Wednesday, 9 January 2019

Matkustusvuosi 2018

Vuosi 2018 oli kyllä mainio matkustusvuosi, jolloin pääsin käymään monissa uusissa maissa yhden vanhan tuttavuuden lisäksi. Vuosi sitten matkustussuunnitelmia läpi käydessä näistä oli tiedossa reissut elokuulle saakka, jonka jälkeen loput tuli melko nopealla suunnittelulla toteutetuksi. 

Tammikuu: Budapest ja Bratislava
Heti vuoden alussa suunnattiin poikaystävän työreissulle pidennetyksi viikonlopuksi Budapestiin, jossa oltiin käyty jo kesällä 2016 pidemmällä reissulla. Budapestissä käytiin parissa aiemmalla reissulla käymättä jääneessä kylpylässä ja muun muassa kauppahallissa ja luolakirkossa. Henrillä meni yksi kokonainen päivä työpalaverin merkeissä, jolloin käväisin junalla päiväseltään Slovakian puolella Bratislavassa. Matkaan meni aikaa vain 2,5h suuntaansa ja Bratislava oli melko kompakti kaupunki, jossa ehdin kierrellä tarpeeksi jo kolmessa tunnissa. 

Helmikuu: Kuuba
Helmikuussa oli yhden kaikkien aikojen huikeimman reissun vuoro, sillä matkustettiin kaverin kanssa reiluksi viikoksi ihanaan Kuubaan! Matkasta puolet vietettiin Havannassa ja puolet Trinidadissa, joista kumpikin osoittautui omalla tavallaan viehättäväksi ja kauniiksi kaupungiksi. Trinidad tuntui oikein lintukodolta, jossa oli turvallista kävellä vaikka keskellä yötä kadulla. Reissun aikana ehdittiin makoilla rannalla, ajella amerikanraudalla, ratsastaa vesiputouksille, juoda Piña Coladoja Trinidadin keskusaukiolla, rapsutella kulkukoiria ja kierrellä kaupunkeja kävellen. Oon niin onnellinen, että oon päässyt matkustamaan Kuubaan nyt, ennen kuin se muuttuu jatkuvasti kasvavan turismin ja elintason nousun myötä erilaiseksi paikaksi. Aivan ihana maa, jota en voi kuin suositella!Huhtikuu: Portugali
Keväällä Henri vietti reilut pari viikkoa leirillä Monte Gordossa, jonne päätin matkustaa itsekin viikoksi. Ensiksi lensin kuitenkin Helsingistä Lissaboniin, jotta näkisin Portugalista muutakin, kuin etelärannikkoa. Vuorokaudessa Lissabonia ehti nähdä yllättävän paljon, vaikkei kelit suosineetkaan. Myös junamatkalla Lissabonista Monte Gordoon näki kivasti maisemia. Monte Gordosta käväisin päiväreissulla myös Farossa, jonne puksuttelee junalla alle tunnissa. Tältä reissulta mieleen jäi päällimmäisinä huono tuuri kelien suhteen, Lissabonin kauneus ja kaupungin laajuus, mutta myös taskuvarkaiden ja huumekauppiaiden määrä. Ehdin myös ihastua pastel de nata -leivoksiin!

Heinä-elokuu: Kroatia
Useamman kuukauden reissuttomuuden jälkeen päästiin vihdoin meidän kesälomareissulle kauan odotettuun Kroatiaan! Kroatiaan oli tarkoitus matkustaa jo vuotta aiemmin, mutta silloin jätettiin lippujen osto liian myöhäiseksi, jolloin sekä hotellien että lentojen hinnat olivat kivunneet liian korkeiksi. Viikosta valtaosa vietettiin Splitin lähistöllä Trogirissa, josta tehtiin reissu pettymykseksi osoittautuneeksi Krkan kansallispuistoon. Trogir sen sijaan oli mukava ja kompakti paikka, mutta reissun ja samalla koko vuoden parasta antia oli ehdottomasti loppumatkan tukikohta Vis, jossa olisi mielellään viettänyt paljon pidemmänkin ajan! Vis on Splitin edustan saarista kauimmainen, jonka vuoksi myös hiljaisempi kuin muut saaret. Saari on halkaisijaltaan vain parikymmentä kilometriä pitkä ja parasta oli kierrellä sitä skootterilla ympäri.


Lokakuu: Montenegro
Lokakuussa matkustin vanhempien kanssa Montenegroon, jossa vietettiin puolet viikosta Kotorissa ja puolet Budvassa. Montenegron reissua olin odottanut jo useamman vuoden ajan, joten oli huippua päästä viimein sinne! Kotor oli ihan mielettömän kaunis paikka, kuten Unesco-kohteelta arvata saattaakin, mutta myös Budva oli iloinen yllätys. Ehdittiin vierailla myös Skadar-järvellä, joka sekin on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.Marraskuu: Rooma
Vuoden viimeinen reissu oli työkaverin kanssa toteutettu 2,5 päivän pyrähdys Roomaan, joka oli kummallekin ensimmäinen kerta kaupungissa. Pitsan, pastan ja jäätelön syönnin lisäksi ehdittiin tuossa lyhyessä ajassa muun muassa kävellä maratonin verran ja käydä kahdella eri näköalapaikalla. Meillä oli tosi kiva B&B Vatikaanivaltion vieressä ja senkin vuoksi käytiin meidät hurmanneella Pietarinaukiolla jokaisena kolmena päivänä. Vatikaanin lisäksi meitä ihastutti etenkin Trasteveren kaupunginosa.

Ei voi muuta todeta, kuin että aika mieletön reissuvuosi on nyt takana! Seuraavassa postauksessa kurkataankin siihen, mitä matkoja vuodelta 2019 on odotettavissa. 

Lue myös tämä: Matkustusvuosi 2017

No comments:

Post a Comment