Thursday, 17 January 2019

Matkustussuunnitelmat 2019

Kuten viime vuonna, niin tänäkin vuonna aion käydä läpi alkaneen vuoden matkustussuunnitelmia ja -haaveita. Vuodelle 2019 on varattu reissuja kevääseen asti, josta eteenpäin suunnitelmat on enemmän tai vähemmän auki, mutta toki loppuvuodellekin on jonkinlaisia ajatuksia ja toiveita matkakohteista.

Varmistuneet

Tammikuu: Krakova
Huomenna koittaa vuoden ensimmäinen reissu, kun lähden aveciksi Henrin työmatkalle Krakovaan. Luvassa on kiertelyä Krakovassa viikonlopun ajan ja retki myös Auschwitziin. Sekä kaupunki että keskitysleiri on tuttuja 10 vuoden takaa, mutta itse kesäisestä Krakovasta en muista hirveästi 15-vuotiaana tehdyltä matkalta. Sen sijaan Auschwitz-Birkenau on jäänyt mieleen elävästi ja muistan, miten keskitysleirejä käsiteltiin historiantunneilla vasta tämän reissun jälkeen, jonka vuoksi ymmärsin koko jutun varmasti paljon paremmin kuin luokkakaverit.Helmikuu: Vietnam
Helmikuun lopulla pääsen kauan odotettuun Vietnamiin, jonne lennetään kaverin kanssa. Majoitutaan Hoi Anissa, mutta tarkoitus on tutustua myös viereiseen Da Nangiin ja todennäköisesti muihinkin lähialueen paikkoihin. Harmillisesti meillä on aikaa olla perillä vain viikko matkaseuralaisen loman pituuden vuoksi, joten otetaan reissu rennosti eikä yritetä ahmia liikaa näkemistä ja tekemistä näin lyhyelle ajalle. Huhtikuu: Kiova
Keväällä lähdetään pitkästä aikaa siskon kanssa matkalle, joka on varattu jo viime keväänä naurettavan halpojen lentojen innoittamana. Ukrainaan matkustaminen voi monen korvaan kuulostaa turvattomalta, mutta Kiova on kaiken tiedon mukaan ollut turvallinen matkakohde jo pari vuotta ja Krimin lisäksi ainoastaan maan itäisissä osissa on levottomuuksia. Yritetään päästä käymään Kiovasta käsin myös Tšernobylissä!Suunnitteilla

Toukokuu: Länsi-Eurooppa
Viime kesästä lähtien oon pohdiskellut reiliä Länsi-Euroopassa. Nyt suunnitelmat on kuitenkin muotoutumassa siihen suuntaan, että lennän aluksi todennäköisesti Amsterdamiin tai Pariisiin ja matkustan bussilla ja junalla naapurimaissa pari viikkoa, kunnes otan paluulennon takaisin Suomeen ehkäpä Italiasta. Reililippu tulee kalliimmaksi, kuin irtoliput, sillä en kuitenkaan joka päivä halua paikkaa vaihtaa. Aika paljon on vielä suunnittelematta ja lennotkin varaamatta, mutta pari vaihtoehtoa reitiksi on jo olemassa, mikäli bussit/junat vaan kulkee järkevästi näitä välejä. Monet bussiliput tulevat myyntiin ja niiden aikataulut haettaviksi vasta lähempänä toukokuuta, joten loputtoman paljon en pysty vielä suunnittelemaan. Odotan myös kesälomien hyväksyntää ennen sen suurempia varauksia.Haaveissa

Kesäksi ja loppuvuodeksi ei ole suunniteltuna vielä mitään matkoja, mutta loppuvuodesta haluaisin jonnekin palmujen alle, kuten Etelä-Afrikkaan. Syksyä ajatellen myös Albania ja Makedonia houkuttelee kovasti, varsinkin kun Wizz Air aloittaa suorat lennot Turusta Makedonian Skopjeen. Jo 2015 Bulgariassa vaihdossa ollessani mun oli tarkoitus käydä Makedoniassa, mutta silloin se jäi toteuttamatta. Haaveilen myös saarihyppelystä Kreikassa poikaystävän kanssa, vaikka veikkaankin, että sitä matkaa saadaan odottaa tätä vuotta kauemmin. Sisko ja mun kanssa Vietnamiin lähtevä kaveri ovat myös heittäneet ilmaan ajatuksen Harry Potter -teemaisesta reissusta Lontooseen, joten saa nähdä tehdäänkö se reissu tänä vuonna. Tästä vuodesta on tulossa mielenkiintoinen reissuvuosi ja kuulisinkin mielelläni, millaisia suunnitelmia teillä on? Myös kaikki vinkit suunnitelmiini sisältyviin paikkoihin liittyen otan mielelläni vastaan!

4 comments:

 1. Ihania reissukuvia ja kadehdittavan paljon sulla on matkoja edessä tälle vuodelle :) Jään odottamaan postausta Krakovasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! :) Juuri parhaillaan oon Krakovassa painumassa yöpuulle, palaillaan postauksilla täältä parin viikon sisään. Suhteellisen reaaliaikaista materiaalia löytyy instan puolelta nimimerkillä venlakek!

   Delete
 2. Ompas hauska kun matkahaaveet menee melkein yksiin! Itse olen lähdössä Krakovaan reilun viikon päästä. Kiova ja Makedonia houkuttelee suuresti ja Italian matkaa toivon kesälle, mies taas Vietnamia. Kumpikaan ei olisi huono, Vietnamissa ollaan käyty ja tykättiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska sattuma! Krakova oli kyllä kiva kaupunki, mut pirun kylmä. Vaikkei lämpötila ollutkaan kuin pari astetta pakkasen puolella, oli siellä jotenkin erittäin koleaa. Jos mun pitäisi kesällä matkustaa joko Italiaan tai Vietnamiin, niin valitsisin varmasti Italian, sillä Vietnam on lämmin kohde talvellakin. Toki riippuu ihan siitä, mitä reissulta hakee, lämpöä vai jotain muuta. :)

   Delete