähemmän hohdokkaalta, kun sääennuste näyttää +11 ja +13 astetta, eli ei vissiin tullukaan rantsureissu.. Olispa sääennuste kerrankin väärässä!


En jostain syystä tajunnu tai jaksanu ottaa kuvia muualla kun lentokoneessa ja keikalla. :D Hienoja maisemia ois ollu kyllä enemmänkin, mut otin niin iisisti et taisin välillä unohtaa koko kameran olemassaolon.

Seuraavan kerran kirjottelenkin sit Turkin reissun jälkeen, eli varmaan viikon päästä. :)

No comments:

Post a Comment